EZ CSODÁLATOS: DIÓS-MEDVEHAGYMÁS PESZTÓS PENNE SÜLT TOFUVAL

2019 március 27. Szökrönyös Katalin

Éppen szezonja van a medvehagymának, ráadásul szuperegészséges is, bátran építsük be az étkezésünkbe az év azon időszakában, amikor hozzá lehet jutni. Vegán szakácsunk, Szökrönyös Kati most egy fantasztikus és különleges tésztát készített vele, ráadásul nem kell órákat robotolnod hozzá a konyhában.

 

No de miért is szeretjük annyira a medvehagymát? 

 

♥  Immunerősítő hatással rendelkezik 

♥  Vérnyomáscsökkentő gyógyhatással bír

♥  Segíti az emésztést

♥  Preventív a légúti megbetegedéssel szemben, plusz segít a gyógyulásban hörghurut esetén.

 

Így készítsd el a medvehagymás spagettit:

 

Hozzávalók:

 

● 500 g durum spagetti

 

Pesztó:

             
● 50 g dió
● 1 nagy marék medvehagyma csíkokra vágva
● 9 ek. olíva olaj
● 1 ek. sörélesztő pehely
½ dl víz
● 1 tk. só
● 50 g aszalt paradicsom

 

A sült tofuhoz:

           
● 180 g füstölt tofu
● 1 ek. szójaszósz
● 1 ek. olíva olaj

 

Tálaláskor:

           
● 1-2 tk. sörélesztő pehely

 

Elkészítés:

 

A spagettit lobogó, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

 

A pesztóhoz aprítógépben durvára daráljuk az összes hozzávalót az aszalt paradicsom kivételével. Arra figyeljünk, hogy ne turmixoljuk homogénre, hanem darabosabb, rusztikusabb maradjon. A tofut kockákra vágjuk, meglocsoljuk szójaszósszal, majd egy serpenyőben kevés olíva olajon megpirítjuk.

 

A pesztót hozzákeverjük a spagettihez, valamint hozzákeverjük az aszalt paradicsomot és a sült tofut, majd meghintjük sörélesztő pehellyel, ami sajtos ízt ad neki (ezen kívül rendkívül értékes B-vitamin és cink forrás).

 

Jó étvágyat kívánunk! 🙂 

 

SÓSAN ÉS GYORSAN – SZUPER RECEPTEK ROHANÓ VAGY KIMERÍTŐ IDŐSZAKOKRA (IS)

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza