“FÜGGŐ VAGYOK, BEVALLOM” – AMIKOR ÉDESSÉGRE VÁGYUNK ÚJRA ÉS ÚJRA

2019 március 13. Marton Éva

Rá kellett jönnöm, én a kóros-visszaeső-függő kategóriába tartozom. Mondhatják nekem a szakemberek, hogy három hét alatt átáll a szervezet, meg hidd el, le tudsz jönni a csokiról, meg ha tisztán étkezel, a cukros dolgokat nem is fogod kívánni, meg majd összeszűkül a gyomrod… Hát, nekem nem. Nem szűkül össze, nem áll ellen, nincs vége a kívánásnak, nem áll át.

 

Simán vissza tudnám hízni a leadott 40 kilót pár hónap (de megkockáztatom, pár hét) alatt. Nincs az a mennyiségű csoki vagy mogyorókrém, amit ne tudnék megenni. Szépen lassan lecsúszna bármennyi.

 

Szóval az van, hogy persze, egészségesen étkezem – legalábbis a korábbi életemhez képest -, és bár van hová fejlődni, egész jól bírom, hogy ne egyek annyi „szemetet”. De amikor ott van az a tábla csoki a gyerekek kezében a zsúr után, vagy amikor nutellás palacsintát kérnek az étteremben desszertnek… hát, komolyan vissza kell fognom magam, hogy ne tépjem ki a kezükből a drogot! Itthon már kértem, hogy dugják el valamelyik fiók mélyére, ha csokihoz jutnak nagymamától, barátoktól, mert ha elől van, akkor komoly veszélyben vagyok. Hátmég a csoki!

 

Coming Soon
Total Votes : 263

 

Az az igazság, hogy be kell látnom, nincs az a hosszú távú egészséges életmód – legalábbis így két év távlatában -, hogy én ne kívánnám azt a csokit, palacsintát, fagyit vagy nápolyit, tortát, krémet, ami totál káros, lisztes-cukros-hízlalós.

 

A “Szomszéd lány”, Marton Éva pár évvel ezelőtt, valamint most 40 kilóval könnyebben

 

 

Ez annnnnnyyyyiraaaaa nehééééééz…. ☹ És olyan igazságtalanság, hogy van, aki nem tud hízni bármennyire szeretne, én meg egy hétig nem figyelek oda, akkor hupsz, felugrik 3-4 kiló.

 

Szerintem akkor is hízok, amikor a Fészbúkon vagy Instán lájkolok egy képet valami desszertről… Tuti. Tényleg döbbenet, hogy egy hét „lazulás” után 3-4 kilóval felugrik a mérleg nyelve, és jöhet a szigorú diéta pár hétig, hogy újra helyreálljon a rend.

 

Szerintem sokan vagytok, akik ugyanebben a cipőben jártok. Mondjátok, hogy igen, és nem csak én küzdök…!

 

A praktikákról, hogy hogyan tudom megtartani az elért eredményt, a videócsatornámon találtok egy pár perces videót: https://www.youtube.com/channel/UC_-DbHsuwmCF1w1jva9BjDw

 

Ha magamba nézek, és belegondolok, hogy „valamit valamiért”, vagyis ha megkérdezem magamtól, hogy lazulnál még pár hetet, cserébe nem jönne fel a szűk famer, lihegnél a lépcsőn felfele, utálnád magad a fotókon? Vagy inkább vissza az egészséges életmódhoz, lemondasz az 1-1 falat bűnről, nem eszel meg három protein csokit egy nap, csak egyet, és tovább örülsz annak amit elértél? Persze, hogy a második verziót választom.

 

Mert tudjátok, bár néha szenvedésnek érzem, vagy nehéznek azt, hogy folytassam az utat, amit elkezdtem, azért elmondhatatlanul többet ad a testemnek-lelkemnek, hogy már nem a zsírpárnák fogságában, a tükörképemet utálva kell élnem nap mint nap.

 

Igen, én is emberből vagyok, sokszor nagyon nehéz, de higgyétek el, megéri visszaknyarodni az élet egészséges oldalára! Nem csak a testi egészségünk, de a lelki békénk miatt is.

 

Az erő legyen velünk!

 

Puszi, Éva

 

EGY ÉVE VÁLTOZOTT MEG AZ ÉLETEM (ÉS A MÉRETEM) – ILYEN KRITIKÁKAT KAPTAM! – Lenyűgöző fotóval

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza