
FORRÓ CSOKIT SZÜRCSÖLGETŐS TÉLI ESTÉK – NAGYON SZERETJÜK!
A két ünnep közötti időszak kiválóan alkalmas arra, hogy bekuckózzunk a takaró alá egy bögre egészséges forró csokoládéval. Aki szereti a telet, ezért (is) szereti, aki pedig nem, annak kiváló vigaszdíj lehet a szívet-lelket melengető finomság. Iszogassuk a kandalló tüzénél (vagy helyettesítsük a Youtube-on nézhető kandallótűzzel, link ITT 😀 )!
Cukormentesen, mindenmentesen még jobban élvezzük, főleg ahogy ropog benne egy kis egészséges lenmag crunchy! Támogathatjuk vele a bélflóránkat, tisztíthatjuk vele ereinket, miközben élvezzük ezt a kellemes téli desszertet. A gyerekeknek szintén kiváló alternatíva lehet a cukros kakaók helyett.
Forró csoki lenmag crunchyval -recept
(4 x 1,5 dl-es mennyiséghez)
6 dl növényi tej
15 g vaníliás puding por vagy kukorica keményítő
1-1,5 tk stevia-eririt édesítő
1 ek. holland kakaópor
50 g cukormentes étcsokoládé
1 tk. lenmag crunchy
A hideg növényi tejet beleöntjük egy edénybe és elkeverjük a keményítővel, majd elkezdjük melegíteni. Közben hozzáadjuk a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett felforraljuk és 1-2 percig főzzük, amíg enyhén besűrűsödik. Ízesíthetjük fahéjjal, narancsolajjal, chilivel.
Csészékbe töltjük, majd a tetejét megszórjuk az almás lenmag crunchyval.
Boldog telet mindenkinek! 🙂
Ha szeretnéd meghallgatni Kati szuper előadását a superfood-okról, akkor gyere el rendezvényünkre január végén:
https://etelem.hu/rendezveny-januar-kezdj-uj-eletet/
Vissza