NÖVELD A TÁPANYAGBEVITELEDET A SLIM FLASH-el!

2020 október 2. Tóth Gábor

Sokan kedvelitek a magyar szakmai fejlesztéssel készült Slim Flash termékünket, ami egy újgenerációs, főként súlycsökkentést és vércukorszint-beállítást szolgáló termékcsalád (napi egy vagy két nagy étkezést helyettesít). Mit jelent az, hogy “újgenerációsak”? Azt, hogy állati eredetű termékektől (hús, hal, tej, tojás, zselatin), adalékanyagoktól és hozzáadott cukortól mentesek, ráadásul allergén növényi alapanyagokat sem tartalmaznak, azaz a komponenseik között nem szerepel szójafehérje, mogyoró, és gluténtartalmú összetevő (pl.: búzafehérje vagy vitális glutén), emellett pálmazsírt és fruktózt sem tartalmaznak. Érdemes tudni azonban: nem csak fogyókúrázóknak javasolt használnia a Slim Flash-t, hanem a tápanyagbevitelünket is növelhetjük általa. 

 

Mit jelent, hogy nem felépített, hanem szintetizált?

 

Nem egy „asztalnál előre megalkotott”, azaz különböző alkotókból összerakott (felépített) céltermékről, hanem biológiai úton (enzimesen) szintetizált aktív anyagok tárházáról van szó, amelynek alapját a természetes csíráztatott („élő”), ökológiai gazdálkodásból származó barna rizsből készült aktív mátrix (bio massza) képezi.

 

A csírázás során igen jelentős vitamin- és fitokemikália-szintézisek indulnak el a termelődő enzimek (biokatalizátorok) révén, lényegében egy hatalmas bioüzemmé, „vitaminbombává” válik az élő mátrix, különös tekintettel a B-vitamin családra, emellett több értékes vegyület (GABA, oryzanol) is képződik. A termékek kíméletes vákuumtechnológiával készülnek, azaz élő, aktív jellegüket megőrzik a felhasználásig.

 

A nyomelemek hozzáadása szintén egy új kutatási eredmény segítségével történik (funkcionális élesztők által megkötött szerves mikroelemek), emellett Lactobacillusokkal fermentált bio rizskorpa és növényi fehérjék (rizs, borsó, kendermag) kerülnek a keverékekhez, szintén ökológiai gazdálkodásból.

 

Tápanyagpótló élelmiszerként működő Slim Flash

 

A Slim Flash-ek alkalmasak általános tápanyagpótlás céljára is, normál napi étkezés mellett, ilyenkor nem szükséges az egy teljes étkezést helyettesítő mennyiség adása (50 gramm), hanem kevesebbet is alkalmazhatunk (15-30 g) igény szerint, akár napi több alkalommal is. Tekintettel arra, hogy minden létfontosságú vitamint és ásványi anyagot hordoznak ezek a készítmények, ezen felül háromféle növényi fehérjeforrást és fermentált rostokat; hasznos kiegészítői lehetnek a mindennapoknak abban az esetben is, ha valaki nem fogyókúrázik.

Vitaminokra, szerves nyomelemekre, élelmi rostokra mindenkinek szüksége van, és miért is ne vennénk ezeket magunkhoz természetes készítmények formájában a szintetikumok helyett (természetesen az étrend-kiegészítők között is vannak hasznos, természetes alapúak.)

 

A termékek energiatartalma nem magas, ezért inkább fehérje-, vitamin- és ásványi anyag (nyomelem) pótlására alkalmasak, mellette a megfelelő szénhidrát- és zsiradék bevitelre ugyanúgy ügyelni érdemes a nap folyamán, amennyiben nem szeretnénk testsúlyt csökkenteni.

 

Alkalmazásukkal a napi fehérjeszükséglet 20-40%-a, a vitaminok és nyomelemek 20-60%-a bevihető, a többit természetesen a normál étkezéssel érdemes a szervezetbe juttatni.

 

Amennyiben a nem fogyókúrás célú használat során az étvágy, ezáltal a normál energia- és tápanyagbevitel jelentősen csökken, az alkalmazást érdemes felfüggeszteni és szakember tanácsát kérni (szívesen segítünk!), hisze a termékek az éhség-jóllakottság egyensúlyára is hatnak. 

 

Ajánlhatók-e gyerekeknek és fiataloknak?

                   

A Slim Flash készítmények normál élelmiszerek, így ajánlhatók gyerekeknek, fiataloknak is, tápanyagpótlás (fehérje, vitamin, ásványi anyag pótlása) céljából, kisétkezésekhez (tízórai, uzsonna), vagy nagy étkezéseket követően. Meg kell azonban erősíteni, hogy a készítmények teltségérzést fokozó hatásúak, azaz inkább olyan esetben javasoljuk gyerekek és fiatalok számára, ha a testtömegük magasabb, vagy intenzíven sportolnak, emellett a megfelelő energiabevitel (szénhidrátok és zsiradékok) biztosított, és az általános éhségérzet a használat közben fenntartható.

 

Támogatjuk, hogy a gyerekek és fiatalok inkább a normál élelmiszerekből vegyék fel a szükséges tápanyagokat, emellett a Slim Flash termékek alkalmazhatók napi 15-30 gramm mennyiségben a normál étkezés mellett, életkortól, aktivitástól, testtömegtől függően.

 

Kifejezetten étvágytalan, válogatós, sovány testalkatú gyerekek esetében a termékek kevésbé javasoltak (mivel alacsony energiatartalmúak), illetve érdemes kikérni szakember tanácsát. Jelenleg a készítményeket gyerekek és fiatalok is fogyasztják, egyénre szabott formában (a szülőkkel való előzetes konzultáció után), sikerrel.

 

Általánosan túlsúlyos és sportoló gyerekeknél 6 éves kortól, más esetben 12 éves kortól ajánljuk a Slim Flash készítmények alkalmazását, tápanyagpótlás céljából. „Mellékhatásként” tehát kizárólag az étvágy csökkenését említhetjük, ha az étvágy fennmarad és a gyermek továbbra is ugyanúgy fogyaszt a normál ételekből, a termékek minden előnye kiaknázható. Itt érdemes megjegyezni, hogy a gyerekeknél jellemző nassolási kényszert (ötletszerű, „hangulati” étkezést) a készítmények hatékonyan csökkenthetik, azonban a normál éhségérzetet kevésbé befolyásolják a nagy étkezések idején, a tapasztalatok szerint.

 

Kreatív Slim Flash recepteket találsz az alábbi linkeken:

 

♥   Snickers ízű csokis pohárkrém

♥   Csokis-almás smoothie

♥   Vegán túrógombóc

 

Mi várható a készítmények alkalmazásakor?

                                   

A válasz: javuló testi-szellemi erőnlét, a normál immunműködés, a csontozat és az izomzat megőrzése, a haj, a köröm és a bőr állapotának stabilitása. Hatással vannak a kötőszövet állapotára, a szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcserére, az emésztőrendszerre, az oxidatív stresszel szembeni védelemre, a normál sav-bázis egyensúly fenntartására, a termékenységre és egyéb folyamatokra. (Health claims by EFSA Regulation – Egészségre vonatkozó állítások az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal által elfogadott 432/2012 EU rendelet alapján, amennyiben a napi bevitel eléri a szükséglet 15%-át.)

 

Az átlag feletti tápérték, valamint a GABA és oryzanol tartalom miatt a teltségérzés hosszabb ideig jellemző lehet (ez nem telítettségérzés, hanem kellemes jóllakottság), mivel a vércukorszintet egyensúlyban tartják a készítmények. A természetes éhségérzet azonban a megfelelő időben meg fog jelenni, ha rendszeresen, ugyanabban az időszakban szoktunk étkezni, megfelelő mennyiségű folyadékot viszünk be, és aktív életet élünk (a korábban említettek szerint a nassolási kényszert csökkentheti, azaz a főétkezések között megjelenő éhséghullámokat).

 

A készítmények energikussá tesznek, jó testi-lelki egyensúlyt, megfelelő közérzetet eredményeznek, amelyről sok jó visszajelzést kaptunk az elmúlt években.

 

A titok a kutatásban és gyártásban rejlik, amely jelenleg szinte egyedülálló a világon

 

A Slim Flash termékek nem étrend-kiegészítők, hanem normál élelmiszerek, igen magas biológiai értékű táplálékok, amelyekben – a fejlesztés jellege és a gyártás korszerűsége miatt – igen sok értékes anyag képződik. Így az Európai Unió vonatkozó rendelete megengedi, hogy a beltartalom függvényében egészségre vonatkozó állításokat fogalmazzunk meg (432/2012 EU rendelet).

 

Köszönjük a több éves megfeszített kutatómunkát a fejlesztőcsapatnak, és bízunk abban, hogy egyre többen fogják érezni a Slim Flash készítmények pozitív hatásait!

 

EXTRA EGÉSZSÉG ITALPOROK FORMÁJÁBAN – LEHETSÉGES EZ? IGEN, EZ 900%!

 

 

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza