Ábrahám Krisztián

Természetvédelmi, környezetvédelmi oktatóként 20 éve foglalkozom az ember és a bolygó kapcsolatának javításával. Terepi túravezetőként, a legkülönbözőbb oktatási intézményekben előadóként, s néhány természetvédelmi civil szervezetben szakmai önkéntesként igyekszem segíteni egy valóban tudatos, újszerű környezetvédelmi gondolkodás kialakítását. Ha az egyén szintjén egy zöld háztartás kialakításában gondolkodunk, akkor a fentiekkel szorosan összefüg az egészséges táplálkozás kialakítása, mely véleményem szerint csak hiteles emberi kapcsolatok segítségével lehetséges. (Hacsak nem magunk termelünk meg mindent, amire szükségünk van.)
Ezért, amikor életre hívtunk egy új civil szervezetet, a Kör-Te Közösségépítő és Egészségmegőrző Természetvédelmi Egyesületet, az a természetvédelmi célok mellett a közösségépítést és az egészséges életmód kialakítását is zászlajára tűzte. Rendezvényeket szervezünk, előadásokat tartunk a témában. Saját kiadványaink, könyveim is a tudatosság fejlesztését célozzák különböző témakörökön keresztül közelítve, melyek között kiemelt helyet kapnak a gyógynövények és a betegségmegelőzés mind lelki, mind fizikai szinten. A Kör-Te Egyesület által tartott tanfolyamok a gyógynövények széleskörű felhasználásáról osztanak meg információkat gyakorlatias, de szakszerű formában, ötvözve modern egészségügyi ismereteinket a hagyományos bölcsességgel. Ebben alternatív gyógyászattal foglalkozó orvos, gyógynövényekhez is jól értő gyógyszerész segíti munkánkat. Mivel a „természetet csak a természetben lehet megismerni” képzéseinkhez mindig tartozik terepgyakorlat is, illetve sok más formában, szakvezetéses túrákon, ökoturisztikai programokon is foglalkozom a gyógynövények témakörével.
Programjainkról, könyveimről és közösségi kezdeményezéseinkről bővebben a Kör-Te Egyesület honlapján, a www.szivessegkor-te.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.