A NYARALÁS NEM KIFOGÁS – SPORTOLHATSZ AZ ÜDÜLÉS ALATT IS!

2019 június 21. Sebeők Sarolta

Hogyan maradhat meg a motivációd egész héten, s miként tudod tartani  a mozgást a nyaralás alatt is? A futás kiváló edzésforma lehet, hiszen gyakorlatilag bárhol kivitelezhető. 

 

Ennyit futok, így futok a nyaralás alatt – íme a nyaralós edzésnaplóm:

 

Első nap:  Ahogy megérkeztünk, elmentem estefelé körülnézős kocogásra – 4,7 km lett belőle. Azonnal felfedeztem a nem olyan rég lezajlott balatoni futásokhoz felfestett nyilakat, amik egész héten nagy segítségemre voltak.

 

Második nap reggel mentem futni ébredés után egy proteinnel a pocakomban, ebből 6 km futás lett. Ezen a napon nem mentem messzire, mert akárhogy is próbáltam, nem találtam meg a kerékpárutat keleti irányba, így kocogtam a környéken csak úgy céltalanul. Többször is találkoztam a “Salföld Major 4 km” plakáttal, és nagyon megtetszett, mint cél, így elhatároztam, hogy következő reggel megnézem, hogy hol van ez a Major.

Harmadik nap: Úgy is lett, ahogy elterveztem, elindultam a kitűzött cél felé és kb. 9 km-t tettem meg oda-vissza futva. Felfelé emelkedőn haladtam, a táv egy jelentős részét autóúton kellett megtennem, ennek ellenére gyönyörű táj vett körül, s élmény volt ez a futás a számomra. 

 

Negyedik nap: Nagyon be volt borulva az ég, éjjel esett az eső, így nem mertem messzire menni, csak a környéken kocogtam erre-arra, semmi különös élmény nem volt, 7 km-t futottam.

 

Gondoltam, hogy ez a célkitűzéses futás nagyon jó dolog, így kerestem egy újabb célt magamnak a nyaralás alatt. Következő napra Révfülöpöt céloztam meg.

 

Ötödik nap nehezen, de megtaláltam az eldugott kerékpárutat és hurrá, már azon tudtam végigfutni. Nem volt sok futó, de azért akadt néhány futótárs. Ki az az őrült – azért van ám több, csak nem pont itt – , aki reggel 7-kor már fut a Balatoni Körúton? Naná, hogy én! 😀 Ez a kocogásom 13 km hosszú volt. 

 

Oké, váltsunk, s most megyek a másik irányba… Megnéztem, hogy milyen városok vannak tőlünk nyugatra. Badacsony nem volt messze, pont elég, hogy eleget tegyek az aznapi mozgásigényemnek. 

 

Hatodik nap tehát Badacsony felé vettem az irányt. Gyönyörű hegyek, borászatok, köztük egyik kedvencem, a Varga Pincészet, ami mellett elhaladtam. A környezet megint csak egy külön élmény volt számomra. Sok emelkedővel tűzdelve 12 km távoltságot teljesítettem. 

Hetedik napon szintén gyönyörű utat találtam. Ismét egy hirdetőtábla került elém Badacsony irányába, és többször is volt valami kismadár az útra festve. Mint kiderült, a Folly Arborétum jele volt, ez lett e szombati célom. Naná, hogy emelkedő – húúú, de még milyen! Már csak vonszolni tudtam magam szinte, de felmentem, s megérte! Gyönyörű panoráma tárult elém. Visszamentem ugyanezen az úton és tovább kocogtam a kerékpárúton Badacsony irányába. Ahogy futottam, újra elém került egy Folly Arborétum tábla. Jujj, de jó, itt is fel lehet menni!

 

Annyira örültem, átmentem és újra felmentem a hegyre! Itt nem volt annyira meredek az út, végig tudtam kocogni, de azért emelkedett. Innen még szebbnek bizonyult a látvány! Sajnos a képek nem adják vissza, de ha erre jártok, menjetek fel a hegyre! Ez a nap emelkedőkkel, gyönyörködéssel, fotózásokkal együtt volt másfél óra volt, de “csak” 8,5 km-es távolság. 

 

Nos, ennyit  szoktam én futni egy egyhetes nyaralás alatt. A sportolás plusz élményt adhat az üdüléshez. 

 

Edzéseimre Veresegyházra várlak Téged is, csatlakozz követőimhez a Facebook oldalamon is: www.facebook.com/mozduljanyu

 

NYÁRON SEM ÁLL MEG AZ EDZÉS!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza