HA XL-ES A MÉRETED, MÁR NEM IS ÖLTÖZHETSZ CSINOSAN? – Egy shoppingolás története

2019 január 5. Marton Éva

Képzeljétek, a két ünnep között elmentünk a lányaimmal shoppingolni. A nagyszülők Jézuskájától ajándékkártyákat kaptunk, amiket trendi ruházati boltokban tudunk levásárolni.

 

Így hát útra keltünk, irány a közeli pláza. Hát gyerekek, én teljesen kiakadtam. Már előző héten is morgolódtam magamban, amikor két fehérneműboltban is közölték, hogy XL méretben nincs alakformáló harisnya… De most?! Legalább 4-5 olyan üzletben voltam, ahol az XL-es méret szinte fel sem jött rám. Kb. a 14 éves vékony tinilányom mérete volt az XL-es blúz vagy ruha.

 

Nem is tudom, hogyan tudtam 120 kilósan öltözködni, ha így 80 kilósan (175 cm magas vagyok) nem kapok magamra semmit. Az üzletekben, ahol volt méret, inkább mamóka stílusú sátor blúzokat árulnak ízléstelen mintával tömegcikként.

 

Nemrég láttam egy videót, vagyis egy „vlogot” egy lányról, aki amiatt fogyott le, mert divatblogja van, és hiába tudja, mi a trend, mit kellene hordani, s mi-mivel passzol, semmit nem tudott bemutatni a vlogjában a követőinek, mert 44-46-os méretű volt. Aztán szinte csontsoványra fogyott, 34-es méret lett, és hú, de szuper, minden ruhát be tud mutatni a videóblogjában. Igaz, zörögnek a csontjai, úgy néz ki, mint egy kétlábon járó csontváz, de legalább tud csinosan öltözködni…
     


    

A mi shopping-utunkon végül én maradtam a jól bevált H&M-nél, ahol vettem egy szűk, fekete farmert és két blúzt. Leértékelve.

 

Komolyan nem értem, hogy azt hallani mindenhol, hogy túlsúlyos a népesség, mindenki nagyobb méret… de a divat világa valahogy nem reagál erre.

 

Jó-jó, tudom, hogy nekem is még van 10-15 kiló az ideális súly eléréséig, de nem igaz, hogy 42-44-46-os méretben nem lehetne legyártani ugyanazokat a csinos darabokat, amikből csak 38-40-es méretig találni a polcokon.

 

Vagy én ülök fordítva a lovon?

 

Ti mit gondoltok?

 

Puszi, Éva

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza