
SOMLÓI REVOLÚCIÓ – országtorta mindenmentesen
Ki ne ismerné az egyik legfinomabb ország tortáját?? A csoki, a narancs és a tejszínes réteg valami ízbomba. Na de aki diétázik, nem ehet meg akármilyet! Ez most egy olyan verzió, amit a cukorbetegektől kezdve a vegán életmódot folytatok is simán eszegethetnek. Érdemes kipróbálni, szeretni fogjátok!
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg darált dió
5 ek édesítő
5 dkg Naturbit barna rizsliszt
2,5 dkg Naturbit köles liszt
2,5 dkg tápióka keményítő
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
kb 2 dl víz
Csokis réteg:
3 dl Schlagfix natúr növényi tejszín
10 dkg olvasztott vegán csokoládé
8 g útifűmaghéj őrlemény
+ édesítő – ha szükséges
Narancsos réteg:
15 dkg narancs lekvár
Fehér csokis réteg:
3 dl Schlagfix natúr növényi tejszín
10 dkg olvasztott vegán fehér csokoládé
8 g útifűmaghéj őrlemény
+ édesítő , ha szükséges
+ a tetejére olvasztott vegán csokoládé
Elkészítés:
A piskótához a diót az édesítővel együtt megpirítjuk (én a diót durvára daráltam).
Majd ezután a piskóta többi száraz alapanyagával együtt jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Majd ezt a masszát egy 20 centis tortaformába tesszük. 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
A csokoládét felolvasztjuk, majd a tejszínt felverjük és a csokit meg útifűmaghéjat is belekeverjük, majd a meghűlt piskótára tesszük. Ezután jön a narancslekvár. Majd a következő adag tejszínt is felverjük, a fehér csokit felolvasztjuk és belekeverjük a felvert habba az útifűmaghéj őrleménnyel együtt. Majd a narancs rétegre kenjük. Végül olvasztott csokival borítjuk, 4-5 órát hűtőbe tesszük.
Ezután fogyaszthatjuk az édes finomságot. Jó étvágyat hozzá! 🙂
A borítóképen feltüntetett fotó illusztráció.
AZ EGYIK LEGCSOKISABB VEGÁN GLUTÉNMENTES ÉDESSÉG – SZERETNI FOGOD! Babka Monától
Vissza