KABÁT NÉLKÜL IS BÁTRAN SÚLYFELESLEG NÉLKÜL

2019 április 11. Marton Éva

Emlékszem, negyven kilóval ezelőtt, amikor eljött a tavasz, tudtam, hogy jön a „hogyan takargassam magam” időszak. A nyárról nem is beszélve! Teljesen ráálltam (nem, nem a mérlegre), a térdig érő tunikákra, amik egy kényelmes zsákként ápoltak és eltakartak. Csinosabb ruhát konfekcióméretben egyáltalán nem kaptam sehol, mert a plus size divat teljesen átment nagymama style-ba, normális, fiatalos, letisztult ruhákat, blúzokat nem lehet vásárolni. Bezzeg piros rózsás, meg kék kockás asztalterítő méretű holmikból van rengeteg…

 

Borzalom ami a mai duci divatot jellemzi. Ráadásul azt látom, hogy a tervezők, forgalmazók nem is akarnak változtatni ezen. Aki teltebb, mint az átlag, járjon mintás-mamókás cuccokban. Jó az nekik, örüljenek, hogy rájuk megy. Ha lenne két életem, esküszöm belevágnék a duci divat-bizniszbe, csupa igényes darabot gyártatnék egy ügyes kezű varró-csapattal, hogy hadd hordjanak már a kerekebb nők is elegáns, finom, letisztult darabokat.

 

Na szóval, a boltokban nem találtam semmit, vagy nagyon ritkán egy-egy darabot, úgyhogy Juditka, a tündéri varrónő készítette nekem az elegánsabb darabokat. Így aztán lett jópár szép, sok-XL-es darabom, amiben 120 kilósan is csinosan éreztem magam (mindaddig amíg nem jött szembe egy tükör). Emlékszem, aggódtam, hogy beleférek-e még a tavaly tavaszi darabokba, vagy újat kell varratni?

 

Akkor mér nem tudtam, hogy jobb mérni, mint megijedni: (videó ITT). 

 

El sem tudom mondani nektek, hogy mekkora szabadságot, mekkora boldogságot ad ma az, hogy immár 40 kilóval könnyebben rám jönnek a konfekcióméretű ruhák. Ráadásul az olyan sportosabb, fiatalosabb darabokban, amiket korábban fel nem vettem volna, ma jól is érzem magam.

 

Hihetetlenül klassz érzés, hogy egy-egy elegáns ruha vagy akár egy farmer-tornacipő-blézer outfit normálisan néz ki rajtam! Egy csoda megélni, hogy ha akarom, be is tűrhetem a blúzomat, vagy felvehetek egy testhezállóbb felsőt anélkül, hogy azon aggódnék, milyen „seggtakarót” aggassak magamra. Emlékszem, anno például egy bevásárlóközpontban is inkább nagykabátban jöttem-mentem, bármennyire izzadtam, mintsem lássák, hogy mi van abban a nadrágban vagy mekkora pocak dudorodik a pulóver alatt.

            

 

Ma családi ünnep volt. Délután ettem egy szelet tortát. Majd egy óra múlva veszem fel a tréning felsőmet, és feszül a karomon, szűk mellben. Úristen! Úristeeeen… Már majdnem teljesen kiborultam, amikor a tini lányom szólt, hogy az az övé, ne nyújtsam ki legyek szíves… El tudjátok képzelni, hogy mekkora kő esett le a szívemről? És azt, hogy milyen érzés egy csinos tizennégy éves tréningjébe majdnem-beleférni? Higgyétek el, már csak ezekért a pillanatokért is megéri belevágni az életmódváltásba. Tudjátok, nekem sikerült, te is meg tudod csinálni!

 

Ha kell egy kis motiváció élő szóban is, klikk IDE

 

Puszi,

Éva

 

HA XL-ES A MÉRETED, MÁR NEM IS ÖLTÖZHETSZ CSINOSAN? – Egy shoppingolás története

 

 

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza