AMINEK NEM TUDTUNK ELLENÁLLNI: VEGÁN RÉPATORTA HÚSVÉTRA

2019 április 16. Szökrönyös Katalin

Beavatunk titeket a titokba, hogy mit esznek és mit szeretnek az Ételem.hu szakértői! A legutóbbi értekezletünkre tündéri vegán szakácsunk ismét egy finomsággal készült, ezzel a bámulatosan szép, vegán répatortával. Nagy nehezen kivártuk, amíg elkészülnek a fotók az édességről, majd gyorsan sorba álltunk, hogy megkóstolhassuk. Amikor először beleharaptunk, mindannyian egyhangúan megszavaztuk, hogy ez a torta valami istenien finom! Persze a receptet is mindenki szerette volna megtudni, így Szökrönyös Kati most veletek is megosztja sok szeretettel.

 

Kiváló húsvéti vendégváró finomság: biztosak lehettek benne, hogy a nem vegán vendégek is pontosan ugyanannyira szeretni fogják!

 

Töredelmesen bevalljuk: diéták ide vagy oda, az utolsó szelet répatortáért túljelentkezés volt a meetingen, mint azt az alábbi fotó illusztrálja… 😀 

 

 

RÉPATORTA 

 

0,5dl csicseriborsó konzerv leve behűtve 

125g kókuszolaj 

28g negyedannyi stevia-eritrit   

csipet só 

280g sárgarépa reszelve 

1 kisebb narancs héja reszelve 

1tk. fahéj 

100g darált mandula (jobb ha héj nélküli) 

125g tönköly liszt (fele teljes őrlésű, fele sima) 

1,5tk. sütőpor 

½ tk. szódabikarbóna 

                

 

Máz: 

 

1 doboz dr. Oetker vega tejföl 

½-1ek. negyedannyi stevia-eritrit 

vanília 

kb.1tk. citromlé  

1/2 citrom reszelt héja (elhagyható)

 

Elkészítés:

 

A csicseriborsó konzerv levét behűtjük, majd habbá verjük, mint a tojásfehérjét.   

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük az olvasztott kókuszolajat, a vékonyra reszelt sárgarépát, narancshéjat és az aquafabát (habbá vert csicseriborsó lé). Simára keverjük. Sűrű masszát kell kapnunk. 

 

16-18cm átmérőjű, olajozott, lisztezett kapcsos tortaformába tesszük és 180 fokon sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük kb. 30-40 perc múlva. 

 

A sütőből kivéve rácson hagyjuk teljesen kihűlni. 

 

A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat, majd rákenjük a kihűlt tésztára és 10 percre fagyasztóba tesszük, majd tetszőlegesen díszítjük.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Ha további egészséges és finom édességre vágynál, kóstold meg a vegán, tápanyagdús túrógombócot is:

 

EGÉSZSÉGGEL FELTURBÓZOTT VEGÁN TÚRÓGOMBÓC ÉS SMOOTHIE BOWL

 

 

 

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza