LINZER MÁSKÉPP: CSOKIVAL ÉS GLUTÉNMENTESEN – tuti karácsonyi süti!

2019 december 3. Kiss Mona

A linzert mindenki lekvárral képzeli el, pedig érdemes finom csokikrémmel is kipróbálni! Főleg ezt az omlós receptet…

 

Ha pedig már csokoládé: kiválóan passzol hozzá a kókusz. Így a tésztába most egy kis kókuszlisztet tettem, ami sütemények és torták, egyéb édességek esetén ideális ízvilágot biztosít. Ráadásul általa egy eszméletlenül finom, puha kekszet kaptunk.

 

Karácsonykor sokan fogyasztanak linzert, tehát ez a recept ideális az ünnepekre (is).

 

Természetesen ez a süti is több diétába beilleszthető, mint ahogy már megszokhattátok tőlem! 😉 

 

Hozzávalók:

 

10 dkg Naturbit barna rizsliszt)

5 dkg Naturbit köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

15 dkg kókuszliszt

2 ek édesítő (1:4)

7 g útifűmaghéj őrlemény

6 gr sütőpor 

25 dkg Koko kókuszmargarin

kb 2,3 – 2,4 dl kókusztejszín

+ Hideg Nyalat csokikrém a tölteléknek

+ barna rizsliszt a szóráshoz

 

Elkészítés:

 

A száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a margarint, elmorzsoljuk benne, ezután a kókusztejszínnel jól összedolgozzuk. Kb. 20 percet pihentetjük, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk és szaggatjuk.

 

Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 180 fokon nagyjából 12-15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor a csokikrémmel összeragasztgatjuk. 

 

Ha szeretnétek gluténmentes, vegán és egészséges recepteket készíteni Monával, gyertek el az Ételem.hu nagy januári rendezvényére, ahol a Főzősuli szekcióteremben gluténmentes gofrit készíthettek Monával. Majd a táplálkozásról szóló kerekasztalbeszélgetésben is találkozhattok vele – több más, neves szakértő mellett! Részleteket IDE vagy a képre kattintva olvashattok!

 

“MÉZES” KRÉMES GLUTÉNMENTESEN- ÜNNEPI ASZTALRA, VASÁRNAPRA… MINDEN NAPRA!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza