NÉGYFOGÁSOS VEGÁN KARÁCSONYI MENÜ

2020 december 22. Kovács Mirjana
Készültem nektek egy Négyfogásos Vegán Karácsonyi Menüvel, amit receptfüzet formájában ingyen le tudtok tölteni ha ide kattintatok.
              
Bízom benne, hogy a füzetben szereplő ételek segítenek abban, hogy finom és egészséges növényi alapú ételek kerüljenek az asztalra Karácsonykor 🎄
          
A receptek mind teljes értékű növényi hozzávalókat tartalmaznak, olaj, cukor és fehér liszt felhasználása nélkül.
          
A könyv az alábbi recepteket tartalmazza:
               

Hideg előétel

 

Friss saláta narancs dresszinggel

Hozzávalók:

 

Saláta

 – 60 g quinoa
 – 4-5 db mandarin 100 g gránátalma 200 g rukkola
 – 100 g baby spenót

 

Öntet

 – 150 g főtt fehérbab
 – 1 narancs leve
 – csipet fokhagyma granulátum

 – 3 ek almaecet
 – 1 tk friss gyömbér, lereszelve 

 

Az elkészítést a receptfüzetben találjátok.

                           
            
           
              

Meleg előétel

 

Tárkonyos zöldségraguleves

Hozzávalók:
                

 – 500 g répa
 – 300 g zellergumó
 – 2 db zellerszár
 – 250 g zöldborsó
 – 300 g csiperkegomba

 – 1 fej vöröshagyma
 – 2 gerezd fokhagyma

 – 2 tk só
 – 0,5 tk bors
 – 3 ek natúr vega-mix

 – 1,5 ek tárkony
 – 0,5 bögre növényi tej

 – 1-2 citrom leve

                   
Az elkészítést a receptfüzetben találjátok.
      
                     

Főétel

 

Vegán svéd „húsgolyók” barnamártással, erdei gyümölcsszósszal

Hozzávalók:
                   

Svéd „húsgolyók”

 – 210 g száraz lencse (~650 g főtt)
 – 2 db vöröshagyma
 – 2 gerezd fokhagyma

 – 140 g zabpehely

 – 4 ek sűrített paradicsom
 – 2 tk almaecet
 – 2 ek szójaszósz (vagy tamari)

 – 2 tk szárított oregánó
 – 2 tk szárított bazsalikom
 – 1 tk szárított kakukkfű
 – 0,5 tk füstölt őrölt pirospaprika

 – 1 tk só (vagy ízlés szerint)
 – 0,5 tk őrölt bors

                       

Barnamártás

 – 1,5 bögre víz (375 ml)
 – 1 ek natúr ételízesítő (Vega-Mix)

 – 2 bögre növényi tej (500 ml)
 – 4 ek szójaszósz (vagy tamari)
 – 2 tk dijoni mustár
 – 1 tk fokhagyma por
 – 0,25 tk só
 – 0,25 tk őrölt bors
 – 4-5 csapott ek zabpehely liszt

                

Burgonyapüré

 – 1200 g burgonya
 – só, bors ízlés szerint
 – 0,75 bögre növényi tej (190 ml)

 

Erdei gyümölcsszósz

 – 350 g fagyasztott erdei gyümölcs
 – 6 szem friss datolya (vagy aszalt datolya, néhány órára vízbe áztatva)

 – 2 ek chia mag

                 
Az elkészítést a receptfüzetben találjátok.
        
         

Desszert

 

Citrusos krémtorta sárgabarack pürével

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
                   

Alap

 – 80 g zabpehely
 – 80 g datolya, 4-5 órára beáztatva

 

Krém

 – 360 g főtt fehérbab (1,5 konzerv)

 – 65 g dió, beáztatva
 – 120 g datolya, 4-5 órára beáztatva

 – 1,5 tk 100%-os vanília őrlemény

 – 50 ml növényi tej

 – 3 db bio citrom leve (70 g) + 2 héja

 – 3 tk útifűmaghéj

 

Sárgabarack szósz

 – 200 g aszalt sárgabarack, 4-5 órára beáztatva

 – 1 nagy narancs leve

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza