Dr. Saufert Gyula

A természet és az állatok már kiskorom óta vonzottak: a nagyszülők állatsereglete vagy a Városligeti-tó gőtéi (akkor még voltak) mindig elbűvöltek.
Az atlétikával 11 évesen találkoztam (középtávfutás) és sokáig az élsport és a Testnevelési Főiskola szerepeltek a terveim között. Az érettségi idején aztán rá kellett jönnöm, hogy nem leszek olimpikon, így a másik nagy szerelem, az állatok felé fordultam. Az Állatorvostudományi Egyetem elvégzése után dolgoztam állatkórházban, sertés- és szarvasmarha telepen, majd egy lóversenyistállónál. 1992-ben a kedvenc állatokhoz való kötődésem miatt úgy döntöttem: saját állatorvosi rendelőt nyitok Pilisvörösváron. Azóta is a házi kedvencek (elsősorban kutya, macska) ellátásával foglalkozom.

A sport és természet szeretete sem maradt el, az egyetemi évek alatt karatéztam, sziklát másztam, barlangásztam és lovagoltam. Az utóbbi időben a lovaglás, kocogás és télen a síelés tart karban. 15 éve az egészséges életmód és táplálkozás iránt is érdeklődni kezdtem, de nem találtam igazán hiteles forrást, egészen addig míg be nem ültem Tóth Gábor egyik előadására. Megfogott az előadó tudása, hitelessége, kedvesen humoros előadásmódja. A későbbiekben rengeteg előadását, hanganyagát végighallgattam, sokat beszélgettünk, majd Gábor könyveinek kiadója lettem. Ezeket az elveket családommal táplálkozásunkba, életmódunkba beépítettük és igyekszünk is ennek megfelelően élni.

Állatorvosi munkám során nemcsak az állatokon, hanem rajtuk keresztül a gazdáikon is tudunk segíteni, hiszen egy egészséges társ (kedvenc állat) megléte a gazdi mentális és fizikai állapotán szintén sokat tud javítani. Cikkeimmel szeretném az ember és állatok közötti kapcsolatról, az úgynevezett zoonózisokról (állatról emberre terjedő betegségek), a kedvencek megbetegedéseiről és az állatvédelemről is informálni a Kedves Olvasót, tartsanak velem!

Honlapom: http://vorosvariallatorvos.hu/