CHANA MASALA azaz olajmentes csicseriborsó curry

2020 november 18. Kovács Mirjana

A Chana Masala (csicseriborsó curry) egy hagyományos indiai és pakisztáni étel, amely az egész világon nagy népszerűségnek örvend. A “chana” csicseriborsót jelent, a “masala” pedig számos fűszer keverékére utal, melyet előszeretettel használnak az indiain konyhában.

 

Kiváló, laktató fogás a hideg, őszi-téli napokban, ráadásul gyorsan elkészíthető. Tálalhatjuk főtt barna rizzsel, vagy akár indiai naan kenyérrel.

             

Hozzávalók (2 adag) 

 

250 g főtt csicseriborsó

1 db hagyma, felkockázva

3 gerezd fokhagyma, felaprítva

1 tk friss gyömbér, lereszelve

1 db nagy répa

1 db közepes burgonya (150 g)

1 konzerv darabolt paradicsom

2 ek sűrített paradicsom

100 ml víz

1 tk római kömény

1 tk őrölt koriandermag

1 ek garam masala fűszerkeverék

¼ tk kurkuma

½ tk őrölt chili

¼ tk fahéj

¼ őrölt bors

¾ tk só

1 ek datolya paszta

              
       

Tálaláshoz (opcionális)

 

Friss koriander

Friss citromlé

      

Elkészítés

 

1️⃣ A hagymát felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és puhára pároljuk.

2️⃣ Közben a répát aprítógépben rizsszem nagyságúra aprítjuk (vagy lereszeljük), a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.

3️⃣ Miután a hagyma megpuhult, a csicseriborsó kivételével az összes hozzávalót hozzáadjuk.

4️⃣ Fedő alatt, közepes hőfokon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, és még 10 percig főzzük.

5️⃣ Tálaláskor ízlés szerint friss korianderrel és friss citrom levével ízesíthetjük.

6️⃣ Főtt barna rizzsel, bulgurral, vagy naan kenyérrel tálaljuk.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

FANTASZTIKUS ALMATORTA – egészséges desszert, amit mindenki szeretni fog!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza