EGÉSZSÉGBOMBA: Paradicsomos kölessel töltött padlizsán

2020 március 1. Kovács Mirjana

Ez a recept nagy sláger volt az egyik havi 10 napos étrendemben, ezért úgy döntöttem, most megosztom veletek is. Nagyon finom, laktató és végtelenül egyszerű elkészíteni. Csupa-csupa egészséges, olaj-, glutén- és cukormentes hozzávalót tartalmaz. 🙂

 

Fogyaszthatjuk magában is, bár én nagyon szeretem egy kis vegán majonézzel megspékelve tálalni. 

                    

Hozzávalók (2 adag)

 

2 db padlizsán

2 szál zöldhagyma, felkarikázva

1 db kápia paprika, felkockázva

2 db paradicsom, felkockázva

2 tk fokhagyma granulátum

3-4 ek paradicsom püré

Só, bors ízlés szerint

5-6 szál friss petrezselyem

2/3 bögre száraz köles

                                     

Elkészítés

 

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
                   

2. A padlizsánt hosszában félbe vágjuk, a belsejét kikanalazzuk, majd tepsibe helyezzük, enyhén megsózzuk, és 20 percig sütjük.
                      

3. A kölest háromszoros mennyiségű enyhén sós vízben puhára főzzük.
                    

4. Közben a padlizsán belsejét felaprítjuk, majd a paradicsommal és a paprikával serpenyőben, közepes hőfokon addig kevergetjük, amíg a kiengedett leve elpárolog.
                        

5. Ezután a fokhagyma granulátumot, paradicsom pürét, főtt kölest, valamint felaprított petrezselymet hozzáadjuk a zöldségekhez és jól összekeverjük.
                     

6. Végül megtöltjük a padlizsánokat a kölessel és még 10 percig sütjük.
                         

5. Veganézzel tálaljuk.

                             

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂 

 

EXTRA EGÉSZSÉGES BURGER? IGEN, PRÓBÁLD KI!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza