NYÁRON SEM ÁLL MEG AZ EDZÉS!

2019 június 18. Sebeők Sarolta

Szerencsére imádok futni, így a hajnali futás alap. De ez nem elég, ahhoz, hogy kellően kifáradjak, hogy az izmokat is megdolgoztassam, ahhoz többet szeretnék.

 

Nyaralás alatt két eset fordulhat elő:

 

1️⃣ Az egyik, hogy valahova fel tudom szerelni az edzőkötelet.

 

2️⃣ A másik, hogy nem tudom felszerelni az edzőkötelet, és akkor marad a Tabata edzés.

 

A közös a kettőben, hogy nagyon intenzív, nagyon fárasztó  és nagyon kevés időt kell edzéssel töltened a nyaralás alatt, ugyanis mindössze 20 perces edzésekről van szó.

 

 

A TABATA mindenképpen igényel bemelegítést és levezetést, nyújtást is. Gyakorlatoknak olyat válassz, amit biztosan jól tudsz kivitelezni, hogy megelőzd a sérülést. Az ugrálós gyakorlatokat könnyedén végezd, hogy ne sérüljön a térded és a bokád.

 

Kivitelezés: 20 másodpercig maximum intenzitással. Ezután tarts 10 másodperc pihenőt, majd ismét a 20 másodperces intenzív szakasz következik. A pihenőidőben helyben joggolás vagy gyaloglás célszerű, nem szabad hirtelen teljesen leállni. Ezekben a pihenőkben nem iszunk, maximum egy gyors homloktörlés fér bele.

 

Összesen nyolcszor csináld végig, majd tartsd egy teljes perc pihenőt, kortyolj egy kis folyadékot, és jöhet a következő szakasz. Ezt négyszer csináld végig. A teljes edzésed 20 perc. A pihenőidő alatt ügyelj a légzésedre: a szádon fújd ki és az orrodon szívd be a levegőt. Bővebb infóhoz IDE kattinthatsz.

 

 

Az ilyen váltakozó intenzitású edzések előnyei és hátrányai:

 

Kevesebb kalóriát égetsz el rövidebb idő alatt, de itt az számít, amit a test edzés után használ fel (utóégetés). Az edzés arra készteti az izmokat, hogy a zsírokat használják energiaszolgáltatónak. Időspórolás, sosincs időd semmire, akkor ez neked való. A gyakorlatok végzése közben szinte repül az idő, sajnos a pihenőidők is gyorsan eltelnek. Ha nem jól végzed a gyakorlatokat, hamar sérüléshez vezethet, heti 2-3 alkalommal ajánlatos elvégezni, nem többször, ne kerülj túledzettségi állapotba, várható a diszkomfort érzés, azaz az a bizonyos KOMFORTZÓNÁN TÚL!

 

A szakértői ajánlások szerint nem végezheted a tabatát és a HIIT edzést, ha komolyabb túlsúlyod van, dohányzol, esetleg szív- és érrendszeri betegségben szenvedsz.

 

SZEXI ANYUKA LETT A MINDIG DUCI LÁNYBÓL

 

 

 

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza