EZT A FŐZELÉKET KÉSZÍTSD EL, HA MÁR VALAMI ÚJRA VÁGYSZ!

2019 november 22. Kovács Mirjana

A minap kaptam egy szatyornyi csicsókát a nagymamámtól, mert rengeteg van a kertjében. Vidéken szó szerint úgy nő, mint a gaz, a szupermarketekben viszont horror áron lehet hozzájutni, úgyhogy mindig nagyon örülök, amikor meglep engem egy “kisebb” mennyiséggel. 🙂

 

Gyakran fogyasztom nyersen, lereszelve, egy kis szójaszósszal meglocsolva, most viszont egy tartalmas, meleg ételre vágytam, úgyhogy főzeléket főztem belőle. Érdemes kipróbálnotok ezt a vegán, a teljes értékű növényi étrend szerint ráadásul olajmentesen elkészített finomságot! 

 

Hozzávalók (2 adag) :

 

650 g csicsóka

1 1/2 tk só

2 tk vega mix (sómentes ételízesítő)

3 db babérlevél

1/4 tk őrölt fehérbors

1/2 tk őrölt fűszerkömény

1 tk szárított zellerlevél (vagy 1 db zellerszár)

2 ek dijoni mustár

3 ek növényi tej

 

Elkészítés:

 

1. A csicsókát körömkefével, folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk, majd feldarabolva fazékba helyezzük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

 

2. A mustár és a növényi tej kivételével hozzáadjuk az összes fűszert, és addig főzzük, amíg a csicsóka teljesen megpuhul, a víz nagy része pedig elfő (kb. 25-30 perc).

 

3. Mikor már csak kevés víz van az alján, akkor kb. a harmadát botmixerrel vagy turmixgépben krémesre turmixoljuk.

 

4. Végül hozzáadjuk a növényi tejet és a mustárt, majd jól elkeverjük.

 

A főzeléket általában zöldségfasírttal fogyasztom, most viszont nyers koktélparadicsomot ettem hozzá.

 

Jó étvágyat kívánok! 🙂

 

KÍVÜL ROPOGÓS, BELÜL PUHA GLUTÉNMENTES KENYÉR RECEPT

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza