HÁZIBULI OKOSMÉRLEGGEL?

2019 február 12. Marton Éva

Egy NAGYON FONTOS dologról szeretnék íni Nektek! A tegnapi vendégség, ami nálunk volt, jó kis reprezentatív mintavétellel végződött, és elég rémisztő eredménnyel zárult.


Miután jól belaktunk, szóba jött a diéta meg az okosmérleg. Az egyik barátnőm kérte, hogy mérjük már meg őt, kíváncsi az adataira (az okosmérleg mindent mér, ITT van több infó.) 

 

Szóval először őt megmértük. Szuper eredményei voltak.

 

Aztán belelkesültek a többiek, és végül mind a nyolcan megmértük magunkat, illetve ma reggel a gyerekeinket is, így egy hirtelen, 10 főből álló spontán kutatás eredményeit tudom megosztani Veletek:

 

A nőknek, gyerekeknek teljesen jók lettek az értékei. Viszont képzeljétek el, hogy a FÉRFIAK viszcerális zsír eredménye rémisztő! Mindegyiküké magas volt, többüknek a “riasztó” kategóriába esett.

 

Tudni kell, hogy egyikük sincs elhízva, kifejezetten jó alkatú, arányos, sportos pasik. Egyiknek sincs sörhasa, mindegyikőjük sportol. Persze aztán jókat nevettünk, hogy ne vegyenek a fiúk már tartós tejet stb., jöttek a poénok, de a viccet félretéve, fontos erre odafigyelni!

 

Ugye tudjátok, hogy a viszcerális (zsigeri/hasi) zsír a legveszélyesebb, ami a legnagyobb egészségügyi kockázatot rejti?

 

 

Elolvastam néhány cikket az inteneten és az etelem.hu oldalon, és megtudtam, hogy
– miért nem látható kívülről?
– miért veszélyes a magas viszcerális zsír érték?
– miért kell mérni?
– hogyan lehet ellene tenni?

 

Ti például tudtátok, hogy „bár elsősorban a férfiakra jellemző a hasi típusú elhízás, most már a nőknél is egyre gyakoribb, főleg változókor után? A túl sok stressz, az ülőmunka, a zsírban és finomított szénhidrátban gazdag táplálkozás, az alvás-és mozgáshiány mind olyan stresszfaktorok a szervezetünk számára, amelyek kedveznek a hasi zsírpárnák kialakulásának. Amikor fiatalok vagyunk, még következmények nélkül éjszakázunk és zsigereljük ki a szervezetünket, de ha így élünk 10-20 éven keresztül, akkor az élet egy idő után benyújtja a számlát hasi elhízás, zsigeri zsírok formájában”1.

 

Vagy azt, hogy sokszor nem is veszünk róla tudomást, hiszen a hasüregi zsír kezdetben nem látványos. Vannak, akik teljesen normál testalkatúak, vagy akár még vékonyak is, és csak a hasukon van egy kis felesleg. Hiába nem tűnnek elhízottnak, a zsigeri zsír ártalmas hatásai őket is sújtják. – Már 5-6 kiló felesleg növeli a zsigeri zsírok okozta betegségek kockázatát!

 

Olvassatok utána a hasi / viszerális zsír témának, mert ez a legnagyobb ellenség!

 

Ha kell egy kis motiváció, itt találtok: www.alanesse.hu

 

Tegyetek az egészségetekért! Az a legfontosabb! Minden másra ott a Mastercard 😉
(És ez nem egy fizetett hirdetés 😀 )

 

Puszi, Éva

 

Ha tetszett ez a cikk, érdemes elolvasnod kedvenc életmódváltónk előző írását is:

 

MEGTÖRTÉNT A CSODA 12 ÉV UTÁN!

 

Forrás: Házipatika.com

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza