SOMLÓI REVOLÚCIÓ – országtorta mindenmentesen

2020 január 23. Kiss Mona

Ki ne ismerné az egyik legfinomabb ország tortáját?? A csoki, a narancs és a tejszínes réteg valami ízbomba. Na de aki diétázik, nem ehet meg akármilyet! Ez most egy olyan verzió, amit a cukorbetegektől kezdve a vegán életmódot folytatok is simán eszegethetnek. Érdemes kipróbálni, szeretni fogjátok!

 

Hozzávalók:

 

Tészta:

20 dkg darált dió

5 ek édesítő

5 dkg Naturbit barna rizsliszt

2,5 dkg Naturbit köles liszt

2,5 dkg tápióka keményítő

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

kb 2 dl víz

 

Csokis réteg:

3 dl Schlagfix natúr növényi tejszín

10 dkg olvasztott vegán csokoládé

8 g útifűmaghéj őrlemény

+ édesítő – ha szükséges

 

Narancsos réteg:

15 dkg narancs lekvár

Fehér  csokis réteg:

3 dl Schlagfix natúr növényi tejszín

10 dkg olvasztott vegán fehér csokoládé

8 g útifűmaghéj őrlemény

+ édesítő , ha szükséges

+ a tetejére olvasztott vegán csokoládé

 

Elkészítés:

 

A piskótához a diót az édesítővel együtt megpirítjuk (én a diót durvára daráltam).

 

Majd ezután a piskóta többi száraz alapanyagával együtt jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Majd ezt a masszát egy 20 centis tortaformába tesszük. 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

 

A csokoládét felolvasztjuk, majd a tejszínt felverjük és a csokit meg útifűmaghéjat is belekeverjük, majd a meghűlt piskótára tesszük. Ezután jön a narancslekvár. Majd a következő adag tejszínt is felverjük, a fehér csokit felolvasztjuk és belekeverjük a felvert habba az útifűmaghéj őrleménnyel együtt. Majd a narancs rétegre kenjük. Végül olvasztott csokival borítjuk, 4-5 órát hűtőbe tesszük.
                 
Ezután fogyaszthatjuk az édes finomságot. Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

A borítóképen feltüntetett fotó illusztráció. 

 

AZ EGYIK LEGCSOKISABB VEGÁN GLUTÉNMENTES ÉDESSÉG – SZERETNI FOGOD! Babka Monától

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza