KÍVÜL ROPOGÓS, BELÜL PUHA GLUTÉNMENTES KENYÉR RECEPT

2019 november 14. Kovács Mirjana

Íme egy szuper, egyszerű és finom gluténmentes kenyér recept. Nem kell órákon át dagasztani, keleszteni és nem igényel semmiféle “csodaliszt” keveréket. Mindössze néhány könnyedén beszerezhető hozzávaló szükséges hozzá, amiből pillanatok alatt tésztát varázsolunk, és 55 percnyi sütés után kész is a házi készítésű, gluténmentes, teljes értékű kenyér!

 

Az állagát tekintve kívül ropogós, belül puha, és nem olyan tömör, mint általában a gluténmentes kenyerek, úgyhogy nekem nagyon bevált. 🙂

 

Akár fel is lehet turbózni fűszerekkel, magvakkal, de nekem így, natúran is nagyon ízlik. Ezek után valószínűleg nem fogsz többet bolti gluténmentes kenyeret vásárolni. 🙂

 

Hozzávalók:

 

135 g gluténmentes zabpehely

100 g natúr hajdina

65 g vöröslencse

20 g chia mag

30 g lenmag

2 ek útifűmaghéj

1 tk só

1/2 tk szódabikarbóna

400 ml víz

Elkészítés

 

1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

 

2. A víz kivételével az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és lisztté őröljük.

 

3. Ezután egy tálban összekeverjük a vízzel, majd szilikon kenyérsütő formában vagy sütőpapírral bélelt fém formában 60 percig sütjük.

 

4. Sütés után rögtön kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.

 

Jó étvágyat hozzá! 🍞

 

SZUPERROPOGÓS GLUTÉNMENTES VEGÁN PIZZA – mindössze 2 hozzávalóból!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza