SZEXI ANYUKA LETT A MINDIG DUCI LÁNYBÓL

2019 április 30. Sebeők Sarolta

Érdemes közelebbről megismerni új szakértőinket is! Saci nem mindig a táplálkozással és a mozgással foglalkozott: édesanyaként fordult 180 fokot az élete. Olvasd el a vele készült interjúnkat! Beszédes előtte-utána fotó a cikkben. 

  

Mutatkozz be maximum 5 mondatban!

    

  Táplálkozási tanácsadással és fitneszedzések tartásával foglalkozom. Életmódváltó, két gyerekes anyuka vagyok, 36 évesen, azaz 8 évvel ezelőtt kezdetem el először komolyabban foglalkozni a diétázással, és így lettem 40 éves koromra sokkal csinosabb, mint valaha az életemben voltam. Saját testem átalakítása közben tanultam ki a szakmát, a fitnesz-testépítést, a táplálkozási ismereteket. Immáron 6 éve dolgozom edzőként Veresegyházon, itt tartok köredzéseket, csoportos órákat, személyi edzéseket.

       

  Mi a “szakterületed” és miért pont ezzel foglalkozol?

       

  Az edzői tevékenységem mellett szereztem tudást és tapasztalatot a táplálkozás területén is, így 2 éve már személyre szabott, anyagcsere-tipizáláson alapuló táplálkozási ajánlásokkal teszem egészségesebbé, fittebbé és elégedettebbé a többi anyukát. A személyes találkozásban hiszek, azokban a beszélgetésekben, melyek által odafigyelek a vendégemre, és a lehető legjobban ismerem meg őt, hogy valóban igénye szerint tudjak neki segíteni. Minden vendéggel külön-külön foglalkozom és tartom a kapcsolatot velük a konzultációt, ajánlást követően is.

     

  Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

         

  Mindig is krumpliszsáknak hívott a tesitanárom. Világéletemben duci lány voltam. Amikor elkezdtem diétázni, nem gondoltam volna, hogy eljutok odáig, hogy egy fitneszfotózáson veszek részt! Nem akartam színpadra állni, így maradt a fotózás. Ez hozta meg az én sikeremet, hiszen a változásommal sok anyukát bíztattam a mozgásra és diétázásra, tudtam őket motiválni. Érdekes belegondolni: én motiválok, a néhai kurmpliszsák…?

     

  Mit jelent számodra az egészséges életmód?

    

  A testi és lelki egészséget jelenti. Nem könnyű ezt az állapotot létrehozni, de úgy gondolom, hogy tenni kell az egészségünkért. Az egészséges életmód egy 80/20-as szabályrendszert alkot nálam. 80%-ban odafigyelek, hogy mit, mennyit, mikor eszem, és van az a pici 20%-os rés, amikor belefér a fagyi vagy a sajtos pogácsa. A lelki oldalon fontos, hogy legyen mindig mindennap „énidőnk”, hogy mi legyünk a legfontosabbak magunknak, hiszen ha a családban az anyuka nincs rendben, akkor a család „összeomlik”. A jövő nemzedékét is az anyukák formálják, mi neveljük őket, mi tanítjuk meg nekik, hogy mi a jó, mi a rossz. A gyerekeimet és a családom többi tagját is erre az útra terelgetem, bízva abban, hogy felnőtt korukban ők is egészségesek lesznek.

               

  Te mit teszel azért, hogy egészségesebb legyél? 

      

  Táplálkozási szakemberként a hitelességem megtartása és egészségem érdekében kerülök bizonyos élelmiszercsoportokat, ilyenek az állati eredetű tejtermékek, a gluténtartalmú ételek, pékáruk, még a teljes kiőrlésűt is kerülöm. Ahogy a cukrot, finomított szénhidrátot és feldolgozott ételeket is. Ezt hosszú évek alatt értem el, nem egyik napról a másikra. Edzőként életem a mozgás, mindennap van edzésem. Nem esem túlzásokba, a pihenésre is szánok időt. Igyekszem heti egy meditációs jógára eljutni, de ha nem sikerül, akkor mindennap tartok 15 perc meditációt magamnak.

    

  Melyik a kedvenc cikked az Életem.hu-n? 

          

  Nagyon szeretem az összes szakértő cikkét, de Ágh Csaba motivációs írása első olvasásra megfogott, azonnal nyertem belőle ötleteket, melyeket azóta is alkalmazok a tanácsadásaim során: https://etelem.hu/2018/02/26/a-hatsodat-emeld-fel-eletmodvaltas-motivacio/

             

  Mivel töltöd a szabadidődet, van más is, ami lelkesít a hivatásodon, az egészséges életmódon kívül? 

      

  Szabadidőmben futok, több félmaratont és egy 30 km-es futást is teljesítettem már. Nem titkolom, hogy a maraton is szerepel a terveim között, egyelőre azonban még várat magára.

            

  Szeretek főzni, és imádok enni, ezért a családban mindenki az általam készített pékárut és főtt ételt eszi. Tipikusan még a levegőtől is hízom alkat vagyok, tisztában vagyok vele, hogy nagyon oda kell figyelnem arra, hogy mikor, mit és mennyit eszem, hogy ezt a formát tartani tudjam.

     

  Hol tudnak Téged elérni az érdeklődők?

          

  Hiszek abban, amit csinálok, bízom benne, hogy téged is motivállak és inspirációt kapsz a cikkeimből. Remélem, hogy akár személyesen is összefuthatunk. Hogy még jobban megismerj, olvass rólam a weboldalamon, nézd meg a velem készült riportot, valamint kövess a közösségi oldalakon:

                  

  Weboldalam: www.mozduljanyu.hu

  Facebook: www.facebook.com/mozduljanyu

  Instagram: www.instagram.com/mozduljanyu

  Youtube: www.youtube.com/mozduljanyu

  Videóriport rólam: https://www.youtube.com/watch?v=tyjSjl4ans8

                      

  „ÉN MÁR A LEVEGŐTŐL IS HÍZOM!”

  Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

  Vissza