PELENKÁZÁS: MI A JÓ A BABÁNAK?

2019 augusztus 8. Bartos Rita

Gyakorló anyukák pontosan tudják, hogy nem viccelünk, amikor azt mondjuk, a pelenkázás a babagondozás sarkalatos témaköre. Többféle megoldásból és sok márkából, méretből választhatunk, és egyáltalán nem mindegy, hogy mi mellett döntünk.

 

Eldobható vagy mosható

 

Az eldobható pelenka kényelmes megoldás, de nem minden babánál válik be. Érdemes többféle típust is kipróbálni, mert babája válogatja, hogy melyik passzol igazán. Ugyanaz a pelenka az egyik gyereknél ereszt, a másik gyereknél nem, tehát nehéz volna egyetlen egzakt megoldást javasolni.  Ha érzékeny a kicsi bőre, és gyakran szenved pelenkakiütéstől, cseréljük sűrűbben a pelust, és használjunk jó minőségű popsikrémet (abból is többfélét). Ha ezek nem hoznak eredményt, válasszuk az újrafelhasználható pelenkát, mely kezdi újra fénykorát
élni, ráadásul környezetkímélő. Ma már abból is sokféle kapható többféle rögzítési megoldással, így a biztostűt nyugodtan hagyjuk a dédi varródobozában, szerencsére nem lesz rá szükség.

Törlőkendő – ebből milyet?

 

A megfelelő törlőkendő kiválasztására szintén nincs recept, a baba bőre és érzékenysége fog diktálni. Jó tanácsként azt javaslom, hogy keress olyan blogokat, ahol különböző szempontok szerint tesztelik és minősítik a törlőkendőket, krémeket. Ezek a felmérések hasznos iránytűként segítik a választást.

 

Ha valaki bizonytalan a babaellátás területén, várom szeretettel újszülött-ellátás tanfolyamomra, ahol a pelenkázás sem marad tabutéma. 🙂 
Bővebb infó: www.bartosrita.hu

 

HOGYAN VIGYÁZZ NYÁRON A KISBABÁD BŐRÉRE?

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza