Németh-Ambrus Orsolya

MÚLT: Eredetileg közgazdászként végeztem, és mindig is szerettem ezt a szakmát, hiszen az élet minden területén hasznát vehetem annak a tudásnak, amit a főiskolán kaptam. Ezt később kibővítettem egy, a Műszaki Egyetemen megszerzett MBA mesterképzéssel. A kettő között pedig, mivel a zene mindig is az életem részét képezte, a Weiner konzervatórium diákja voltam magánének szakon.
JELEN: Ezek után eléggé váratlan fordulatot vettem akkor, amikor elkészítettem életem első szappanát. Annyira elkezdett érdekelni a kozmetikumkészítés világa, hogy éjt nappallá téve bújtam az internetet információk után kutatva, és az összes szabadidőmben kísérleteztem. Hamarosan azonban rá kellett jönnöm, hogy nagyon hiányos a tudásom, és az internet egyáltalán nem megbízható információforrás. Így hát beiratkoztam egy külföldi, kozmetikai vegyész diplomát adó iskolába, amit sikeresen teljesítettem – családom óriási támogatása mellett.
A kedvenc területem továbbra is a kozmetikai termékek fejlesztése, de szívesen részt veszek a gyártási folyamatokban is. Különösen közel állnak hozzám a tenziddel készülő („habzó”) termékek, és az emulziók – amennyire lehet, mindezek természetes, környezetbarát alapanyagokból.
JÖVŐ: Jelenleg a termékfejlesztések, illetve a saját márkánk – a LINA kozmetikumok – építése mellett egy iskola létesítésén dolgozunk, ahol pár órás workshopok vagy akár néhány hónapos tanfolyamok során a résztvevők biztos alapokon nyugvó tudást szerezhetnek a kozmetikumok témájában.
CSALÁD: Férjemmel négy gyermeket nevelünk, két fiunk és két kislányunk van. Természetesen ők töltik ki a napjaim nagy részét. Nagy segítségünkre van a Csemete Családi Napközi és Tanulócsoport, ahol a gyerekeink ideális körülmények között fejlődhetnek, és ahol énektanárként én is tanítok.
MAGÁN: Legszívesebben minden szabadidőmet a műhelyemben töltöm, de emellett az énektanulást sem hagytam abba. Vegetáriánusként szívügyem a környezetvédelem és nagy szerelem a túrázás, a síelés és a snorkeling; illetve a csokiöntés – egy ideje már egy cukormentes, vegán tejcsoki receptjét csiszolom – családom legnagyobb örömére.