Horzsa Krisztina

Az egészséges táplálkozás és a mozgás mindig fontos volt számomra Abban, hogy alapdiplomámat dietetikus szakirányú képzésen szereztem, nagy szerepe volt versenysportolói múltamnak. Dietetikusi diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szereztem 2013-ban. A tanulmányi évek alatt egyre inkább érdekelni kezdett az élelmiszerek előállítása, a termékfejlesztés, ezért a mesterképzést Szegeden, a Mérnöki Karon végeztem el. Ételkészítési ismereteim további bővítése érdekében 2017-től szakács hallgató is lettem.
Eddigi munkám során, az ambuláns betegellátásban naprakész információkkal kell rendelkeznem a különböző betegségekkel kapcsolatosan, ezért folyamatosan figyelemmel kísérem az aktuális szakirodalmakat, kutatásokat. Praktikus konyhatechnológiai módszerekkel, széles nyersanyagismerettel segíteni tudok a különböző speciális diéták kialakításában.
Számos előadást tartottam már különböző korosztálynak szerteágazó témákban. Jelenleg is részt veszek előadássorozattal a gyermekek egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteinek bővítésében, hogy minél egészségtudatosabb felnőttekké váljanak.
Célom, hogy hozzájáruljak az emberek egyéni sikereihez, akár fogyni vágyóknak, amatőr és versenysportolóknak a betegségek kezelésében, valamint a hétköznapi egészségmegőrzésben.