KÖLESFASÍRT – VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES SZUPER EBÉD

2020 február 8. Kiss Mona

Köret mellé is kitűnő, de magában is nagyon finom a kölesből készült, zöldséggel megturbózott „fasírt”. Mint a többi receptem , ez is nagyon egyszerűen elkészíthető, és biztos nagy kedvenc lesz!

 

Sokan nem is gondolnák, hogy egy – egy alapanyagból milyen szuper dolgokat lehet sütni-főzni. Ez a recept jól illusztrálja, hogy “mindenmentesen” és táplálkozhatunk változatosan és egészségesen. Érdemes kipróbálni. 

 

Hozzávalók:

 

10 dkg köles

kb. 3 dl víz

10-15 dkg zöldség (nekem fagyasztott volt)

0,5 dl rizstejszín

10 gr Orgran tojáspótló – 10 ek. vízzel elkeverve

30 gr. köleskása

10 gr. útifűmaghéj

+ olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

 

A kölest a vízben megfőzzük. A zöldséget kiengedjük. Majd az összes alapanyagot egy tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk. Pogácsákat formázunk belőle és forró olajban arany színűre sütjük.

 

A borítóképen szereplő étel illusztráció. 

 

VEGÁN SAJTGOLYÓK SALÁTAÁGYON – könnyed recept az év eleji súlycsökkentéshez

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza