NINCS HÜLYE KÉRDÉS, HA BELEVÁGSZ AZ ÉLETMÓDVÁLTÁSBA – avagy a házi müzli története

2019 február 17. Marton Éva

A Szomszéd Lány újra előrukkol egy történettel. Pontosan azért szeretjük őt, mert annyira emberi! A neten látszólag mindenki tudja, hogy mit, mivel, hogyan, honnan az életmódváltásban, és már születnek is a csodálatos Insta-sztorik – például a tökéletes reggeli zabkásáról. Okééé, de az milyen és miből készül? Nem mindenkinek egyértelmű, és ez bizony nem ciki. 

 

Ma egy személyes történetet hoztam nektek. Néhány hete küldtem egy fotót az etelem.hu szakértőinek. Egy müzlisdoboz volt rajta, és az volt a kérdésem, hogy vajon ez jó müzli-e, vagy többet árt, mint amit használ?

 

Azt szeretem az etelem.hu csapatában, hogy egytől egyig csupaszív, segítőkész emberekből áll, és amennyire profik a saját szakterületükön, annyira szerények és segítőkészek, bármilyen hülye kérdést teszünk fel nekik, türelemmel, szeretettel válaszolnak.

 

Átnézték a dobozon lévő tápanyagtáblázatot, és végül azt a választ kaptam, hogy sajnos ezek a bolti dobozos müzli-verziók nem az igaziak, magas a „nem jó” szénhidráttartalmuk, és nem „tiszta” alapanyagok vannak bennük, meg egy csomó felesleges adalékanyag. Hát, gondoltam akkor hiába tértünk át az egészséges reggelire, maradjon a vajas kenyér párizsival? 😀 

 

Aztán tovább chateltünk a szakértőkkel, és arra bíztattak, hogy bátran vegyek alapanyagokat saját magam, és keverjek egy házi készítésű müzlit. Persze teljesen kezdő vagyok reformélelmiszerek témában, úgyhogy a zabpelyhen kívül hirtelen nem tudtam, hogy mégis mit vegyek hozzávalónak….?

 

Eszembe jutott, hogy a blnce lenmag crnuchyt már megkóstoltam, az finom, tuti mehet bele. Egész este tervezgettem, hogy holnap nagy shoppingolás lesz a szomszédos Egészség Plázában, és veszek mindenféle szuper cuccot a családi müzlikeverékhez.

 

Így is történt. Másnap délután elmentem a bio plázába, és bátran kifaggattam az eladókat, hogy a házi készítésű, tiszta müzlibe mégis miket vegyek. Jófejek voltak, itt is feltehettem bármilyen hülye kérdést (mint például nyersen magában szórjam bele a müzlibe az alapanyagot, vagy meg kell főzni?)

 

Ajánlottak olyan termékeket, amiket ismertem, például a szeletelt mandulát, szeletelt kókuszdarabkákat, aszalt gyümölcsöket, zabpelyhet, lenmagot, banánchipset, de új alapanyagokat is megismertem, mint a tönköly flakes, amarant, puffasztott quinoa. Nem mondom, hogy olcsón megúsztam, de tudtam, hogy ezekből csak egy kicsi kell a keverékemhez, és sokszor fogom utántölteni a nagy üvegedényt, amiben a mától kezdve tároljuk a házi müzlit.

 

 

Otthon alig vártam, hogy alkothassak! Szépen rétegezve beletettem az üvegbe mindenből egy kicsit, került bele blnce olajosmag keverék is, aztán összeráztam a nagy üveg tartalmát. Óriási sikere volt! Azóta minden reggel ezt eszi a család, ki növényi tejjel, ki narancslével.

 

Higgyétek el, ha nekem, akinek negyven évig fogalma sem volt a reform/bio piac termékeiről, sikerül lépésről lépésre megtanulnom, hogy mik az életmódváltás alapjai, akkor ez bárkinek menni fog, csak egy icipicit akarni kell. És tudjátok, nincs hülye kérdés! 🙂

 

Ha kell egy kis motiváció, megtaláltok a www.alanesse.hu oldalon is, illetve a videó csatornámon a Youtube-on.  

 

Vigyázzatok magatokra és a család egészségére!

Puszi,

Éva

 

Ha te is szívesen életmódot váltanál, akkor kezdj bele velünk a 21 napos Új életmód programunkkal:

 

Új életmód 21 nap alatt

 

 

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza