
AZ EGYIK LEGCSOKISABB VEGÁN GLUTÉNMENTES ÉDESSÉG – SZERETNI FOGOD! Babka Monától
Itt az ősz, a telített ízű sütemények időszaka. Sokan szeretik a csokis finomságokat. Ha pedig egészségesebb verzióban készítjük el, akkor még nyerőbb lehet. Ismered a babkát? Ha nem, akkor épp ideje találkozni vele! Ha pedig igen, akkor íme egy szuper recept 🙂 A babka az egyik olyan kalács-jellegű finomság, ami a legcsokisabbak közé sorolható.
Gluténmentesen sem nehéz elkészíteni, csak megfelelő alapanyagok szükségesek hozzá. Hogy fokozzuk, ez a recept cukormentes és vegán, ráadásul lassú felszívódású lisztekkel készült. Íme:
Babka (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)
Hozzávalók:
17,5 dkg Naturbit barna rizsliszt
12,5 dkg Naturbit tápióka keményítő
10 dkg Natrubit kölesliszt
3 ek. édesítő
30 g útifűmaghéj
1 cs sütőpor
4 dl víz
3 ek. citromlé
A töltelékhez:
10 dkg olvasztott mentes csokoládé
10-12 dkg Naturbit kakaópor
ízlés szerint édesítő
rizstejszín
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat egy tálban jó alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk. Kb . 5-10 percet hagyjuk állni.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, átgyúrjuk, és kinyújtjuk.
A kakaóport, olvasztott csokit, édesítőt egy tálba tesszük és annyi rizstejszínt adunk hozzá, hogy sűrűn kenhető krém legyen. Majd megkenjük vele a tésztát. Ezután feltekerjük, s középen hosszában kettévágjuk, majd egymásba fonjuk úgy, hogy a kakaós rész legyen felül.
Sütőpapírral kibélelt kenyérformába tesszük.
A tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
Egészségetekre!
SEGÍTSÉG, GLUTÉNÉRZÉKENY LETTEM!
Vissza