VEGÁN CSICSERI OMLETT – A VENDÉGEKNEK VAGY MAGADNAK EGY KÖNNYED REGGELI

2018 december 25. Kovács Mirjana

Amióta teljes értékű növényi alapú étrendet követek, teljesen más jellegű ételeket eszem, mint korábban, ezért ritkán szoktam a hagyományos húsból vagy tojásból készült ételeket “veganizálni”. Az omlettet viszont mindig is nagyon szerettem, ezért kerestem rá egy alternatívát, ami számomra beválik. A csicseriborsólisztben ezt meg is találtam. A bekevert tésztát egyszerűen megsütöm serpenyőben, majd gazdagon megtöltöm mindenféle nyers vagy sült zöldséggel.  Eszerint nem csak reggeli, hanem kiváló ebéd vagy vacsora is válhat belőle. Nagyon finom, laktató és fehérjedús alternatíva növényi étrendet követők számára is.

   

Hozzávalók:

1 bögre csicseriborsóliszt

½ tk só

½ tk fokhagymapor

¼ tk őrölt feketebors

¼ tk őrölt kurkuma

½ tk szódabikarbóna

1 bögre víz

Elkészítés:

1. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a vizet, és keverjük el csomómentesre.

2. Öntsük a tésztát egy serpenyőbe, és süssük közepes hőfokon kb. 10 percig (addig, amíg szép világosbarna színe lesz), majd egy spatula segítségével válasszuk el a tésztát a serpenyőtől, fordítsuk meg, és süssük még néhány percig. Ha jó minőségű teflonserpenyőt használunk, akkor nem szükséges olajat használni a sütéshez!

3. Miután mindkét oldala átsült, töltsük meg kedvünk szerint bármilyen nyers vagy sült zöldségekkel.

Az első fotón a nyers változatot láthatjátok, ezen a fotón pedig karfiolpürével, valamint grillezett paradicsommal és gombával töltöttem meg, a tésztájába pedig reszeltem egy kis cukkinit. E két példa jól mutatja, hogy milyen sokféleképpen el lehet készíteni. Használjuk bátran a fantáziánkat! 🙂

Jó étvágyat kívánok! Ha szeretnél szuper táplálkozási ötleteket hallani, gyere el a január végi első Ételem.hu-s rendezvényünkre:
Az Ételem.hu első rendezvénye – 9 lényegretörő 15 perces előadás szakértőinkkel, gyere el Te is!
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza