(TEST)SÚLYOS KÉRDÉS: ÉLETFOGYTIG JOJÓ?

2019 június 30. Marton Éva

Kíváncsi vagyok a véleményetekre a következő témában! Elmondom, hogy mit gondolok a közutálatnak örvendő, fogyókúrázók legnagyobb ellenségéről a Jojó-effektusról.

 

Tudjátok, úgy vagyok vele, ahogy a nagy történelmi csatákból, meg jó pár kémfilmből már megtanulhattuk: nyert ügyünk van, ha az ellenséget a magunk oldalára állítjuk.

Nos, mivel Mr. Jojó nem tágít, és mindenáron hátba akar szúrni, úgy döntöttem, hogy barátommá fogadom. Megbarátkozom vele, kezelem a támadásait, kinevetem amikor átlátok rajta, vagyis többé nem rettegek tőle.

 

Na, de komolyra fordítva a szót. Szerintem két típusú ember létezik. Az egyik, akinek mindig fix a súlya, évtizedek óta ugyanannyit nyom a mérleg, a másik pedig (szerintem a többség), akinek állandóan ingadozik. Nem nehéz kitalálni, hogy én is ez utóbbi típusba tartozom.

 

Mivel sem szakértő, sem orvos nem vagyok, nem mennék bele, hogy vajon kinek miért működik így a szervezete, de elmondom, hogy én mire jöttem rá.

 

Régi életemben, amikor még 40 kilóval többet nyomtam, nem próbáltam megérteni ezt a jojó-dolgot és nem akartam megoldást találni, hiszen elkönyveltem, hogy ő az egyik fő bűnös, aki miatt már nem is érdemes belekezdenem egy sokadik fogyókúrába.

Aztán így a negyven kiló fogyás után úgy voltam vele, hogy ha már ennyi plusz kilótól sikerül megszabadulni, akkor nem kezdeném újra 125 kilósan mondjuk egy év múlva az egész diétát, inkább megkeresem a Jojó-effektus számomra hatásos ellenszerét.

 

Arra jöttem rá, hogy a súlyom soha nem lesz mindig ugyanannyi. Egyrészt mert mindig eszem valami olyat, amit nem kellene (emlékeztek a siófoki nutellás palacsinta történetére?), vagy trehány módon nem eszem elég zöldséget pár napig, vagy nem iszom elég vizet… és, hát a „nehéz napokról” ne is beszéljünk, amikor 2-3 kiló csak úgy ugrál fel-le.

 

Szóval kitaláltam magamnak a tudományt: ez a Jojó, ha kordában van tartva, akkor simán kezelhető!

 

Nálam ez kb. 3-4 kg plusz-mínusz. Vagyis ennyit engedhetek meg Mr.Jojónak. Nincs hosszabb póráz! Ha tovább kúszna a mérleg nyelve, AZONNAL tenni kell. Visszafogni a zsírt, szénhidrátot, több zöldséget enni, több vizet inni, többet mozogni.

 

De mi kell ahhoz, hogy ezt kordában tudjuk tartani?

Hát nagyon egyszerű: A MÉRLEG.

 

A mérleg nem hazudik. Főleg az okosmérleg nem hazudik! Ha nem állunk rá rendszeresen, fogalmunk sem lesz, hogy Mr.Jojó még jókisfiú, vagy már ádáz ellenség, akivel elszaladt a ló, és kínszenvedés lesz megküzdeni vele…

 

Egy szó mint száz, meg kell békélni egy bizonyos (néhány kilós) életfogytig jojóval, rendszeresen kell mérni magunkat, és ezzel kézben tudjuk tartani a kilókat, sőt, ha kicsit akarjuk, tovább is csökkenthetjük őket 😊

 

Jojó témában két videót is készítettem, ha van kedvetek, hallgassátok meg 😊

 

Az első: Tippek jójó ellen

 

A második: Bele kell nyugodni vagy küzdeni kell a jojó ellen? 

 

„ANYA, NEM IS EMLÉKSZÜNK RÁ, HOGY 120 KILÓ VOLTÁL!”

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza