Dr. Balaicza Erika

Elvem gyógyítóként, hogy a jövő orvoslásában a tradicionális gyógyítói rendszerek, a természetes gyógymódok, a modern medicina és a pszichológia egy egységet képeznek, és az emberi test, szellem és a lélek egysége áll a középpontban.
Gyógyítói gyakorlatom során a komplementermedicinát és az egyetemi orvoslást, a táplálkozásterápiát, a salaktalanítást, a gyógynövényeket, a homeopátiát, a neurálterápiát és bizonyos mértékben a pszichológiát is egymással kombináltan használom. Hiszek abban, hogy az egyes módszerek egyénre szabottan összeválogatva együtt jobban szolgálják a gyógyulást és segítenek a prevencióban is.
A „nil nocere” (ne ártsunk) orvosi esküm értelmében törekszem rá, hogy lehetőség szerint minél kevesebb mellékhatással rendelkező gyógyszert kelljen felhasználni, lehetőleg a legkisebb adagban. Mivel az egészséget tablettákkal lenyelni, injekcióval megkapni nem lehet, ezért az egészséges életmódra nevelés nagyon fontos hangsúlyt kap a terápiás programok és a megelőzés során.
A gyógyítói tevékenység passzív elvárása helyett a hozzám fordulókat aktív felelősségvállalásra igyekszem buzdítani, nevelni. Gyógyulni csak együttes erőfeszítéssel lehet, ha csak az orvostól várja el valaki, hogy megreparálja újra a testét, akkor átmeneti javulást követően elég hamar jelentkezik az újabb panasz.

Szakmai infó: Diplomámat és szakvizsgámat a POTE-n szereztem, majd tanultam a müncheni Belgyógyászati és Természetgyógyászati Klinikán. Nagyon sok egyéb képzésen, kurzuson vettem részt, tanultam többek között neurál- és manuálterápiát, természetgyógyászatot és pszichológiát is.
Foglalkozom többek között daganatos betegekkel, kullancscsípés és Lyme-kór terápiájával, allergiák és érzékenységek kezelésével, stb.