AZ EGYIK LEGCSOKISABB VEGÁN GLUTÉNMENTES ÉDESSÉG – SZERETNI FOGOD! Babka Monától

2019 november 11. Kiss Mona

Itt az ősz, a telített ízű sütemények időszaka. Sokan szeretik a csokis finomságokat. Ha pedig egészségesebb verzióban készítjük el, akkor még nyerőbb lehet. Ismered a babkát? Ha nem, akkor épp ideje találkozni vele! Ha pedig igen, akkor íme egy szuper recept 🙂  A babka az egyik olyan kalács-jellegű finomság, ami a legcsokisabbak közé sorolható.

 

Gluténmentesen sem nehéz elkészíteni, csak megfelelő alapanyagok szükségesek hozzá. Hogy fokozzuk, ez a recept cukormentes és vegán, ráadásul lassú felszívódású lisztekkel készült. Íme:

Coming Soon
Total Votes : 62

Babka (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

 

Hozzávalók:

 

17,5 dkg Naturbit barna rizsliszt

12,5 dkg Naturbit tápióka keményítő

10 dkg Natrubit kölesliszt

3 ek. édesítő

30 g útifűmaghéj

1 cs sütőpor

4 dl víz

3 ek. citromlé

A töltelékhez:

10 dkg olvasztott mentes csokoládé

10-12 dkg Naturbit kakaópor

ízlés szerint édesítő

rizstejszín

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítése:

 

A száraz alapanyagokat egy tálban jó alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk. Kb . 5-10 percet hagyjuk állni.

 

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, átgyúrjuk, és kinyújtjuk.

 

A kakaóport, olvasztott csokit, édesítőt egy tálba tesszük és annyi rizstejszínt adunk hozzá, hogy sűrűn kenhető krém legyen. Majd megkenjük vele a tésztát. Ezután feltekerjük, s középen hosszában kettévágjuk, majd egymásba fonjuk úgy, hogy a kakaós rész legyen felül.

 

Sütőpapírral kibélelt kenyérformába tesszük.

 

A tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

 

Egészségetekre!

 

SEGÍTSÉG, GLUTÉNÉRZÉKENY LETTEM!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza