GOMBÓC ARTÚR SÜTEMÉNYE – POFONEGYSZERŰ HATLAPOS KARÁCSONYI RECEPT

2019 december 13. Kiss Mona

Van egy nagy kedvencem a sütemények közül. Na jó, bevallom, sok van, de ez az egyik közülük. Ha csokiról van szó, akkor jöhet bármi! Olyan vagyok , mint a Gombóc Artúr… csak a süteményekkel 😀

 

Ez az édesség is simán megállja a helyét az ünnepi asztalon (sőt, nem muszáj hozzá, hogy karácsony legyen 😉 ), és bárkit le tudunk venni vele a lábáról.

 

Az elkészítése sem olyan ördöngős, ami az ünnepek tájékán – az ajándékvásárlás, a takarítás, rohangálás közepette – nem utolsó szempont. Pedig amikor nekikezdtem ennek a finomságnak az elkészítéséhez, azt hittem, hogy macerás feladat lesz. De ilyenkor a nagyimat szoktam emlegetni, amikor azt mondta nekem: “Kislányom, hinni a templomban kell!” Szót fogadtam, és elkészítettem a Hatlapos sütit, méghozzá szokás szerint gluténmentesen. Naná, hogy kiderült, hogy ez a nehéznek hitt süti pofonegyszerűen elkészíthető. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hatlapos sütemény hozzávalók:

 

30 dkg Naturbit barna rizsliszt

12,5 dkg tápióka keményítő

7,5 dkg Naturbit köles liszt

3 ek édesítő (1:4 Negyedannyi ugyanannyi)

2 dkg útifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

4,5 dl kókusztej – langyos

2 ek citromlé

1 cs szalakáli / sütőpor

 

Krém:

 

1 l kókusztej / rizstej

10 dkg holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

10 dkg Koko kókuszmargarin

17,5 dkg Naturbit barna rizsliszt

2 dl kókusztejszín / rizstejszín

+ barna  rizsliszt a nyújtáshoz

 

Elkészítés:

 

A tésztához a száraz alapanyagot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a citromlevet, és alaposan összedolgozzuk.

 

Majd hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, és vékonyra kinyújtjuk (én kb 25×25 ös tepsi méretűre), az a lényeg, hogy vékonyak legyenek a lapjaink. Ezeket megsütjük.

 

Közben a krém alapanyagait kikeverjük, majd sűrűre főzzük. 

 

Ha meghűltek a lapok és a krém, akkor megtöltjük. Én alufóliát tettem alá, és amikor kész volt, akkor ráhajtottam. Egy éjszakára érdemes a hűtőbe tenni, hogy jól összeálljon.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

LINZER MÁSKÉPP: CSOKIVAL ÉS GLUTÉNMENTESEN – tuti karácsonyi süti!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza