PUHA ÉS ROPOGÓS MINDENMENTES KIFLI – ezt készítsd el!

2019 október 24. Kiss Mona

Ahogy az előző cikkemben írtam, a gluténmentes ételek elkészítése sokak számára jelent kihívást. Hiszen ezek az alapanyagok “másképpen viselkednek”, például kevésbé ruganyosak, mint gluténos társaik. De van megoldás! 🙂 Elsőként egy fantasztikus receptet hoztam nektek: a ropogós, mégis puha, ráadásul egészséges kiflit biztosan szeretni fogjátok!

 

Tökéletes reggeli vagy akár tízórai alapja lehet ez a teff lisztet is tartalmazó kifli. Erről a lisztfajtáról kevesen hallottak még (dietetikusunk tollából ITT olvashatsz erről a csodagabonáról részletesen), pedig nagyon is jó alternatíva a gluténmentes lisztek közül. Kalciumtartalma kiemelkedő és nagyon jó ásványi anyag forrás, amit pedig kiemelnék, hogy B-vitamin forrás is.

 

Készítsd el bátran, nem fogsz csalódni! 😉 

 

Barna magos kiflik 🥐 (glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes)

 

Hozzávalók:

 

20 dkg Naturbit barna rizsliszt 

10 dkg tápióka keményítő

7 dkg Naturbit kölesliszt 

5 dkg Naturbit hajdinaliszt

4 dkg teff liszt

2 dkg útifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor (vagy 2 teáskanál szódabikarbóna)

kb 5,8 dl víz

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ magok a szóráshoz

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

  

Elkészítés:

 

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan összedolgozzuk. Ezután 5-10 percet pihentetjük. Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, és kör alakban kinyújtjuk.

 

4 vagy 8 részre vágjuk (én 4 re vágtam , így óriás kifliket kaptam.) Szélesebb részétől feltekerjük, kiflinek formázzuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük olajjal vékonyan és megszórjuk magokkal. 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

SEGÍTSÉG, GLUTÉNÉRZÉKENY LETTEM!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza