HOGYAN A LEGEGÉSZSÉGESEBB AZ ALMA? – Bio Gabi válaszol

2020 augusztus 18. Tóth Gábor

Az almában található élelmi rostokkal számos kutatás foglalkozik. Ismert, hogy az alma rendszeres, naponkénti fogyasztása betegségmegelőző hatású, és rengeteg előnnyel rendelkezik. Viszont nem csak egész gyümölcs formájában fogyasztható!

 

A kutatások szerint az alma védő hatása elsősorban a gyümölcs a szárazanyagtartalmában keresendő: részben a piros almahéjban, valamint a közvetlenül alatta lévő almahús rétegben, az alma szöveteiben lévő lúgosító anyagokban, ásványi anyagokban, és az alma magházában és magjában lévő speciális vegyületekben.

 

Sajnos korunkban az almát egyre kevesebben fogyasztják napi rendszerességgel. Az élelmiszeripar kipréseli belőle a levet, majd tisztítást, derítést, szűrést követően a „tükrösre szűrt” levet forgalomba hozza. A hazai almafajták  igen értékes szárazanyagtartalma így veszendőbe megy, vagy exportra kerül, és drága fogyókúrás turmixok, vagy tisztított pektin formájában vagy egyéb külföldi funkcionális termék alapanyagaként kerül vissza hazánkba.

                                

Kapható a forgalomban préselt almarost (almahús, almamagház), illetve nem kipréselt formák is (almachips, almakocka, liofilizált alma, stb). Az almachips természetesen sokkal jobb nassolnivaló a zsíros, olajban sült krumplis testvérénél. 

 

A szárított almából készített (nem préselt) őrlemények a teljes almamátrixot tartalmazzák, a vitamin- és ásványi anyagoktól kezdve a fitokemikáliákig és rostokig. A szárításkor a víz és az illósavak egy része távozik csak el. Kellemes zamata mellett a rosttartalma jótékonyan hat a gyomorra és az epetermelésre (koleszterinszint), valamint a bélrendszerre (perisztaltika, béltisztítás, méregtelenítés) és a bélflóra szaporodására (kolonizáció).

 

Ajánlhatóak az almás termékek székrekedéssel küzdő gyerekeknek, felnőtteknek, és időseknek, szív- és érrendszeri betegeknek, fogyni vágyóknak, oxidatív stresszek csökkentésére, rákmegelőző (vastagbél, végbél) és „fiatalító” diétákhoz. Cukorbetegek esetében természetesen figyelembe kell venni a szénhidráttartalmat. Az almarost esetében is fontos a bőséges folyadékpótlás a nap folyamán, hiszen vízmegkötő jellege van. Egyéb rostokkal keverve (zabkorpa, lenmag, inulin) hatása jobban kifejeződik a szervezetben.

 

Almás ajánlások:

 

💚  Édességkedvelőknek jó szívvel javasoljuk az almás csicsókasűrítményt: a blnce kutatási programban az almakocka őrleményét csicsóka-szuperkoncentrátumhoz kevertük (Okos Élet almás csicsókasűrítmény). Extra egészséges, és nagyon finom!
           
💚  A rostdús táplálkozást segíti a Multi Rost Mix, amely jótékony a pajzsmirigy-betegséggel küzdők, a cukorbetegek, a magas koleszterinszinttel rendelkezők számára is, valamint segít megküzdeni a székrekedéssel. 
           

💚  Ha útközben ennél valami finomat, vagy csak otthon nassolnál olyat, ami egészséges és fehérjedús, próbáld ki az almás fehérjeszeletet, amely kézműves termék. 

💚  A vidám Bobsnail termékek almát tartalmaznak, jó szívvel ajánljuk őket gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Isteni nassolnivaló négyféle ízben, méghozzá 100% gyümölcsből.

 

SZERVEZETÜNK PROFESSZORA, AZ ALMAROST

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza