MIÉRT ÉRDEMES CSAK NÖVÉNYI ÉS GARANTÁLTAN TERMÉSZETES KOMPONENSŰ DIÉTÁS KIEGÉSZÍTŐKET HASZNÁLNI?

2019 december 1. Dr.Balaicza Erika

Dr. Balaicza Erika orvos szakmai véleményét olvashatjátok a szokásos diétás, fogyókúrás porok és az Acive Slim Flash használatáról. Noha már többször értekeztünk erről, érdemes egy orvos szemszögéből is megvizsgálni ezt a kérdést, főleg, hogy egyre többen alkalmazzák a diétás készítményeket az egyszerűbb fogyás érdekében. 

     

A hozzám forduló betegek többsége ilyen-olyan okból időnként vagy akár rendszeresen is használ diétája részeként különféle kombinált, tejalapú és vitaminozott készítményt. Ezek többsége szójafehérjét, tejfehérjét, tejport, szintetikus vitaminokat, rosszul hasznosuló karbonát, oxid, foszfát só formájú ásványokat, emulgeálókat, sűrítőket és mesterséges édesítőket, szorbitot vagy fruktózt tartalmaz.

 

Sajnos a kiegyensúlyozatlan étrendnek, a gyakran futtában elfogyasztott fast food-nak (gyorsételeknek), az adalékokat bőséggel tartalmazó félkész vagy kész ételeknek, italoknak és a kávénak köszönhetően ma rengeteg ember szenved emésztési és felszívódási zavarokban. Ezt a sokféle tartósítószer, adalék, színezék, a rossz emésztés, az alig megrágott ételek erjedése és rothadása során keletkező irritáló anyagok és az ezek miatt is károsodó baktériumflóra együttesen okozzák. Hatásukra a gyomor-bélnyálkahártya eleinte irritálttá, majd gyulladttá válik. Nem termel elegendő emésztőenzimet, ettől az emésztési és felszívódási folyamatok tovább romlanak, és a bélfal áteresztőképessége is megváltozik. Átjut egy sereg fehérje, toxikus anyag, részlegesen lebontott tápanyag a bélfalon a vérbe, eljut a szövetekhez, a sejtekbe, és ott sokféle nem kívánt reakciót vált ki.

Ezen az irritált bélfalon a fogyókúrázás során használt porokból a szója-és tejfehérje, a hozzáadott édesítők, adalékok is nagyobb arányban tudnak bekerülni a szervezetbe.

 

A diéták és salaktalanító kúrák célja az, hogy a szervezet megszabaduljon egy sereg feleslegesen felhalmozott, toxikus és káros anyagtól. Ilyenkor a testünk eleve érzékenyebb és sérülékenyebb, mert a sejtekből, kötőszövetekből is sok oda „eldugott” anyag áramlik be a vérbe, hogy a májon, bélfalon, vesén, bőrön át kiválasztódjon. Ezért nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb adalék, idegen fehérje és szervetlen anyag jusson be pont ebben az időszakban a testünkbe…

 

A diétázók másik csoportja nem fogyás, hanem valamilyen emésztési vagy más egészségi probléma miatt kezd bele valamilyen kúrába. Ma az emésztési panaszok igen tekintélyes részét az irritált bél talaján kialakult ételintoleranciák okozzák. Ilyenkor nagyon-nagyon fontos, hogy jól megválogassa a beteg, mit visz be a szervezetébe, mert egyik intolerancia követheti a másikat, ha nem tud a bélfal megnyugodni, regenerálódni, és kívülről idegen fehérjék, vegyszerek bombázzák. Így például a szokásos tejfehérje, szója és laktóz tartalmú diétás italporok rendszeres használata hetek alatt tudja kiprovokálni az ezekre az anyagokra való túlérzékenységet, allergiát. Ez a hasmenésen és puffadáson kívül kiütések, ízületi panaszok, krónikus gyulladások és sokféle mozaik kórkép keletkezését is elősegíti.

 

Így én a hozzám fordulóknál azokat a diétás termékeket és étrendkiegészítőket részesítem előnyben, amelyek biológiai termesztésű növényekből készülnek, nem tartalmaznak semmilyen adalékot, állati fehérjéket, mesterséges aromákat, édesítőszereket, könnyen felszívódó, biológiailag jól hasznosuló vitaminokban, ásványokban, enzimekben és probiotikumokban gazdagok. Ezen kritériumoknak a blnce termékcsalád tagjai, így az Active Slim Flash is tökéletesen megfelelnek, így jó szívvel és nyugalommal tudom őket a betegeimnek, barátaimnak, ismerőseimnek és minden diétázni, egészségtudatosan élni kívánónak is ajánlani.

 

Dr. Balaicza Erika

 

MIVEL DOBHATOM LE A KILÓKAT? – étkezést helyettesítő készítmények összehasonlítása

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza