KAPD BE! – AVAGY A CSODABOGYÓK ÉS CSODAITALOK ILLUZIÓJA

2019 július 28. Marton Éva

A minap szembejött egy újabb csodabogyó reklámja, amiről korábban még nem hallottam. Rákattintottam az oldalra és már azon is meglepődtem, hogy teljesen magyartalan fordítással írták le a szöveget, azzal reklámozták a csodabogyót. Biztos Mr. Gugli Transzlét sem értette, mit akarnak ezzel…

 

Azon, hogy két hét alatt 10 kg fogyást ígért a szuper pirula – természetesen csak zsírból – már meg sem lepődtem.

    
Szerintem mindannyian fel tudunk sorolni legalább háromfajta olyan bogyót vagy kapszulát, amik vagy szembejöttek reklám formájában, vagy ne adj Isten ki is próbáltuk őket. Ugye?

Milyen furcsa illúzió, hogy az eszünkkel pontosan tudjuk, hogy semmi értelme ilyen csodabogyókat enni, hisz úgysem lesz eredménye, mégis hajlamosak vagyunk ilyen álmokba kapaszkodni és elhitetni saját magunkkal, hogy biztos majd ez a sokadik bogyó segíteni fog. Biztosan MOST találták fel a brit tudósok a csodát, és biztosan MOST jön el a pillanat, hogy eljön a megváltás, és csiribú-csiribá hip és hopp – lefogyunk.

             

Bevallom, sajnos én is halandó vagyok… Pontosan tudom, hogy egy jó rendszer, tudatosan felépített táplálkozás vagy egy szigorúan betartott diéta nélkül nem fogyunk, mégis hajlamos vagyok hinni (legalább egy picit) az illúzióban, én is eljátszom a gondolattal, hogy 5 nutellás palacsinta után lenyelem a bogyót, és folytathatom a hatodikkal – hízás nélkül.

Én sem fogytam soha ilyen kapszuláktól és csak az hozta meg a sikert – vagyis azt, hogy 40 kg-tól megszabadultam –  hogy gyökerestül megváltoztattam a táplálkozásomat és életmódot váltottam.


Ennek ellenére akárhányszor szembejön egy csodabogyó reklámja, mindig eljátszom a gondolattal, hogy hátha MOST…  de persze nem kockáztatom meg, hogy ha mégsem működne, akkor az öt vagy hat palacsinta után keményen meg kéne dolgoznom, hogy helyreálljon a világbéke a szervezetemben… 🙂

           
De azért kérlek szóljatok, ha tudtok ilyen bogyóról, mert teszek egy próbát azonnal…

                         

Kicsit hasonló érzés fog el akkor, amikor azok a hölgyek, akikkel diéta-ügyben konzultálok, azt gondolják, hogy megisznak egy fehérje shake-et vagy esetleg kettőt és ettől fognak fogyni.

 

Sajnos még nem találták fel azt az italt – ugyanúgy ahogy bogyót sem – amit egy rántott husi és egy palacsinta között felhörpintünk és láss csodát, fogyunk tőle.

 

Pedig milyen jó lenne, igaz?

Például a fehérjediétákban sem a fehérjeporoktól fogyunk, hanem egy tudatosan felépített szigorúan betartandó rendszertől. Igen, ennek része a fehérjepor vagyis az alacsony zsír, alacsony szénhidrát és magas fehérjetartalmú étkezés, de nem a portól fogyunk, hanem a rendszertől, a tudatosan felépített táplálkozástól.

                  
Sajnos el kell keserítselek mindenkit, aki azt gondolta, hogy egy-két finom fehérjeturmix és olvadnak le a kilók. Sajnos nem…

 

De ez nem csak a fehérjediétára igaz.

 

Nincs az a por, bogyó, csodaszer, amitől anélkül fogynánk, hogy ne váltanánk életmódot, hogy ne figyelnek oda a táplálkozásra, hogy ne követnénk tudatosan egy olyan utat, amiben hosszútávon egészségesen étkezünk…

 

… és persze igyekszünk minél többet mozogni.

                
Sajnos nincs új a nap alatt, de talán annyi reményünk van, hogy léteznek körülöttünk jó példák, követendő emberek, szakértők, bevált diéták, amik segítségével elérhetjük a céljainkat.

                                    
Ha szeretnétek még többet tudni az én 40 kg-os fogyásomról, erre az email címre írjatok bizalommal: alanesse.info@gmail.com Weblapom: www.alanesse.hu Videócsatornám: https://www.youtube.com/results?search_query=alanesse

 

ÉNEK (VAGYIS FUTÁS) AZ ESŐBEN

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza