Váli Tamás

Tudom, furcsán fog hangzani, de az ELTE-n végeztem, és a diplomám szerint fizikus vagyok. Ennek ellenére teljesen más irányban folytattam az életemet egyetem után: jelenleg testépítő versenyekre készülök, emellett személyi edzőként és táplálkozási tanácsadóként dolgozom, valamint ingatlanbefektetéssel is foglalatoskodom. Leírhatatlanul jó érzés azt csinálni, amit szeretek, ráadásul minden nap!

Mindig is szerettem volna segíteni az embereknek, és ez a vágyam már teljesült, sőt napról-napra egyre több emberhez jutok el, akiken tudok segíteni.

Fizikusként nagyon fontosnak tartom a tudományos oldalról való megközelítését a táplálkozásnak. Emiatt van az, hogy csakis olyan dolgokat állítok, amelyeket alá is tudok támasztani tanulmányokkal. Ez a tény alapú táplálkozás. Nincsenek önös érdekeim, hogy befolyásoljam a klienshez eljutó információt, egyszerűen csak rászántam (és a mai napig rászánom) az időt, hogy áttanulmányozzam a tudományosan alátámasztott tényeket, és ezt kommunikálom az emberek felé.

Edzéseimen is felhasználtam ezt a tudományos megközelítést. Olyan technikákat alkalmazok, amelyek bizonyítottan segítenek elérni a célomat. Nagyon elszomorít, hogy mennyi képzetlen edzővel lehet ma találkozni. Itt nemcsak a táplálkozástudománybeli hiányosságokra gondolok, hanem legfőképp az edzéssel kapcsolatos tudásanyagra. Jómagam sebészeknek írt könyvből tanultam anatómiát, hogy pontosan megismerjem a testet és annak működését. Ezen tudás miatt képes vagyok felismerni, hogy milyen gyakorlatokat nem szabad egyáltalán alkalmaznom, mert hosszútávon veszélyeztetnék a testi funkcionalitásom. Az edzést holisztikusan kezelem, így nem csak szimplán az izmok megedzésére koncentrálok.

Nagyon fontosnak tartom még megjegyezni, hogy mindhárom aspektusunk fejlesztésére időt kell szánnunk, legyen az a testünk, az elménk vagy a lelkünk!

2019. márciusában elindítottam az online edzésprogramomat, ami nemcsak nekem segít abban, hogy több embernek tudjak egyszerre segíteni, hanem nekik is, hiszen sokkal könnyebben, gyorsabban és jobb áron vehetik igénybe a szolgálataimat.