AUSZTRÁLIA – AHOL SZÓ SZERINT MINDEN CSEPP SZÁMÍT

2020 január 12. Bacsa Katie

Egészen idáig távol tartottam magam a nyilvános gondolatmegosztásról, amit az ausztráliai tűzeset kapcsán tehetnék, de nem bírom tovább.

 

Tudom, nincs népes követőtáborom, és nem is a véleményvezérség a cél, éppen ezért sem. A célom, csak, hogy tegyek egy cseppet a tengerhez.

 

Úgy érzem, minden apró gondolat, CSELEKEDET, tett, az most jelen pillanatban segítség. És én, most is, ahogy leütöm a billentyűket, minden mozdulatommal esőt kívánok.

 

Rengetegen posztolnak a témában az instán (mindenhol, csak én ott lógok a legtöbbet), főleg a külföldi influencerek közül. Többségük igyekszik valós segélyvonalak kontaktjait promotálni, illetve szívközeli fotókat, valós storykat megosztani, ezt becsülöm. Szerintem ez a valódi érték.

 

 

 • Celeste Barber (akit imádok követni, mert nagyon vicces és fanyar humorral formál meg társadalomkritikát) a storyjában mesél hozzá közelálló barátok, rokonok életértől, akiket érint a tűzeset. Sajnos highlight-ba nem teszi, ezért érdemes követni őt. Link ITT

 

 • ♥ Jessica Olie is adományozott. Link ITT

 

 • Az egyik kedvenc állatmentős, “vadállati” oldalam is valós infókat közöl. Link ITT

 

Magyarországon azonban azt vettem észre, hogy kimerül az üggyel való foglalkozás azzal, hogy a cuki kis bekötözött lábú koalamackót posztolják, vagy az ölelkező kisállatok fotóját. Ezzel is lehet csatlakozni a segítő mozgalomhoz, ez igaz, és feltételezem, valós jószív lakozik a megosztás mögött. De valahogy olyan tehetetlennek érezzük magunkat ilyen távolból, nem? És itt megáll a történet. Szörnyülködés, és kész…De sajnálkozással nem jutunk előrébb, sőt nem a legpozitívabb energia sokszorozódik.

 

A szívem mélyén hiszem, hogy távolság ilyen esetben relatív, nem számít. Az agyunk persze becsaphat minket azzal, hogy kevésbé érint meg a történet, mivel távoli. Így inkább olyan érzést kelt bennünk, mintha egy filmet néznénk, és ez normális. Hiszen a túlélési ösztönünk kódolt, így igyekszünk minden veszélyhelyzettől távol maradni amíg lehetséges, tudat alatt is.

 Viszont a tudatosság jelentős erővel bír, ha átgondoljuk, MI mit is tehetünk! Mert lehet távoli bizonyos szempontból Ausztrália, de mégis közeli: hiszen a Földünk, a klímánk, az otthonunk. (Még akkor is, ha nagyon várom Elon Musk kezdeményezését, hogy lecsaphassak az első Marsra árusított jegyekre 🙂  )

                  

Mit tehetünk? És miért kell is tennünk?

                    

 • • Mert hiszek abban, hogy bármi, amibe energiát fektetünk, az eredménnyel jár. Mindegy szinte a módszer, ha áldozunk az energia- és figyelemkészletünkből.
                               
 • •  Átértékeljük a felfogásunkat, életünket. Részt veszünk a globális FELELŐSSÉGVÁLLALÁSBAN, és nem bújunk el az “én csak egy kis porszem vagyok” típusú felfogásban! Ez olyan olcsó kifogás, ami őszintén szólva már a könyökömön se jön ki, annyira elcsépelt. Le se reagálnám. A “sok kicsi sokra megy” elve sokkal helytállóbb. Minden cseppre szükség van. Minden csepp számít!
                              
 • •  Foglalkozunk a témával, mert: valami oka csak van annak, hogy ennyi a tűzeset mostanában. Én itt össze szeretném kapcsolni a felfogást az anno nagy port kavart Leonardo Dicaprio által publikált formabontó kisfilmre: Before the flood (Nehogy a sok tűz után meg az jöjjön?!) Nézd meg még MA és változz! Link ITT

 

 • •  Elkezdhetünk az életünkben másképp cselekedni, ha csak olyan apróságokban is, mint a műanyag flakonok cseréje tartós kulacsokra. Saját felhívás: Link ITT

 

Konkrét segítség Ausztráliának:

 

Fotó: Saeed Khan/AFP

 

 • Mentálisan, szeretettel: Én a magam kis csendes módján mindent megtettem. Minden hitem vagy nem hitem ellenére imádkoztam. Sőt, még egy eső-szeánsz varázslatot is megtanultam. Csatlakoztam közösséghez, ahol azonos időben azonos dologra gondolunk. Elég szuper érzés volt tudni, hogy most rengeteg ember jókívánsága csap össze a levegőben! Vizualizáció! Képzeld el, érezd a bőrödön mint egy 3D-s filmben, hogy esik az eső.

 

 • → Donáció (adományok, pénzügyek): Sajnos sokan letudják azzal a posztolást, hogy “adakozz ide vagy ide 20 dollárt és viszlát.” Ez a legegyszerűbb, és nem elég, de ez is rengeteget számít, szerintem, és ebben is van pozitív energia. Úgy hiszem, ilyen helyzetben ilyen távolról az egyik legmegfelelőbb módszer, persze a legkönnyebb is. Ezért komolyan kell venni, és legalább azt megtenni, hogy utánajárjunk, valós helyre küldjük a pénzünket. Már csak a kutatásban is ott van a szív, a kattintáskor a jókívánság, és szerintem a kettő együtt rengeteget számít!
           

Itt tudsz adományozni (hivatalos és hiteles oldalak) :       

Wildlife rescue: ITT

Ausztráliai tűzoltók: ITT

Celeste Barber hivatalos gyűjtése: ITT

Ausztráliai foodbank: ITT

Katasztrófa elhárítás: ITT 

              

                           
“Anthony Hearshey kreatív képalkotó 3D-vizualizációja, amit a NASA műholdak összegyűjtött havi (2019. december 5. és 2020. január 5. közötti) adataiból készített. Tehát a lángok a képen az összes tűzzel érintett helyszínt mutatják, de a tüzek nem mindig egy időben égtek.”

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza