CÉKLÁS MÁRTOGATÓS ZÖLDSÉGEKKEL – a legegészségesebb vendégváró vacsora

2020 május 31. Szökrönyös Katalin

Jellemző, hogy ha valaki vendégeket vár, vagy baráti-családi összejövetelre indul, akkor előtte órákig robotol a konyhában, hogy készítsen valamilyen finomságot. Ha pedig a terv valami egészséges ennivaló elkészítése, akkor ez az elfoglaltság még több időt vehet igénybe. No de ennek most vége, kérem szépen! 😉 

 

Hoztam nektek egy nagyon gyors és isteni finom, egyszerűen elkészíthető receptet, amely ráadásul telis-tele van antioxidánsokkal és rostokkal. Mindezen túl előnye, hogy kora este is fogyaszthatjuk, igazi fitt recept, ami hasznos lehet a bikiniszezon előtt. (A jelen napok borongós időjárása senkit se csapjon be – lesz még nyár, és jövő héten már nyitnak a balatoni strandok is!)

 

Íme hát a recept:

 

CÉKLA DIP ZÖLDSÉGEKKEL ÉS KORIANDERZÖLDDEL

                   
Hozzávalók:
1 nagy cékla 
kevés római kömény

3 ek. olívaolaj
1 doboz Dr. Oetker Vega Tejföl

Elkészítés módja:
A nagy céklát meghámozzuk, kockára vágjuk, és annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje.
1/2-1 tk. (vagy még több) Római köményt (ki mennyire szereti, én nagyon! – vagy sima kömény is mehet római helyett) , sót és a 3 ek. olívaolajat hozzákeverjük, majd együtt puhára főzzük.
              
Miután langyosra hűlt, kevés főzőlével és 1 doboz ( dr. Oetker) Vega Tejföllel krémesre turmixoljuk.
                          
Zöldséghasábokkal tálaljuk.

A recept kiválóan alkalmas a 10 napos tisztítókúra előtti vagy utáni időszak étkezéseihez, vagy szükség esetén közben is.
                 
Ha érdekelnek hasonlóan egyszerű, nagyszerű és ínycsiklandozó receptek, kövesd VegaKata oldalát az Instagramon: https://www.instagram.com/vegakata_/
    
Jó étvágyat! 🙂
                              
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza