Sebeők Sarolta

Sebeők Sarolta vagyok, nő, feleség, anya, motivátor, életmódtanácsadó, edző, a mozduljanyu.hu oldal írója.
Életmódot váltottam 36 évesen, amikor a kisebbik fiam 3 éves volt. Tulajdonképpen először már 34 évesen, de feladtam, elfáradtam, felálltam, újrakezdtem. Akkor jártam először fitneszteremben, és akkor kezdtem el foglalkozni a helyes étkezéssel is. 9 hónap alatt fogytam 10 kilót. Sokan kérdezték, hogy csináltam, segítsek nekik is. Így jött a mozdulj anyu! , ami először csak arról szólt, hogy töltöttem fel egy ingyenes oldalra recepteket, és szabadidőmben a környék anyukáival együtt tornáztunk.
Saját változásom motivált arra, hogy megtanuljam ezt a szakmát, edzői iskolába jártam, több továbbképzésen, előadáson, konferencián és szakmai könyven vagyok túl. Az út felénél pedig úgy döntöttem, hogy 40 éves koromra bombanő leszek. Ezt egy fotósorozattal örökítettük meg, amit a weboldalamon is megtalálsz. Jelenleg edzőként és táplálkozási tanácsadóként dolgozom, valamint természetgyógyásznak készülök a munkám és a családom mellett.
Célom, hogy a Földön több sportos és egészséges ember éljen! Ezért fontos, hogy megismertessem minél több nővel, anyával, a helyes életmód alapelveit. A család, az anya szerepe azért is fontos az egészséges életmódra való nevelésben, mert az életmódbeli szokásainkat jórészt otthonról hozzuk. Szeretném megtanítani őket arra, hogy a helyes időbeosztással, a pozitív gondolkodással, az egészséges ételek fogyasztásával sokkal nagyobb energiára tehetnek szert, boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet élhetnek.

Edzőként és táplálkozási tanácsadóként dolgozom. Online és személyesen, kizárólag személyre szabott módszereket alkalmazok. A hormondominancia és az idegrendszer- , anyagcseretípusok szerint ajánlok étkezési formákat. Meggyőződésem, hogy minden ember egyedi, maximum hasonló, de nem ugyanolyan. Az életmódváltással egészségesebbek leszünk, magasabb energiaszintre tehetünk szert. Ez nem fogyókúra, amit egyik napról a másik napra kezdünk el, majd hagyunk abba. Az életmódváltás egy folyamat, melyet szintekre bontunk, együtt dolgozunk, lépünk tovább fokról fokra egy képzeletbeli lépcsőn. Leginkább úgy fejezném ki, hogy megtanítom a vendéget táplálkozni. Ehhez természetesen türelem, kitartás, cél és motiváció szükséges, de azt tudom ígérni, hogy én ott leszek és végigkísérem azon az úton, amin én már jártam, így ismerem a kátyúkat, amibe beleeshetünk, vagy a hegyeket, amiket meg kell mászni, tudom milyen feladni és újra felállni. Enni mindenki tud, de táplálkozni nem. Az új életmódnak várhatóan egyetlen mellékhatása lehet: Jól fogod érezni magad!

Edzéseimet Veresegyházon tartom, melyek általában 3×15 perces blokkokra, vagy 4×12 percesre épülnek. A hét napjai fel vannak osztva testrészekre, hétfőn a felsőtest, szerdán a farizom és a lábak, pénteken a törzsizmai vannak előtérbe helyezve. Ezt azért támogatom, mert a fejlődés akkor érhető el, ha megfelelő terhelést adunk az izmoknak. A gyakorlatokat időre csináljuk, de nem a mennyiség, hanem a helyes kivitelezés számít. Fontosnak tartom megismertetni az anyákkal azt a tényt, hogy az erőgyakorlatoktól nem lesz nagy izmuk, nem lesz férfias testük, csupán csinos női alak várható eredményként. Ehhez van szükség az intervall jellegű edzésre, erősítésre és kardióra egyaránt. Sosincs két egyforma edzés.!

A rendszeres testedzés nem lehet számunkra stressz vagy szenvedés, hanem öröm, hiszen átlépjük a határainkat, átlépjük azt a komfortzónát, amiről sokat beszéltünk már, de még talán nem ismerik. Minden órán egy kicsivel kell többet csinálnunk. A siker, a flow élmény nem marad el, ezt garantálom! Az edzés alatt azt érzed, nem bírod már tovább, de amikor ezt is megcsináltad, akkor jön az igazi megelégedettség! Megerősíted önmagadat, hogy igenis képes vagy rá!

Még többet rólam, a munkámról és sikertörténetekről az oldalaimon találsz:
www.facebook.com/mozduljanyu
www.mozduljanyu.hu
Szeretettel: Sebeők Sarolta - edző, táplálkozási tanácsadó