GYERE VELÜNK ÉLETMÓDOT VÁLTANI! – 21 NAP ALATT

2019 február 13. Tóth Gábor

Nagyon vártuk már, és most végre megvalósul! Életre hívtunk egy 21 napos életmódváltó programot, amely hivatalosan 2019. február 18-án hétfőn kezdődik és 21 napig, azaz három hétig tart. A program tálcán kínálja a változásokat, hiszen teljes étrendet kínálunk, receptekkel együtt. Ha velünk tartasz és követed a programot, könnyedén elindulhatsz az életmódváltás útján, illetve egy könnyű  súlykontroll diétát kapsz a kezedbe. Cikkünkből most megtudhatod a részleteket!

 

Természetesen mindig nehéz egy olyan programot összeállítani, amely konkrét ajánlásokat tesz, hiszen mindannyian mások vagyunk: eltér az anyagcserénk, a gyomorsavtermelésünk, a tranzitidő (a táplálék haladási ideje a tápcsatornában). Egyesek vegyes táplálkozáson, mások vegetáriánus vagy vegán étrenden vannak, emellett az allergiák és intoleranciák is befolyásolóak.

 

Az Új Életmód program növényi alapú étrendre alapoz, amit természetesen ki-ki egyénileg változtathat, átszabhat saját ízlése szerint. A helyettesítés során érdemes figyelni arra, hogy a kihagyott élelmiszert hasonló típusú nyersanyaggal pótoljuk, ebben szívesen segít dietetikusunk, Horzsa Krisztina, az Ételem.hu reform dietetikus szakértője.

 

Az állati eredetű termékek között a zsíros húsokat és általánosan a tehéntejet és tejtermékeket (zsíros és félzsíros túrók, krémtúrók sajtok és krémsajtok, vajkrémek, krémjoghurtok, tejföl) nem ajánljuk. A natúr joghurt (nem krémjoghurt, ami a tejszín hozzáadása miatt nem szerencsés) és kefir alacsony zsírtartalmúak, így jobbak, hasonlóan a zsírszegény túrók, cottage cheese is.
(Megjegyzés: a tejtermékek teljes kiiktatása a program ideje alatt segít a súlycsökkentésben!)

 

Az étrend főszabályként 3 étkezésből tevődik össze, hiszen nem baj, ha 5 óra eltelik az étkezések között. Ha valaki tízóraira és uzsonnára vágyik, természetesen dietetikusunk ebben is tud segíteni. A kreatív főzéstudomány terén segítségül hívtuk az Ételem.hu gasztronómiai szakértőjét, Szökrönyös Kati vegetáriánus és vegán szakácsot, akinek feltehetitek konyhatechnikai jellegű kérdéseiteket.

 

A program során kifejezett éhségérzetre nem számítunk, a jóllakottságot a bőséges reggeli támogatja. Fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő reggelizésre, mivel a kapkodó reggelizés vagy a kimaradt reggeli étkezés későbbi éhségérzetet okozhat és délutáni, esti túlevéshez vezethet. Délelőtt bőséges folyadékbevitel (víz, édesítetlen gyógytea) javasolt (1 nagy pohár óránként).

 

 

Az ebéd megrendelhető (Okosfalat), vagy élhetünk a munkahelyi lehetőségekkel (rizs, burgonya, tésztafélék csökkentésével), egyéb súlykontroll menükkel, ízlés szerint. Az Okosfalat fogásokat nem fogyókúra céljából fejlesztették (Bio Gabi és a Jófalat szakmai csapata), azonban jól beilleszthetők második főétkezésként, hiszen ez után nagy étkezésre már nem kerül sor. A nap folyamán tehát a két nagy étkezésünk a reggeli és az ebéd.

 

Az Új Életmód 21 napos program étrendjét dietetikus, szakács és élelmiszeripari mérnök építette fel. Igyekeztünk inkább irányelveket közreadni, az étrendi javaslatok és receptek is ezt a célt szolgálják. Nem baj, ha nem sikerül pontosan a megadott ételeket elkészíteni, de segítséget kaphatunk arra nézve, milyen típusú ételeket fogyasszuk és az egyes fogásokat miből, hogyan készítsük el. Cél az egyszerűség, a praktikusság és az előre tervezés. Ha tudjuk mit mikor fogunk enni, elkerülhetjük a „váratlan nassolásokat”, a tervezettség rendszert és biztonságot, nyugalmat fog adni.

 

Napi szinten általánosan 1400-1500 kcal-át, ezen belül 60-70 g fehérjét, 180-200g szénhidrátot és 40-50g zsiradékot tartalmaznak az ajánlások, amelyek szem előtt tartásával komoly eredmények érhetőek el már rövidebb távon is.

 

Életmódváltó programunk egyik kulcseleme a délutáni-esti étkezések helyettesítése GABA tartalmú bio készítményekkel (jelentése: gamma-amino-vajsav, amik vércukorszint-beállító hatása szakmailag igazolt), valamint egyéb, magas rosttartalmú termékekkel. E tekintetben otthoni ételkészítést (salátafélék, krémlevesek, shake-ek) javasolunk, illetve a BLNCE szakmai fejlesztései közül válogattunk.

 

Kiemelten javasolt Blnce készítmények a program ideje alatt: Pro3 vaníliás fehérjepor (rizs-borsó-kendermag alapú) vagy Prorice natúr rizsfehérjepor; Bio Lenmag crunchy bifidobaktériumokkal, szelénnel; Multi Rost keverék; Slim Flash áfonyás és vaníliás termék (napi egy vagy két teljes étkezést helyettesítő készítmény). Természetesen a Lady, Relax, Senior 50+ és Sport formulák is használhatók müzlikhez, shake-ekhez adva. A készítmények egyensúlyban tartják a vércukorszintet, fenntartják a teltségérzést, a normál egészséges, rostban gazdag étkezés mellett.

 

Az eredményesség titka tehát az ebéd után időszakban történő tudatosság, egészen a lefekvésig. Nem cél az éhezés, sőt a program során „nem szabad” megjelennie a kifejezett éhségérzetnek, vagyis úgy érdemes felépíteni az egyéni étrendet, hogy kellemes, jó közérzetünk legyen egész nap. Ugyanakkor szükséges némi akaraterő is az esti órákban, amikor igazán nem leszünk éhesek (hiszen a GABA-alapú termékek „tudják a dolgukat”), de megszokásból ennénk valamit, vagy a hűtőszekrényt kinyitjuk. Nos ez utóbbi esetekben igyekezzünk úrrá lenni a megszokásaink felett, és ha mindenképpen ennénk valamit, kizárólag csak a salátafélék, levesek, shake-ek közül válogassunk!

 

Szinte mondani sem kell, hogy egy ilyen programhoz a rendszeres testmozgás hozzátartozik, pusztán étrenddel nehéz a testsúlyt kontroll alatt tartani, emellett a heti 3-4 szeri testedzésnek számos más előnye is van. A jelenlegi 21 napos program nem tartalmaz kifejezett mozgásprogramot, így ezt egyénileg mindenkire rábízzuk; a legkisebb „kimozdulás”, séta, kocogás, lépcsőzés, torna, stb. is már előnynek számít. Természetesen ha sporttal kapcsolatos kérdés merül fel, az Ételem.hu edzői segítenek!

 

Ezúton kívánunk sok sikert a programhoz, és természetesen igyekszünk minden kérdésre megfelelni a 21 nap alatt is.

             

Tisztelettel az Ételem.hu szakmai csapata nevében:

Tóth Gábor

 

Az étrendet és a program részleteit itt találod:

 

Új életmód 21 nap alatt

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza