IMMUNSHAKE 5 IN 1 – Superfood ami megtámogatja a szervezet védelmi bázisait

2020 november 15. Tóth Gábor

A termék neve is jelzi, hogy legalább öt oldalról megtámogatjuk a szervezet védelmi bázisait: 

            

1. csíráztatott és tejsavasan fermentált

       

2. (feltárt) élelmi rostban gazdag 

       

3. vitaminokban és nyomelemekben gazdag 

     

4. fehérjében gazdag 

      

5. élő kultúrákat hordoz

          

Ám ennél az öt hatásnál sokkal többről van szó, mivel egyrészt különleges alapanyagok keverékéről van szó (ideértve a növényi színanyagokat és a GABA-t is), másrészt számos egyéb előnyös jellemzője is van a készítménynek. Rendszeres használatával hatékonyan helyettesíthetők az egyéb, gyakran nem olcsó vitamin- és ásványi anyag-kapszulák és egyéb termékek, hiszen e fejlesztésben egy helyen megvan a számos fontos védőanyag (lásd az élettani hatásokat és egészségre vonatkozó állításokat később).

 

Az összetevők mindent elárulnak: tejsavasan (lactobacillusokkal) fermentált bio korpamix csírázott magvakból (barna rizs, kendermag, lenmag, köles, hajdina, csicseriborsó), csíráztatott bio kender protein (fehérjetartalom 50%), bio fehérjekeverék (rizs, kender, borsó), csíráztatott bio lenmagliszt, szárított bio gyümölcspor (piros ribizli, áfonya, bodza, arónia), csíráztatott bio quinoa (2,5%), stevia, természetes aroma, dúsított élesztő (inaktív), Bifidobaktérium kultúrák (109 CFU/30 g)

 

A doktori csapat új bio fejlesztése magában foglalja a jelenleg elérhető legmagasabb szintű szakmai tudásanyagot, a legfejlettebb, igen kíméletes gyártástechnológiát, valamint az egészség- és környezettudatosság (fenntartható gazdálkodás) szemléletmódját. 

 

A fejlesztés fontos eleme a tejsavbaktériumokkal erjesztett (fermentált) aktív korpamix, amely csíráztatott biomagvak külső, tápanyagokban és rostokban igen gazdag részéből készül. A korpafélék normál esetben áthaladnak a tápcsatornán és védik azt, ám itt más is történik. A csíráztatás és a fermentálás során a korpamix is aktív, biológiailag feltárt, hasznosítható biomasszává, „tápanyagbombává” válik a szintézis (csíráztatás) és a feltárás (fermentálás) során, azaz felszívható, beépíthető védőanyagokat hordoz (B-vitaminok, nyomelemek, aminosavak, védő hatású egyéb fitonutriensek, GABA). Nem egyszerű rostkeverékről van tehát szó (bár ballasztanyagokat hordoz továbbra is), hanem funkcionális, azaz magas tápértékű élő, aktív és biológiailag hasznosítható, élő kultúrákkal (109 telepképző egység/adag) superfood-ról. A fermentálás során a rostok egy része prebiotikus hatású oligo-szacharidokká hasad, így a bélflóra számára még előnyösebb (szimbiotikus) hatások jönnek létre. Az aktív korpakeverék alapját szintén nem átlagos biomagvak csíráztatott formája képezi: barna rizs, kendermag, lenmag, köles, hajdina, csicseriborsó, quinoa.

 

Komplex növényi bio fehérjék kerültek a keverékhez (rizs-, borsó- és kendermagfehérje), amelyek a tápláltsági állapot fontos elemei. A növényi alapú termékek esetében mindig figyelnünk kell a megfelelő proteinbevitelre is, a szabályozó anyagok (vitaminok, ásványok, színanyagok stb.) mellett.

Természetesen nem maradhattak ki a fejlesztésből az értékes bogyós termések és azok bioflavonoidjai, így hozzákevertünk vákuumszárított (azaz alacsony hőfokon készülő) színes szuperkoncentrátum-porokat (ribizli, áfonya, bodza, arónia). 1 adag turmixban mintegy 30 gramm friss gyümölcsből készült, szárított gyümölcspor található.

