10 NAPOS TISZTÍTÓKÚRA – TARTS VELÜNK!

2020 május 23. Tóth Gábor

Bizonyára sokan vagyunk, akik többet ültünk az elmúlt hónapokban, mint máskor. A karantén talán jobban odaláncolt minket a fotelhez, az íróasztalhoz , és ezt a szervezetünk is megsínylette. Most itt a lehetőség, hogy egyszerű és nagyszerű módon visszaállítsd velünk szervezeted egyensúlyát – segítünk!

 

Negatív folyamatok a testünkben

 

A kevesebb mozgás és a több étkezés hatására természetszerűen anyagcsere-termékek halmozódtak fel a testben, amelynek egy része elégett vagy átalakult, más része pedig valahol lerakódott. Az energiatöbbletre a szervezet szintén fokozott égetési folyamattal, vagy új zsírsejtek képzésével (hízás) reagált. Az élelmiszertöbblet tehát plusz terhet rótt az emésztőszervekre, a keringésre, a szívre, a májra és a többi kiválasztószervre, valamint felesleges metabolitok, anyagcseretermékek képződtek. Talán jobban „vizesedett” a lábunk, vagy a bőrünk minősége is változhatott, a tünetek egyediek lehetnek. Egy azonban biztos: hasznos a testünkkel jobban törődni a nehezebb hetek után.

          

Mit tehetünk?

 

Hasznos tehát ezekben az időkben – a tavaszi megújulással párhuzamosan – egy alapos belső tisztítást végezni. Ez több tiszta víz és kevesebb magas fehérje- és energiatartalmú étel bevitelét jelenti, emellett a rendszer szerinti étkezést. Fontos szerepet kapnak a magas víztartalmú nyers gyümölcsök, a zöldség és salátafélék, valamint a rostban gazdag gabonafélék (kovásztalan formában). 

 

Számtalanféle tisztítókúra létezik világunkban, a léböjttől a rostkúráig, bizonyára jó pár fajtáját már kipróbáltuk e módszereknek. 

                          

A módszer, amiben hiszünk – Blnce tisztítókúra

 

A Blnce (belensz) kutatási program is kidolgozott egy egyszerű modellt a szervezet megújítása érdekében, csak az elmúlt évek fejlesztéseiből. Miért is nevezhetjük egyszerűnek? 

 

Részben azért mert nem kell hozzá terjedelmes bevásárlólista, hanem csak valamelyik Tisztítókúra csomagunk (3 féléből is választhatsz: áfonyás, hajdinás, vaníliás). A program során néhány termék (szuperfood, szuperkoncentrátum) tervszerű adásával minden tápanyag bevihető napi szinten. A legtöbb készítmény vízzel vagy növényi tejjel keverhető (Crunchy, Slim Flash, italporok), illetve önmagában fogyasztható (Pl.: pürék – ez külön beszerezhető a csomagok mellé). 

 

Fehérje-kiegészítést nem terveztünk a programba, mivel a tisztítókúrákhoz ez külön nem szükséges a kúra 10 napja során (főleg, hogy a Slim Flash-ben 40-45% értékes fehérje található). Az élelmi rostok mennyisége jelentős a termékekben, ezért a napi vízbevitelt fél-egy literrel szükséges emelni (óránként 1 pohár, azaz 2,5 dl víz). 

 

Természetesen a tisztítókúrához ajánlott csomagok a legfontosabbakból álltak össze, ezek mellé tetszés szerint lehet válogatni egyéb fejlesztéseket (gyümölcs- és zöldségpüréket, koncentrátumokat, magliszteket, élőflórás italkészítményt, gyógygombákat, stb.). A növényi tej  szintén külön beszerezhető a honlapon.

Ez a célunk!

 

A kúrát konkrét célokkal végezzük, méghozzá a következőkkel: 

 

💚 A tisztítás során a tápcsatorna belső felszíne „levegőhöz jut”, letisztul és a későbbi felszívódás javul

 

💚 A kiválasztószervek működése (máj, vese, bőrszövet) jobbá válik

 

💚 A kúra előnyös a keringésre és a vérnyomásra nézve is (antioxidánsok, színanyagok, kevesebb zsír és koleszterin, stb.)

 

💚 „Pozitív mellékhatása” a kúrának (ami sokaknak elsődleges célja lesz) a súlycsökkenés: megszabadulhatunk 2-3 kiló súlyfeleslegtől, bár ennek egy része – természetes módon – a távozó víz lesz. A kúra folytatásával már jelentősebb zsírpárnák is lebomlanak (zsírmobilizáció).

 

💚 Javul az általános vitamin- és nyomelem-ellátottság (antioxidánsok)

 

💚 Kellemesebbé és jobbá válik a közérzet, a hangulat és az általános komfortérzet a számtalan értékes tápanyag, élő vegyület hatására (ne feledjük, hogy a készítmények jelentős része nyers, koncentrált tápanyagforrás. A pürék korszerű gyors hőkezelésen estek át.)

 

💚 Javulást várhatunk a haj, a köröm és a bőr állapotát illetően is, a cink, réz, szelén és a B-vitaminok jelenléte miatt.

               

Kétféle megoldás

 

A kúra véghezvihető kizárólag Blnce termékekkel, ez esetben az ebéd és a vacsora Slim Flash turmixból áll (Pl.: kétféle ízben). A másik megoldás szerint a Blnce képezi a kúra gerincét, emellé egy otthoni vagy munkahelyi, lehetőleg könnyű főétkezést kell biztosítani. Javasolt az állati termék mentesség vagy legalább a húsmentesség, azaz inkább főzelékfélék, bab- és borsófélék, sűrű krémlevesek, sült és grillezett zöldségek adása (vagy feltét zöldkörettel) a főétkezés során. Szintén beiktatható a kúrába zöldséglé (cékla, sárgarépa, vegyes zöldséglé, házi paradicsomlé, stb.), rendszerszerűen. Napi legalább 20-30 perc gyorsabb séta, testmozgás szintén előnyös.

                   

9+1 egyszerű lépésben a tisztítókúra menete          

                   
1⃣ A reggeli fogyasztásunk funkcionális tönköly vagy hajdina termék (hogy a nap indulásaként energia, rost, vitamin- és ásványi forrást nyerjünk), és/vagy lenmag termék (kiváló omega-3 forrás). A Crunchy-t növényi tejjel önthetjük fel, hozzá alma-, vagy alma-körte pürét (vitaminok, nyomelemek) adhatunk. Természetesen bármilyen nyers gyümölcs is előnyös, ami otthon előfordul.

 

2⃣ A reggelit követően 3,5-4 órával készítünk egy gyümölcsös italt (áfonya-ribiszke), amit lassan fogyasztunk el (növényi színanyagok, vitaminok, nyomelemek).

 

3⃣ Ezután 1-1,5 órával ebédelünk. Ebédre Slim Flash készítményt fogyaszthatunk, vagy a korábbiak szerinti főétkezés következik, lehetőleg sok nyers és párolt zöldséggel, főzelék- és salátafélével.

 

4⃣ Az ebédet követően 3,5-4 órával ismét egy ital következik, ez lehet áfonya-feketeribiszke vagy cékla-sárgarépa, tetszés szerint.

 

5⃣ 1-1,5 órával ezután elfogyasztjuk az esti Slim Flash turmixunkat. (Főszabályként: este ezt nem érdemes kiváltani saját megoldással. Ha mégis ennénk még valamit, kevés nyers vagy párolt zöldség javasolt, esetleg egy doboz cékla-alma, illetve sütőtökpüré.)

 

6⃣ A csomaghoz adott Multi Rost Mix készítményt felhasználhatjuk a külön beszerzett pürékhez vagy önmagában kevés növényi tejhez adva (1-2 tk.). Amennyiben az étkezések között mégis megéheznénk, a színes italokhoz érdemes adagolni (vércukorszint-beállítás). Otthoni édesítésre csak „nullás” édesítőket válasszunk, azaz eritrit, stevia vagy ezek keveréke alkalmas.

 

7⃣ A termékek az éhségérzetet nagyban csökkentik, részben élelmi rost-, részben GABA (gamma-amino-vajsav) tartalmuknál fogva. A pontos időközök betartása fontossá válik, és mintegy 2-3 nap után érezni fogjuk a szervezet pozitív válaszait a kúrára (anyagcsere beáll, éhségérzet csökken, közérzet és tettrekészség javul). 

 

8⃣ Természetesen a kúra bármikor elkezdhető és 7-10 napig folytatható. Befejezhető hamarabb is, bár érdemes legalább egy hétig kitartani. Hosszabb ideig is fenntartható, ha beválik, hiszen minden tápanyagot magában hordoz. 

 

9⃣ Csak Blnce termékek használata esetén, 14 nap felett szükséges a napi egy saját könnyű főétkezés beiktatása, a változatosság érdekében, azonban továbbra is fontos, hogy a vacsora minden esetben Slim Flash maradjon. Ne feledjük: a megjelenő éhségérzet becsapós lehet, ilyenkor csak vizet igyunk, semmi többet és igyekezzünk a rendszert fenntartani.

 

1⃣  A csomagok mellett kiegészítésként ajánlható termékek: alma-, alma-körte-, cékla-alma és sütőtökpüré, Sport 60 formula, Női formula, Fókusz formula, Pro15 élőflórás italkeverék (reggel éhgyomorra), gyógygomba-keverékek, fehérjeszeletek, homoktövis-lékoncentrátumok és olajok (színanyag- és E-vitamin forrásként).

                 

Sok sikert kívánunk a célok eléréséhez! 🙂

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza