
NÉGYFOGÁSOS VEGÁN KARÁCSONYI MENÜ
Hideg előétel
Friss saláta narancs dresszinggel
Hozzávalók:
Saláta
– 60 g quinoa
– 4-5 db mandarin 100 g gránátalma 200 g rukkola
– 100 g baby spenót
Öntet
– 150 g főtt fehérbab
– 1 narancs leve
– csipet fokhagyma granulátum
– 3 ek almaecet
– 1 tk friss gyömbér, lereszelve
Az elkészítést a receptfüzetben találjátok.

Meleg előétel
Tárkonyos zöldségraguleves
– 500 g répa
– 300 g zellergumó
– 2 db zellerszár
– 250 g zöldborsó
– 300 g csiperkegomba
– 1 fej vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 tk só
– 0,5 tk bors
– 3 ek natúr vega-mix
– 1,5 ek tárkony
– 0,5 bögre növényi tej
– 1-2 citrom leve

Főétel
Vegán svéd „húsgolyók” barnamártással, erdei gyümölcsszósszal
Svéd „húsgolyók”
– 210 g száraz lencse (~650 g főtt)
– 2 db vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 140 g zabpehely
– 4 ek sűrített paradicsom
– 2 tk almaecet
– 2 ek szójaszósz (vagy tamari)
– 2 tk szárított oregánó
– 2 tk szárított bazsalikom
– 1 tk szárított kakukkfű
– 0,5 tk füstölt őrölt pirospaprika
– 1 tk só (vagy ízlés szerint)
– 0,5 tk őrölt bors
Barnamártás
– 1,5 bögre víz (375 ml)
– 1 ek natúr ételízesítő (Vega-Mix)
– 2 bögre növényi tej (500 ml)
– 4 ek szójaszósz (vagy tamari)
– 2 tk dijoni mustár
– 1 tk fokhagyma por
– 0,25 tk só
– 0,25 tk őrölt bors
– 4-5 csapott ek zabpehely liszt
Burgonyapüré
– 1200 g burgonya
– só, bors ízlés szerint
– 0,75 bögre növényi tej (190 ml)
Erdei gyümölcsszósz
– 350 g fagyasztott erdei gyümölcs
– 6 szem friss datolya (vagy aszalt datolya, néhány órára vízbe áztatva)
– 2 ek chia mag

Desszert
Citrusos krémtorta sárgabarack pürével
Alap
– 80 g zabpehely
– 80 g datolya, 4-5 órára beáztatva
Krém
– 360 g főtt fehérbab (1,5 konzerv)
– 65 g dió, beáztatva
– 120 g datolya, 4-5 órára beáztatva
– 1,5 tk 100%-os vanília őrlemény
– 50 ml növényi tej
– 3 db bio citrom leve (70 g) + 2 héja
– 3 tk útifűmaghéj
Sárgabarack szósz
– 200 g aszalt sárgabarack, 4-5 órára beáztatva
– 1 nagy narancs leve

Vissza