 

A bifidobaktériumok száma úgy lett beállítva, hogy egy adagban (30 g) legalább egy milliárd élő sejt, azaz aktív telepképző egység legyen, amelyek képesek elszaporodni a vastagbélben, támogatva a bélrendszeri immunitást és a bélnyálkahártya munkáját (ún. cross-talk jelenség). Emiatt a shake-et ne készítsük 40 foknál magasabb hőmérsékletű folyadékkal (ne forrázzuk vagy főzzük).

 

 

A készítmény konkrét jellemzői: gazdag fehérjében, élelmi rostban, természetesen szintetizálódó B-vitaminokban (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9) és B12-vitaminban. Továbbá gazdag cinkben (Zn), rézben (Cu), mangánban (Mn), szelénben (Se). Kiváló szerves kalcium (Ca), foszfor (P), magnézium (Mg), vas (Fe) valamint C- és E-vitamin forrás. Természetes és aktív hatóanyagainak köszönhetően hozzájárul az immunrendszeri, az emésztési, az anyagcsere-folyamatok normál működéséhez, emellett még számos élettani mechanizmus kiegyensúlyozott működéséhez, minden korosztály számára, az alábbiak szerint:

 

Elkészítési javaslat: tegyünk 2 csapott evőkanálnyi (2 x 15g) mennyiséget 2,5-3 dl vízhez vagy növényi tejhez, majd az optimális állag eléréséhez keverje 10-15 másodpercig kézi shakerben vagy turmixgépben. Elsősorban növényi italokkal ajánljuk (pl. rizs vagy mandulaital), de fogyasztható bármilyen más folyadékkal, gyümölcslével is. A termék könnyen elegyedik és azonnal fogyasztható. A keverés során a rostok vizet vesznek fel (hidratálódnak), ennek köszönhető a shake teltsége, testessége. Egy doboz 20 adagot tartalmaz (600 g, egy adag: 30 g). Két teljes adag elfogyasztásánál több nem ajánlott egy napon belül! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges, aktív életmódot!

 

(Engedélyezett, egészségre vonatkozó állítások az 1924/2006 EK rendelet, valamint a 432/2012 EU rendelet alapján. Az adott termék egy adagja a napi vitamin/ásványi anyag szükséglet legalább 15%-át fedezi, azaz a termék az adott anyag „forrása”; NRV%: minimum 15. Amennyiben egy adag legalább 30%-ban fedezi a szükségleteket, az adott anyagban „gazdag”; NRV%: minimum 30)

         

Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez (B6, B9, B12, vas, cink, szelén, réz)

 

Hozzájárul a normál izomműködéshez (kalcium, magnézium)

 

Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez (C, B2, B3, B5, B6, B9, B12, vas, magnézium)

 

Hozzájárul az izomtömeg és a normál csontozat fenntartásához (fehérje, foszfor, kalcium, magnézium, mangán)

     
Részt vesz a makrotápanyagok – zsírok, szénhidrátok, fehérjék – normál anyagcseréjében (B7, cink)
Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban (C, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12, foszfor, kalcium, magnézium, vas, mangán, réz)
Hozzájárul a kötőszövetek normál állapotának fenntartásához (C-vitamin, réz) és képződéséhez (mangán)
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez (B1, B3, B6, B9, B12, biotin, pantoténsav, C-vitamin, réz)

 

Hozzájárul a normál pszichológiai funkció, illetve normál szellemi működés fenntartásához (B1, B3 B6, B12, folsav, biotin, pantoténsav, C-vitamin, vas)

 

Hozzájárul a haj, a köröm és a bőr normál állapotának fenntartásához (B3, biotin, pantoténsav, cink, réz, szelén) 

 

Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez (E-vitamin, pantoténsav, cink, réz, szelén, mangán)

 

Hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez vagy a vörösvértestek állapotának fenntartásához (B2, B6, B12, folsav, vas), a normál vasszállításhoz (réz) és fokozza a vas felszívódását (C-vitamin)

 

Szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában (cink, szelén)

 

Részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában, hozzájárul a normál fehérje- és DNS-szintézishez (cink)

 

 

NÖVELD A TÁPANYAGBEVITELEDET A SLIM FLASH-el!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza