SEGÍTSÉG, SZÁRAZ A BŐRÖM!

2019 január 11. Németh-Ambrus Orsolya

Az egyik leggyakoribb kérés, amivel találkozom, hogy ajánljak valami csodakrémet száraz bőrre. Nos, természetesen tudok ajánlani, de rögtön fel is teszem azt a zavarbaejtő kérdést, amire a beszélgetőpartnereim, vásárlóim 90%-a nemmel felel: 
   
– Iszol elég vizet?
             

Tudom, hogy egyszerűbb magunkra kenni valamit, mint minden nap odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre, de azért könnyen belátható, hogy az utóbbi megoldás a célravezetőbb, már csak azért is, mert ezt nem csak a bőrünk fogja meghálálni, hanem az egész szervezetünk.

     

Érdemes arra is odafigyelni, hogy mit iszol, mert semmi más nem ér fel a szűrt/tisztított csapvíz hidratáló hatásával. A koffeintartalmú italok ugyanis a koffein vízhajtó hatása miatt éppen hogy kiszáríthatnak, a cukrozott, szénsavas üdítők pedig többet ártanak mint használnak.


              

3 tipp, hogy szokássá váljon a vízivás

         
1.) Indítsd a napot egy pohár vízzel
Így rögtön a nap elején letudhatod az ajánlott 1,5 – 3 liter folyadék/nap egy részét, ráadásul az anyagcsere-folyamatokat is segít beindítani, főleg, ha egy kis citromlevet is facsarsz bele.
       

2.) Hordj magaddal kulacsot

Igazán nem nagy teher egy pár decis kulacs, ami belefér egy közepes méretű táskába vagy az autó pohártartójába. Bevallom, hogy utálom a műanyagokat, ezért nagyon hálás vagyok a húgomnak, akitől ezt a szuper üvegkulacsot kaptam. Szilikon palást veszi körbe, így remélhetőleg nem fog eltörni egykönnyen, viszont könnyen tisztítható. Mindenhová magammal viszem, igazi társammá vált.

               

3.) Igyál nassolás helyett is! 

Sokszor félreértelmezzük a testünk jelzéseit, és néha a szomjúságérzetet éhségnek hisszük. Ha két étkezés között megéhezel, és nassolni támad kedved, próbáld ki, hogy inkább egy pohár vizet iszol evés helyett. Így két legyet ütsz egy csapásra: megmented magad a nassolás káros hatásaitól, és a lehető legtöbbet tettél a bőröd rugalmassága és hidratáltsága érdekében.

 

A következő bejegyzésben azért elárulom azt is, milyen kozmetikumot használj, ha száraz a bőröd, de addig is: vízivásra fel!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza