VISSZAKAPTAM A TESTEM, MIUTÁN LEADTAM 5 KILÓT – egy mini-diéta őszinte vallomása

2020 május 4. Author Guest

Az előző részben meséltem arról, hogy bár csak néhány kilót kellett leadnom, egyáltalán nem volt könnyű belevágnom a diétába, és pár évig gyűjtöttem hozzá a lendületet.

 

Nos, nem csak belevágni volt nehéz. Az első 2 kg normális ütemben kúszott le rólam, már kezdtem örülni. De pár hét után jött az első sokk… Mindent ugyanúgy betartottam, és híztam. Mi vaaaan? Mi történik velem? Reménykedtem: oké, hát van ilyen, néhány nap után majd meggondolja magát a mérlegem. Nem ez történt. Nagyjából 3 hétig hol fel, hol lement kicsit a súlyom, de jelentős változás nem történt. Már lassan ott tartottam, hogy feladom az egészet, mert becsületesen étkeztem, de a mérleg szerint semmi értelme. Őszintén el voltam keseredve.

 

Akkor az egyik diétás barátom (fontos a támogató közösség! 🙂 ) mintegy mellékesen megemlítette, hogy neki is volt ilyen. Kérdeztem tőle, és mit tettél? Azt mondja, semmit, csak kitartott, tegyem én is ugyanezt. Megfogadtam a tanácsát, és azon a napon is normálisan étkeztem. Mit tesz a pszichológia, másnap hirtelen jóval kevesebbet mutatott a mérleg… Újra beindult a változás. A testem ragaszkodott volna a kis zsírpárnákhoz, de a támogatás révén nem adtam meg magam.

 

Nekem az jött be, hogy jól bevásárolok egészséges ennivalókból. Legyen velük tömve a hűtő és a spájz, hogy tudjak válogatni. „Hazai pályáról” reggelire kedvencem a blnce Crunchy többféle változatban (nálam top egy kis csokis keverve valamelyik nem csokissal), tízóraira blnce Fehérjeszelet (az áfonyás jön be leginkább), és gyakran vaníliás Pro 3 vagy Slim Flash uzsonnára, vacsorára. Mivel vegetáriánus vagyok, így ebédet gyakran rendeltem valamelyik egészséges vegán étteremből, vagy elkészítettem egy chili con carne-t, kevesebb kukoricával.

Szintén sokan nem javasolják, de nekem bevált, hogy hónapokig vezettem az elfogyasztott kalóriákat, valamint a makrókat (fehérje, zsír, szénhidrát) a Kalóriabázis nevű applikációban. Így már két mérleggel kötöttem szoros kapcsolatot: az ételeket a konyhai mérlegen, magamat pedig minden reggel a személymérlegen méricskéltem. Van, akinek ez bonyolultan hangzik, de hamar belejöttem, és már gyorsan ment, valamint adott egy keretet a napomnak. Még mindig egyszerűbb volt az életmódomhoz ez a forma, mint egy előre megírt diétát követni, mivel állandóan rohanok. Igaz, volt, hogy a kamrában állva próbálgattam az opciókat: mi az, ami még belefér a mai kalóriakeretbe…?
Most már ritkábban van erre szükségem, nagyjából megtanultam, mikor mennyit ehetek.

 

A súlyom továbbra sem egy egyenes vonalat követve ment lefelé. Fogytam, aztán megint visszakúszott valamennyi, majd ismét fogytam, de végülis egy csökkenő tendenciát mutatott az alkalmazás koordinátája, és ennek örültem. Emlékeztem pedig, hogy a 20-as éveim diétájánál ilyen nem volt. Akkor még folyamatosan csökkent a súlyom. Figyelembe kellett most vennem a testem változásait.  

 

Amikor már kezdtem közelíteni a célomhoz, végre a tükör is jobban megmutatta, amire vágyom. Fantasztikus érzés volt: látom a valódi önmagam, és visszakaptam a testem! Mintha a plusz kilók eddig eltakarták volna. Továbbá elkezdtem jobban aludni, mert nem zavart, hogy összeér a combom. Röhejes, de így van: már néhány plusz kiló is meg tudja zavarni az alvásomat és a testérzetemet.

Igaznak bizonyult, hogy megdobta az önbizalmamat a kicsit megváltozott testem, és végre nem kattogtam minden nap azon, hogy fogyni kellene, hanem csináltam. Óriási megkönnyebbülést jelentett!

 

És ért egy másik sikerélmény is, amiről a cikksorozat következő részében olvashattok majd… Tartsatok velem!

 

A cikkben szereplő fotók illusztrációk, nem a szerzőt ábrázolják. 

 

KIAKADT A MÉRLEGEM, AVAGY KIAKADTAM A MÉRLEGEN – egy mini-diéta őszinte vallomása

 

Szerző: Adrienn                               

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza