
“MÉZES” KRÉMES GLUTÉNMENTESEN- ÜNNEPI ASZTALRA, VASÁRNAPRA… MINDEN NAPRA!
Vannak olyan sütemények, amik számomra kötelező karácsonyi finomságok. Olyanok, amelyeknek ott kell lenniük az ünnepi asztalon. Az egyik ilyen ínycsiklandozó sütemény a “mézes” krémes. Természetesen ismét olyan formában elkészítve, ami sok-sok diétába beilleszthető.
Komoly minőségellenőrzésen esett át ez a recept, mivel van egy elég kritikus bátyám, aki nem mellesleg étteremtulajdonos séf. Boldogan jelenthetem, hogy ez a sütim (is) simán átment nála a rostán! Ti is szeretni fogjátok, próbáljátok ki! Vigyázat: ha az ünnepek előtt elkészítitek, hogy teszteljétek, fennáll a kockázata, hogy előbb is vágyni fogtok rá, mint hogy a karácsonyhoz ér a kalendárium…
Hozzávalók:
30 dkg Naturbit barna rizsliszt
15 dkg Naturbit köles liszt
15 dkg Natrubit tápióka keményítő
30 g útifűmaghéj őrlemény
15 g útifűmaghéj
2 kk mézes fűszerkeverék Naturbit
1 cs sütőpor
6 dl víz
3 ek citromlé
5 dkg édesítő (Negyedannyi ugyanannyi)
A krémhez:
1,5 l rizstej
4 cs vaníliás pudingpor
15 dkg Naturbit rizsdara
2,5 dl rizstejszín
ízlés szerint édesítő (én kb 7-8 dkg ot tettem bele)
+ tetejére olvasztott mentes csokoládé
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés módja:
A száraz alapanyagokat egy tálban kikeverjük a lapokhoz, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jó alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és négy részre osztjuk a tésztát.
Mind a négy részt téglalap alakban kinyújtjuk (én nagyobb tepsit használtam), majd egyenként megsütjük.
A krémhez a hozzávalókat kikeverjük – a rizstejszín kivételével – majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a rizstejszínt.
Majd ha kisültek a lapok és meghűlt a krém, akkor rétegezzük, a tetejét pedig csokival bevonjuk.
Egy éjszakán át pihentetjük, hogy összeálljon.
Jó étvágyat hozzá! Írjátok meg, hogy ízlett 😉
AZ EGYIK LEGCSOKISABB VEGÁN GLUTÉNMENTES ÉDESSÉG – SZERETNI FOGOD! Babka Monától
Vissza