DISZKÓ VÍRUS IDEJÉN

2020 október 17. Marton Éva
Mondtam a családnak, hogy “ne zavarjatok, diszkóba mentem”. Nyugi, tartottam a 1.5 méter távolságot, hiszen csak Arnold, a futógép és én buliztunk. Felébresztettem a kis drágát a téli álmából, leszedtem róla a vasalandó ruhákat, és kezdődhetett a buli! Na, de ne szaladjunk így előre…
                                    
Az a helyzet, hogy kicsit megerőltettem a térdem, és kocogás helyett a gyorsgyaloglás volt a mai kihívás.  Persze, semmi kedvem nem volt elindulni.  Mindent csináltam, csak hogy húzzam az időt. Aztán persze besötétedett. Sötétben én nem szeretek itt az erdő szélén futkorászni, szóval el kellett döntenem, hogy hősként fogok ma lefeküdni, vagy utálni fogom magam, hogy a betervezett kocogás helyett tespedtem. Muszáj volt rávennem magam a mozgásra! A lelkem és a jobb közérzetem miatt.  
                             
Na, mondom, oké, ébresszük fel Arnoldot, kínlódok fél órát aztán jól van. ✔️ A szokásos kocogós zene helyett betettem egy régebbi lejátszási listáról az egyik Retró Mixet. Háát gyerekek, már az első öt percben elkapott a “Disco Fever”. Nyugi, nem Covid🦠 fever (azaz láz), hanem az a régi szép idők diszkóláza. Úristen, de szeretek táncolni! Végre egy kis diszkó, kitáncolhatom magam, senki nem látja, ahogy hadonászok össze-vissza, és nem mellesleg elégetek 500 kalóriát! 
             
Ez a “Noszti mix” csúcs volt. Amikor a közepén jött a “gyere kislány gyere” meg a “várj bombázó”, akkor már tudtam, hogy ezek itt nekem énekelnek!  Amikor véget ért a zene, már egy órája gyorsgyalogoltam 10-es emelkedőn, csatakra izzadva, vigyorogva, boldogan, büszkén arra, hogy MA IS MEGCSINÁLTAM!
                        
Levezetésnek a Fiúk a Hátsó Udvarból elénekelték hogy I want it that way, ezzel feltéve a pontot az i-re, vagyis a mai retró diszkóra.  Mi lett volna, ha nem állok neki? Semmi. De olyan nagyon jó volt, és ma is tettem valamit azért, hogy fitt 80 éves legyek majd! Nem kell mindenkinek Maratont futnia. Elég egy kis torna, jóga, bringa vagy kocogás.  Mozogj akkor is, ha nehezen veszed rá magad, mert leírhatatlanul jó azt érezni, hogy hős vagy! Ez a kulcsa az egészségnek. 
                   
Puszi,
Éva
              
P.S.: Az említett 1 órás retró diszkó zene az Alanesse Youtube csatorna KOCOGAS I. lejátszási listán “Noszti Mix” név alatt megtalálható. 
További sztorik és 40 kiló fogyásom története az Alanesse blogon:www.alanesse.hu
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza