KÁPOSZTÁS POGÁCSA: VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES SÓS NASSOLNIVALÓ

2019 november 21. Kiss Mona

Ezt a receptet pillanatok alatt elkészítheted, hiszen nem kell hozzá élesztő, így nem kell keleszteni sem. Csak belepakoljuk a tálba az összetevőket, jól összedolgozzuk, nyújtjuk , szaggatjuk, és a finom, ínycsiklandozó pogácsák már mehetnek is napozni a sütőbe! A vendégek pedig secc-perc alatt elfogyasztják – ha a család hagy nekik… 😉

 

A karácsonyi időszakban is elkészíthetitek ezt a pogácsát, hiszen az ünnepi asztalról nem hiányozhat a sós nassolni való sem, a káposzta pedig kifejezetten karácsonyi étek. Nem mindenki édesszájú, így nekik is kedvezhetünk ezzel a finomsággal. 

 

Hozzávalók:

 

16,5 dkg Naturbit barna rizsliszt

12,5 dg tápióka keményítő

9,5 dkg Naturbit köles liszt

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

30 dkg savanyú káposzta

1 cs sütőpor (vagy 2 ek. szódabikarbóna) 

kb. 3-3,2 dl víz

2 ek citromlé

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

 

Elkészítés:

 

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, levétől kinyomkodott káposztát. Eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd hajtogatjuk – és ezt ismételjük meg négyszer, majd kb. kétujjnyira kinyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük a tetejét.  180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

 

Fogyasszátok egészséggel! 🙂

 

PUHA ÉS ROPOGÓS MINDENMENTES KIFLI – ezt készítsd el!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza