
LINZER MÁSKÉPP: CSOKIVAL ÉS GLUTÉNMENTESEN – tuti karácsonyi süti!
A linzert mindenki lekvárral képzeli el, pedig érdemes finom csokikrémmel is kipróbálni! Főleg ezt az omlós receptet…
Ha pedig már csokoládé: kiválóan passzol hozzá a kókusz. Így a tésztába most egy kis kókuszlisztet tettem, ami sütemények és torták, egyéb édességek esetén ideális ízvilágot biztosít. Ráadásul általa egy eszméletlenül finom, puha kekszet kaptunk.
Karácsonykor sokan fogyasztanak linzert, tehát ez a recept ideális az ünnepekre (is).
Természetesen ez a süti is több diétába beilleszthető, mint ahogy már megszokhattátok tőlem! 😉
Hozzávalók:
10 dkg Naturbit barna rizsliszt)
5 dkg Naturbit köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
15 dkg kókuszliszt
2 ek édesítő (1:4)
7 g útifűmaghéj őrlemény
6 gr sütőpor
25 dkg Koko kókuszmargarin
kb 2,3 – 2,4 dl kókusztejszín
+ Hideg Nyalat csokikrém a tölteléknek
+ barna rizsliszt a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a margarint, elmorzsoljuk benne, ezután a kókusztejszínnel jól összedolgozzuk. Kb. 20 percet pihentetjük, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk és szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 180 fokon nagyjából 12-15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor a csokikrémmel összeragasztgatjuk.
Ha szeretnétek gluténmentes, vegán és egészséges recepteket készíteni Monával, gyertek el az Ételem.hu nagy januári rendezvényére, ahol a Főzősuli szekcióteremben gluténmentes gofrit készíthettek Monával. Majd a táplálkozásról szóló kerekasztalbeszélgetésben is találkozhattok vele – több más, neves szakértő mellett! Részleteket IDE vagy a képre kattintva olvashattok!![]() |
“MÉZES” KRÉMES GLUTÉNMENTESEN- ÜNNEPI ASZTALRA, VASÁRNAPRA… MINDEN NAPRA!
Vissza