“HOW-TO-USE GUIDE”: blnce termékek használati és párosítási kalauza – mit, mivel, mikor, hogyan?

2020 szeptember 24. Tóth Gábor

Sokan kérdezték, hogyan érdemes használni a blncetermékeinket. Ezzel a cikkel igyekszem egy átfogó, részletekbe menő segítséget nyújtani. A blnce (ejtsd: belensz) kutatás-fejlesztési program 2015-ben indult, és célja a legkorszerűbb növényi alapú termékek fejlesztése számos előnyös élettani hatás elérése érdekében.

 

A szakmai irányok a következők, a teljesség igénye nélkül: vércukorszint-normalizálás, testtömegbeállítás, immunvédelem, tápanyagpótlás, szív-, hajszálér- és bélvédelem, szellemi erő fokozás, az idegrendszer normál működésének támogatása, sportteljesítmény megtartás, izom- ízületi- és csontvédelem, a haj-, a köröm és a bőr normál állapotának megtartása.

 

A fejlesztés jelenleg is zajlik, a létrejövő újgenerációs készítmények közforgalomba kerülnek, az általános életminőség javítása érdekében.

Tekintsük át a főbb termékcsoportokat és egymással való párosíthatóságuk szempontjait!

 

A termékek főbb csoportjai és jellemzőik:

 

1.) Csíráztatott magvakból készült, magas biológia értékű termékek, superfood-ok (Slim Flash család, Relax, Lady, Sport, Senior 50+)

 

Cél:

súlybeállítás, vércukor-egyensúly, GABA-, vitamin-, ásványianyag- és nyomelem-, bifidobaktérium- és élelmirost-bevitel

 

Leírás:

Bio barna rizsből és más magvakból csíráztatás és fermentálás révén előállított, vitaminokkal és szerves nyomelemekkel dúsított, természetes módon szintetizált szuperélelmiszerek (őrlemények), Lactobacillusokkal fermentált élelmi rostokkal.

 

Hogyan?

A nap bármely szakában alkalmazhatók, azaz nagy és kisétkezésekhez. A Slim Flash termékcsalád inkább ebéd és/vagy vacsora kiváltására alkalmas (egy vagy két teljes étkezést pótló, ízesített termékek), a többi készítmény hozzáadható müzlihez, kásához, leveshez, főzelékhez, vagy kisétkezéskor növényi tejekhez (natúr formák).

 

Párosítás:

A Slim Flash termékek édes ízkarakterűek, ezekhez, illetve ezek mellett adhatók a magőrlemények, a Multi Rost Mix rostkeverék, a Crunchy-k, az italporok, a csicsókasűrítmények, a gyógygombák. Vitaminok és ásványi anyagok, nyomelemek külön adása nem szükséges ezzel egy időben (a nap későbbi szakában adhatók, igény szerint), mivel számos értékes anyagot hordoznak. Fehérjepor hozzáadása csak intenzív sport esetén ajánlott, mivel nem kevés fehérjét tartalmaznak.

 

A többi készítmény (Lady, Sport, Senior 50+, Relax) nem ízesített forma, szintén a korábban felsoroltakkal használhatók (nyilván egymással és Slim Flash-sel nem szoktuk keverni), illetve fehérjepor is adható hozzájuk, mivel proteintartalmuk nem magas.

 

A Multi Rost Mix termékkel abban az eseten érdemes keverni e készítményeket, ha a rosttartalom tovább növelése a cél, egyébként a termékek eredendően magas rosttartalmúak.

 

2.) Magőrlemények (Női, Diéta Plusz, Sport Plusz 60, Flex, Fókusz, Színes Páros stb.)

 

Cél:

Fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, flavonoidok, élelmi rostok bevitele

 

Leírás:

– Olajosmag- és gabonaőrlemények: natúr keverékek, amelyek alapja a tökmag, a szezámmag, a lenmag és a vadköles.

 

– Gyümölcsmagőrlemények: natúr termékek ribiszke, szeder, vörösszőlő és homoktövis magjából, egyes esetekben a gyümölcshúsból is.

 

Hogyan?

Az olajosmag-őrleményeket édes vagy sós ételekhez keverve használjuk, bármely nagy- vagy kisétkezés során, napi egy-két alkalommal (1-3 evőkanál). A hőkezelést bírják.

 

A gyümölcsmagőrleményeket kisebb mennyiségben alkalmazzuk (1-3 teáskanál), szintén készételekhez keverve vagy pár korty folyadékkal, lehetőleg hőhatás nélkül, reggel és este. Natúr készítmények.

 

A Flex terméket minden nap egy vagy két alkalommal használhatjuk, hőkezelés nélkül, kevés folyadékkal bevéve vagy készételhez keverve.

 

Párosítás:

Élelmirost-tartalmuk jelentős, ezért nem szükséges külön rostokat adni hozzájuk (Multi Rost Mix). Keverhetők csíraalapú superfood-okkal, Crunchy-val, italporokkal, a csicsókasűrítményekkel, adható mellette gyógygomba. Fehérjeporokat jól kiegészítik (magőrlemények proteinjei), a gyümölcsmagőrlemények minden készítményhez illenek, az italporokat is ideértve.

 

Az olajosmag-őrleményeket egy étkezés során egymással nem keverjük (hiszen maguk is keverékek). A gyümölcsmag őrlemények körében a Fókusz-t, a Színes Páros-t szintén más hasonlóval felesleges keverni (mixek), ugyanakkor a mono-termékek (egy alapanyagból álló, pl Vörösszőlőmag vagy Homoktövismag őrlemény) egymással keverhetők.

 

Az olajosmag- és gyümölcsmagőrleményeket egymással hasznos elegyíteni egy étkezéskor, tehát például a Sport Plusz 60 formulát a Fókusszal keverve kitűnő és értékes keveréket kapunk (multifunkciós).

 

3.) Natúr rostkeverék (Multi Rost Mix)

 

Cél:

Élelmi rostok bevitele

 

Leírás:

Fő összetevője a cukorréparost, emellett útifűmaghéj-őrleményt, lenmagrostot, almamagház-őrleményt és csicsókainulint hordoz.

 

Hogyan?

Naponta 1-2 alkalommal készételekhez (müzlihez, leveshez, főzelékhez, növényi tejhez stb) keverjük, majd 45 perc múlva folyadékot fogyasztunk. Cukorbetegség, székrekedés vagy súlykontroll program esetén 3-szor is adhatjuk. Hiánypótló cukorréparost a keverék fő alkotója.

 

Párosítás:

Általános rosthiányos vagy rostszegény étrend jó kiegészítője. Mivel a blnce termékek jelentős része rostban gazdag, így érdemes az összes rosttartalmat figyelembe venni. Adható Slim Flash-hez, egyéb csíraőrleményekhez, Crunchy mellé, italporokhoz és csicsókasűrítménnyel együtt (kiegészíti az inulin hatásait). Alkalmas fehérjeporokkal együtt is. Gyógygombákkal ugyanakkor nem javasoljuk egy időben alkalmazni, mivel a hatóanyagok egy részét megkötheti, így kevesebb szívódik fel (2-3 órás  időbeli eltolás javasolt a két termék között). Magőrleményekkel (Sport Plusz 60, Női formula, Flex stb.) sem párosítjuk gyakran, mivel azok rosttartalma is jelentős.
       

 4.) Csicsóka-szuperkoncentrátumok (Okos Élet, inulinforrások)

 

Cél:

Vércukor-beállítás, inulinbevitel, bélflóratáplálás

Leírás:

Natúr és almarosttal készülő csicsókalé-szuperkoncentrátum a természetes inulin élettani előnyei céljából. Koncentrált élelmiszer, tartósítószer és hozzáadott cukor nélkül, hazai kutatások alapján.

 

Hogyan?

Étkezés előtt 15-20 perccel fogyasztva (1-2 kávéskanállal) gyorsan felszívódik és a soron következő étkezés során egyensúly beállító hatású (teltségérzés, vércukorszint). Étkezés közben is adható (ételbe keverve), ilyenkor hatása elhúzódóbb, később fejeződik ki, és bélflóra támogató hatása is az étellel keveredve jellemzőbb (nem erjedőképes, így adható édes és sós ételek mellett is). Hőhatást jól tűri. Általában elegendő csak reggel használni, cukorbetegség, súlykontroll programok, székrekedés vagy bélflóra problémák esetében napi 2-3 alkalommal. A túlzott bevitel gázképződést (flatulenciát) okozhat, de nem olyan mértékben, mint a nyers csicsóka (a hashajtó és gázképző nyers rostok a sűrítményben nincsenek jelen, az inulin is okozhat enyhe gázképződést. A gázok szagtalanok, közömbösek, és támogatják a vastagbél tisztulását).

 

Párosítás:

Hasznos önmagában alkalmazni, de egyik élelmiszerrel sem okoz gondot az együttes használata, sőt jól kiegészíti az egyéb fejlesztések értékeit. Amennyiben fokozottabb gázképződést tapasztalnánk, érdemes az étkezések előtti 20-25 perces idősávban használni, különösen reggeli előtt. Esetleg még tanácsos elkülöníteni a k-betűs (karalábé, karfiol, káposztafélék, kel stb.) és hüvelyes növények fogyasztásától, szintén a flatulens (gázképző) jelleg miatt, de önmagában nagyon jól megszokható. A szervezet 2-3 hét alatt alkalmazkodik a csicsókatermékekhez és a tünetek leggyakrabban megszűnnek, a sok ezer tapasztalat alapján. Az almarostos termék inkább édes ízvilághoz passzol jobban (kásák, müzlik, turmixok).

 

5.) Fehérje alapú készítmények

 

Cél:

Sport, általános fehérjepótlás, súlybeállítás, izomzat és csontozat megőrzése

 

Leírás:

Egy és többkomponensű, azonnal oldódó növényi alapú fehérjepor-keverékek natúr, vagy ízesített formában, valamint különböző ízesítésű fehérjeszeletek. Természetes alapanyagokból, adalékanyagok nélkül készülnek, a porok esetében az elkeverés után kevés üledék képződhet a rosttartalomból adódóan.

 

Hogyan?

Sportolást követően (20-30 g), vízbe vagy növényi tejbe keverve, illetve például napi egy főétkezés alkalmával (15-20 g) fehérjekiegészítésként fogyasztjuk, akár reggeli vagy vacsora idején. Alkalmas kisétkezésre is, az éhségérzetet hatékonyan csökkenti, emellett értékes aminosavakat szolgáltat.

Párosítás:

A növényi fehérjék minden más blnce termékkel jól társíthatók, akár a reggelizőkkel, a magőrleményekkel, a csicsókatermékekkel, italporokkal vagy a csíraőrleményekkel (superfood-okkal). Ha önmagukban alkalmazzuk, viszonylag gyorsan felszívódnak, más élelmiszerekkel együtt a teltségérzést növelik, azaz később jön létre az éhségérzés.

 

6.)  Reggelizők

 

Cél:

Reggeli alternatíva, omega-3 zsírsavak, élelmi rostok, B-vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, bifidobaktériumok és bélvédő arabinoxilánok (csíráztatott lenmag) bevitele

 

Leírás:

Gabona- vagy olajosmagalapú ropogós Crunchy-k, amelyek lenmagból, tönkölybúzából vagy hajdinából készülnek, bio almasűrítmény, szerves nyomelemek és bifidobaktériumok hozzáadásával (funkcionális jelleg).

 

Hogyan?

Értelemszerűen a normál pelyhek kiváltására szolgál, értékét a nyomelemek és élő kultúrák is adják. Növényi tejekhez, gyümölcslevekhez ajánlottak reggelire, vagy kisétkezésekhez. Laktató, értékes bioélelmiszerek.

Párosítás:

Maglisztekkel, csíraőrleményekkel, csicsókatermékekkel, italporokkal, fehérjékkel, rostkeverékkel és gyógygombákkal együtt adhatók. Alapos rágás szükséges és bőséges folyadékbevitel napközben. A lenmagalapú termék jól kiegészíti a tönköly- vagy hajdinaalapú Crunchy-kat, mivel omega-3 zsírsavakat és bélvédő rostanyagokat (arabinoxilánokat) szolgáltat, amely a jelzett gabonafélékben nincs meg.

 

7.)  Gyógygombakeverékek

 

Cél:

Több évszázados megfigyelések alkalmazása

 

Leírás:

Egyedileg, meghatározott célból összeállított gyógygombamixek (porok és kivonatok), vegán kapszulákba töltve.

 

Hogyan?

Reggel, délben és este bevehető élelmiszerek, amelyek bármilyen egyéb élelmiszerrel jól használhatók, akár reggelizőkkel, csicsókatermékekkel, italporokkal, csíraőrleményekkel, fehérjeporokkal együtt. A Multi Rost Mix termék mellett nem annyira ajánlott, a rostok hatóanyag-megkötő hatása miatt. A gyógygombák, italporok és csicsókainulin hármasa például egy kitűnő, egymást erősítő párosítás lehet.

 

8.) Gyümölcs- és zöldséglé-szuperkoncentrátumok (természetes italporok)

 

Cél:

Flavonoidok, polifenolok, vitaminok és nyomelemek bevitele

 

Leírás:

Értékes gyümölcsök és zöldségfélék keverékei, amelyek a nyers levek élettani értékét koncentrált formában hordozzák.

 

Hogyan?

Egyszerű a felhasználásuk: vízbe vagy turmixokba keverhetők, akár müzlik ízesítésére is felhasználhatók, mivel a nyers gyümölcsöket is képesek helyettesíteni (vákuumban, 40 fok alatt készülnek, természetes gyümölcs- és zöldséglevekből). Vízbe téve azonnal fogyasztható, frissítő és igen értékes italt kapunk. A zöldséges italporok teltségfokozók, akár vacsora helyett vagy azok kiegészítésére is alkalmazhatók.

Párosítás:

Jól társíthatók reggelizőkkel, csicsókatermékekkel, maglisztekkel, csíraőrleményekkel, gyógygombákkal, rostkeverékkel, fehérjeporokkal. Reggelihez, délelőtt és délután hasznos a bevitelük, azaz napi 1-2 alkalommal a folyadékbevitel szerepét átveheti. Ha nem szeretnénk vércukorszint-emelkedést elérni a főétkezések között, akkor, reggelihez (gyümölcsösek) vagy ebédhez-vacsorához (zöldségeset) adjuk az italporokat.

 

9.)  Élőflórás italkészítmény (Pro15)

 

Cél:

Hasznos élő baktériumok bevitele

 

Leírás:

14 féle hasznos baktériumtörzsből, egy gombatörzsből és számos neutrális (egyensúlyt fenntartó) egyéb kultúrából álló, Kelp tengeri algát, gyógynövényeket és fitokemikáliákat tartalmazó, hűtést nem igénylő italkészítmény (éhgyomorra fogyasztandó, reggel).

 

Hogyan?

Minden esetben éhgyomorra, az étkezés előtt legalább 20-25 perccel adjuk, így nem fejt ki erjesztő vagy gázképző hatást. Étkezés közben vagy után nem javasolt az adása. Főként reggeli előtti időszakban javasolt, napi 1 alkalommal (1-2 ek) így fejti ki jó hatásait. Egy doboz termék egy kúrának felel meg, javasolt 1 vagy 2 kúra alkalmazása, majd 1-2 hónap szünet (folyamatosan is adható, de amennyiben a hasznos flóra elszaporodik, szükségtelen állandóan bevinni).

 

Párosítás:

A készítményt főszabályként nem keverjük más élelmiszerrel, kivéve a tiszta vizet. Bármely étkezés előtt fél órával használható, azonban a reggeli időszak azért javasolt, mert ilyenkor a tápcsatorna első része üres, így a hasznos flóra jól tud haladni és nem keveredik semmivel.

 

10.)  Egyéb termékek

 

Cél:

Sport, immunvédelem, vitamin- és nyomelembevitel, tüdővédelem, stb.

 

A blnce termékekhez csatolva elérhetők egyéb, immunvédelmet vagy más célt szolgáló készítmények, belső (pl.: Immunosan Forte) vagy külső (pl.: Mg-olaj) használatra.

 

E készítmények alkalmazása egyénileg változó, az étrendi kiegészítők reggel, vagy reggel-este alkalmazandók, a Magnézium-olaj értelemszerűen sportolás vagy tisztálkodás után stb. A termékek köre változhat, bővülhet. Az Immunosan Forte egy kiemelkedő hazai fejlesztés, amely napi alkalmazása hasznos a blnce készítményekkel párhuzamosan.

 

Mely termékeket nem javasolt vagy nem érdemes egymás mellett alkalmazni egy étkezés során?

                       

Értelemszerűen a hasonló készítményeket egymás mellett (azonos időben) felesleges használni, például kétféle maglisztet, csíraőrleményt, csicsókakészítményt vagy italport. A magőrlemények között az olajosmag- és a gyümölcsmagőrlemények külön csoportnak minősülnek, így ezekből külön választhatunk egy-egy fajtát étkezésenként (Pl. Sport Plusz 60 mellé Vörösszőlőmag őrleményt stb.).

 

A termékcsoportokból általánosan egyet érdemes választani és aznap azt alkalmazni, de egy következő étkezés során választhatunk egy másik hasonló terméket az adott csoportból.

 

Például a magőrlemények közül a Női formula mellett a Diéta Plusz vagy Sport Plusz 60 formula szükségtelen egy reggelin belül. Ugyanakkor ebédre vagy vacsorára már hasznos akár egy másik formulát adni (maradhatunk a Női mellett is természetesen egy nap folyamán, de válthatunk is), tehát ha reggel Nőit használtunk, este Sport Plusz 60 vagy Diéta Plusz formula is előnyös. A Flex formula kivételt képez, mivel az normál módon adható (sőt javasolt) bármely magőrlemény mellett.

 

A legtöbb blnce termék egymás mellett jól megfér, azonban figyelembe kell venni az egyes vegyületek sokszínűségét. A fejlesztés során egy-egy termékben is sok hatóanyag található, így nyilván nem szükséges mindegyik termékfajta egy étkezési terminusban.

 

„A kevesebb: több” elv érvényesül itt is, azaz nem célszerű belezsúfolni túl sok hatóanyagot egy étkezésbe, mivel a 24 órás bevitel számít inkább. Törekedjünk egy napon belül 2-3 étkezés során bevinni minél több hasznos komponenst, de ne egyetlen étkezés során.

 

A csíraőrleményekre is érvényes, amit a magőrleményeknél jeleztünk, azaz felesleges egyszerre többféle hasonló készítmény adása, keverése (Relax, Lady, Senior 50+, Sport). Egy-egy superfood is változatos keveréket jelent önmagában, de ezeket kiegészíthetjük italporokkal, csicsókainulinnal vagy gyógygomba hatóanyaggal. Alkalmas a vörösszőlőmag, homoktövismag őrlemény adása a csíraőrlemények mellett, ahogyan a Crunchy-k  és olajosmag-őrlemények párosítása is.

 

Az italporokat is különválasztjuk, a gyógygomba termékekből sem adunk többfélét egy időben. A Multi Rost Mix megköti a káros anyagokat, azonban a hasznos vegyületeket is, ezért ebből nem alkalmazunk sokat (1-2 tk), és gyógygombák mellett nem adjuk (időbeli eltolás szükséges).

 

Van olyan termék, ami minden nap alkalmazható (csoportbesorolástól függetlenül, vagy mert a csoportjukban csak ők szerepelnek), ilyen a Pro15 (a kúra idején), a Flex formula, a Lenmag Crunchy, vagy  a Multi Rost Mix, megfelelő helyen és időben (ezek sem kötelezőek minden nap, de lehet).

 

Kifejezetten előnyös párosítások egy étkezésre

                   

A blnce termékekkel igen hatékony védelem és teljesítőképesség érhető el, ha tudatosan használjuk, társítjuk azokat. Léteznek igen jó szinergenciák, együtthatások, nézzünk erre néhány példát a teljesség igénye nélkül:

 

1./  Lenmag Crunchy, tönköly Crunchy, áfonyás italpor, almás csicsókasűrítmény (omega-3, B-vitaminok, nyomelemek, flavonoidok, almarost, inulin, arabinoxilán)

 

2./  Lenmag Crunchy, hajdina Crunchy, Sport (csíraőrlemény) ananászos italpor, natúr csicsókasűrítmény, Flex formula

 

3./  Női Formula (magőrlemény), Lady (csíraőrlemény), tönköly Crunchy, almás csicsókakrém, bármelyik fajta gyógygombakeverék, Színes Páros – reggeli koktél nőknek immunvédelemre

 

4./  Tönköly Crunchy, Multi rost Mix, Relax, Fókusz, Bodzás italpor, Kontrol Mix (gyógygomba) – reggeli koktél vércukorszint beállításra

 

5./  Pro3, Sport Plusz 60, Lenmag Crunchy, Flex formula, Fókusz vagy áfonyás italpor (+ Immunosan Forte) – megkomponált férfi változat, testedzés esetén

 

6./  Pro3, Női Formula, Flex formula, Lady, almás csicsókasűrítmény (+ Immunosan Forte) – megkomponált női változat, testedzés esetén

 

7./  Pro3 vagy ProRice, Multi Rost Mix, Flex formula, ananászos italpor, Sport Mix (gyógygomba)

 

8./  Natúr csicsókasűrítmény, Multi Rost Mix, Flex formula, lenmag Crunchy – bélvédelem esetére

 

Előnyös párosítások egy napra vetítve

               

Nem szükséges minden vegyületet egy étkezés során bevinni, hanem ún „egy-huszonnégy órás” bevitelről beszélünk.

 

A napi tervezéskor minden fő csoportból választunk egy vagy két terméket, ezekhez hozzátehetjük a mindennap adható termékeket. Említünk itt is példákat:

 

Hard”: egy napon belül minden termékcsoportból választunk

 

Pro15 (éhgyomorra), Lenmag Crunchy, egy választott gabona Crunchy, egy csíraőrlemény (Relax, Lady, Slim Flash stb.), egy vagy mindkét csicsókakrém, egy vagy két olajosmag-őrlemény (Sport Plusz 60, Diéta Plusz, Női), Flex formula, egy fehérjepor, egy vagy két italpor (délelőtt és délután), Multi Rost Mix, egy gyógygomba keverék, egy gyümölcsmagőrlemény, Immunosan Forte

 

Napi használatuk:

 

Ebben az esetben reggel éhgyomorra a Pro15-öt adjuk, majd reggelire a gabona- és lenmag crunchy-t, a csíraőrleményt, az egyik (almás) csicsókaterméket, egy magőrleményt, a gyógygombakeveréket és az Immunosan Forte-t. Délelőtt és délután az italporokból készítünk frissítő italt (délután a zöldség alapút), ebédhez adhatjuk a Multi Rost Mix-et, majd edzést követően a Pro3 fehérjeport és Flex formulát, és vacsorára a Slim Flash-t, a másik olajosmag-őrleményt, a gyümölcsmagőrleményt és ismét a gyógygombát. Este a másik csicsókakrém is adható (natúr). Az alkalmazott mennyiségek az adott termékek leírásánál szerepelnek.

 

„Soft”: Kettő vagy több nap alatt minden termékcsoportból választunk (nem egy napon belüli használat)

                       

Például:
                        

1. nap: Pro15 (éhgyomorra), Lenmag Crunchy, egy gabona Crunchy, natúr vagy almás csicsókakrém, egy olajosmag-őrlemény (Sport Plusz 60, Diéta Plusz, Női), Flex formula, gyümölcsös italpor (délelőtt), egy gyógygombakeverék, egy gyümölcsmagőrlemény, Slim Flash

 

2. nap: Pro15, Lenmag Crunchy, egy csíraőrlemény (Relax, Lady, Sport, Senior 50+), Multi Rost mix, Flex formula, zöldséges italpor (délután), egy fehérjepor, egy gyümölcsmagőrlemény, Slim Flash

 

Ebben a változatban vannak minden nap jelen lévők és olyanok is, amelyek nem minden nap kerülnek fogyasztásra. Az élőflórás ital minden reggel megjelenik (ezt is elegendő kúraszerűen), hasonlóan a Lenmag Crunchy és a Flex formula is. Az olajosmag- és gyümölcsmag-őrlemények, a fehérjeporok, a csicsókatermékek, a csíraőrlemények (kivéve a Slim Flash), az italporok (gyümölcsös vagy zöldséges) és gyógygombák adott esetben csak minden másnap kerülnek sorra.

 

Természetesen a blnce fejlesztések beoszthatók több napra is, vagy akár egy hétre, bár szerencsés, ha legalább 2-3 naponta (azaz egy héten legalább 2-3 alkalommal) egy-egy hatóanyagcsoport képviselteti magát az étrendben („biokémiai emlékeztető”).

 

Mivel egészíthetjük ki a Slim Flash termékeket?

                  

A Slim Flash termékcsalád egy önálló nagy szakmai csoportot képvisel a fejlesztéseken belül, tekintettel a kiemelt tudományos munkára és a világszinten egyedülálló innováció jellegére.

 

A Slim Flash komplett biotáplálék, azaz vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, fehérjét és élelmi rostokat nem szükséges hozzáadni szakmai értelemben, de egyéni igény esetén dúsítható gabona Crunchy-val, maglisztekkel, Pro3 keverékkel. Amik viszont izgalmassá és még jobbá tehetik a „Flash-összhatást”: a csicsókatermékek (inulin), az italporok és a gyümölcsmag-őrlemények (flavonoidok), a gyógygombakeverékek (mellette bevéve a kapszulákat – speciális fitokemikáliák), a lenmag crunchy (omega-3) és a Flex formula (szerves kovasav). Az egyéb termékek kategóriában az Immunosan Forte is jó kiegészítője lehet a Flash termékcsaládnak (béta-glükán, humin és fulvosavak stb.).

 

Bízunk abban, hogy e részletesebb leírással és példákkal segíteni tudtunk a blnce fejlesztések használatát illetően, és sok feltett kérdéseteket megválaszoltuk. 

 

FORRADALMI KUTATÁSI EREDMÉNY: az olaj, ami segít a súlycsökkentésben, a szív- és érrendszer védelmében

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza