
KÖLESFASÍRT – VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES SZUPER EBÉD
Köret mellé is kitűnő, de magában is nagyon finom a kölesből készült, zöldséggel megturbózott „fasírt”. Mint a többi receptem , ez is nagyon egyszerűen elkészíthető, és biztos nagy kedvenc lesz!
Sokan nem is gondolnák, hogy egy – egy alapanyagból milyen szuper dolgokat lehet sütni-főzni. Ez a recept jól illusztrálja, hogy “mindenmentesen” és táplálkozhatunk változatosan és egészségesen. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
10 dkg köles
kb. 3 dl víz
10-15 dkg zöldség (nekem fagyasztott volt)
0,5 dl rizstejszín
10 gr Orgran tojáspótló – 10 ek. vízzel elkeverve
30 gr. köleskása
10 gr. útifűmaghéj
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kölest a vízben megfőzzük. A zöldséget kiengedjük. Majd az összes alapanyagot egy tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk. Pogácsákat formázunk belőle és forró olajban arany színűre sütjük.
A borítóképen szereplő étel illusztráció.
VEGÁN SAJTGOLYÓK SALÁTAÁGYON – könnyed recept az év eleji súlycsökkentéshez
Vissza