EGY KISFIÚ MEGLEPŐ VÁLTOZÁSA: MI SEGÍTETT A BÖLCSŐDEI BEILLESZKEDÉSBEN?

2019 június 17. Author Guest
Az ember mindent megtesz, hogy gyermeke felől nyugodt lehessen. Így volt ezzel Tamás és felesége is, akik nehéz időket éltek át kisfiukkal. Hosszú kálváriájuk meglepő megoldását meséli most el az apuka. 
             
                                   
Gyermekünk, Dani 3 éves, nagyon eleven, nagy mozgású kisfiú, korához képest fizikuma sokkal gyorsabban fejlődött (8 hónaposan felállt, 10 hónaposan már stabilan járt), a bölcsődét másfél évesen kezdte és hamar kiderült, hogy társaihoz képest erősebb, bátrabb és mozgékonyabb. 
                 
A bölcsődei nevelőknek hamar feltűnt Dani egyénisége és nem sokkal a kezdés után javasolták, hogy keressük fel a bölcsődei pszichológust magatartásbeli problémák kezelése miatt. Tapasztalatuk szerint Dani indulatos, sokszor mérgesen, dühösen reagál az intésekre, társaival piszkálódik, konfliktust generál és fizikumából fakadóan sokszor veszélyes megnyilvánulásai vannak (játékokat, követ dob el, erővel vesz el tárgyakat másoktól). Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezeket a dolgokat mi is tapasztaltuk nála itthon, de nyilván itthoni vagy játszótéri körülmények között, amikor szülő egy az egyben van a gyerekkel, akkor sokkal jobban tudja kontrollálni őt, míg a bölcsődében 15-20 kicsi van két nevelőre.
                  
pszichológussal való 4-5 találkozás után nagyon elkeseredtünk, hogy Danin semmi változás nem volt tapasztalható. Két és fél éves volt ​a kisfiunk, amikor úgy döntöttünk, hogy elvisszük kora​i​ fejlesztő központba, hátha kiszűrnek valamit.
Mondanom sem kell, hogy semmit nem “találtak” Daninál, pedig neurológus, pszichológus és gyógypedagógus is foglalkozott vele.
                          
Ezt a szakvéleményt visszavittük a bölcsődei pszichológushoz és sok ötletelés után​,​ mivel továbbra sem volt semmi változás, azt javasolta a szakember, hogy vigyük el a fiunkat ADHD szűrésre, mert akkor lehet, hogy hiperaktív, figyelemzavaros a gyermek.
              
Nálunk ez volt az utolsó csepp a pohárba​n​… (Most nem szeretnék belemenni a közalkalmazottak helyzetébe, illetve az állami bölcsődék körülményeibe.) Azt mondtuk magunkban, hogy majd a gyerek kinövi és KÉSZ! ezt a viselkedést.
Ekkor találkoztunk a GABA tartalmú termékkel, amiről úgy gondoltuk, szakember ajánlására kipróbáljuk. Ezek közül Tóth Gábor az Relax készítményt javasolta. Gondoltam, mit veszíthetünk, annyi mindent próbáltunk már, és annyi időt-energiát fordítottunk a helyzet kezelésére, hogy ezzel nem veszíthetünk.
                             
Dani legtöbbször valmilyen kását eszik reggelire (zab, köles, kukorica), és semmi mást nem csináltunk, csak a kása tetejét megszorjuk a Gaba Relax-szal. Meglepetésünkre 5-6 nap után mintha kicserélték volna a gyereket! A bölcsődéből minden nap kaptuk a visszajelzést, hogy nem volt gond Danival, sőt kedveskedett velük, a játékot odaadta másnak, szót fogadott.
                  
Itthon pedig nem voltak dühös megnyilvánulásai, indokolatlan hisztijei, meggyőzhető volt, akár az esti fürdésről vagy lefekvésről volt szó, vagy csak hogy indulunk haza a játszótérről.
           
Mi szülők is rendszeresen fogyasztjuk a GABA alapú termékeket, magunkon azt vettük észre, hogy megszűntek a napközbeni nassolások, “össze-vissza bekapok valamit, mert éhes vagyok” – dolgok.
    
Szóval nyugodt szívvel állíthatom, hogy az egész család hasznára vált és kívánom, hogy sok más embernek vagy gyerekes családnak is segítsen a terméketek.
        
Szeiman Tamás és Anita​
             
A GABA-ról részletesen itt olvashatsz:
                            
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza