INFLUENZA ELLEN IS SZUPER VÉDELEM A TÉLRE

2018 december 14. Tóth Gábor

Mi az, ami komplex védelmet nyújt, és hatékonyan veszi fel a harcot az influenzával, a megfázással szemben, és jól vitalizálja télen is a szervezetünket? A gyógygombákat bemutató cikksorozatunkból többet megtudhatsz!

     

Az első részében arról írtunk, hogy miért kedvelik Távol-Keleten a gyógygombákat, a második részben pedig bemutattunk három féle módot az immunrendszer védelméhez. Most pedig megtudhatjátok Bio Gabitól, hogy konkrétan hogy konkrétan miben segítenek ezek a természeti kincsek, a gyógyulás és megelőzés céljával fogyasztott gyógygombák. 

   

A tél kezdetekor nagyon hasznos lehet a használatuk, mivel úgynevezett specifikus védelmet is nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy nem csak általános immunvédők, mint a cékla, vagy káposztafélék, hanem konkrét killer (immunvédelmi) stratégiákat támogatnak az emberi szervezetben, a gomba fajtájától és az adott hatóanyag mennyiségétől függően.

 

A hideg évszakban a légutak és az emésztőrendszer veszélyeztetettebbek. A hideg révén a légutak nyálkahártyái áteresztőbbek, illetve a zárt térben, közösségben való nagyobb idejű tartózkodás a fertőzésekre is nagyobb esélyt ad. Ismert, hogy télen többet is eszünk, ráadásul fehérjedús, zsírosabb ételeket, a gyümölcs- és zöldségfogyasztás mértéke alacsonyabb, és a házi konyhakert helyett az üzleti, piaci árukra szorulunk.

   

4 tuti tipp a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelre télen

 

1.) Fogyasszunk bio termékeket, hiszen ezek kiemelt segítséget nyújtanak. Beltartalmi értékük magasabb és persze károsanyag-mentesek.

 

2.) Kíméletesen szárított funkcionális csíraőrlemények és keverékek szintén segítenek a védelemben, mivel  gamma-amino-vajsavat tartalmaznak. 

 

3.) A flavonoidokat a színes bogyós gyümölcsök, az almamagház- és magőrlemények és a színes zöldséglevek, lékoncentrátumok segítségével juttathatjuk a szervezetünkbe.

 

4.) Az általános és speciális védelem fontos eszközei a gyógygombák. Ezek között találunk olyanokat, amelyet mindennapi étkezési gombaként is használhatunk (Pl. shiitake, laska, stb), és olyanokat is, amelyeket ízük, vagy jellegük miatt nem tudunk étkezéshez felhasználni, de például kapszulás formában rendszeresen élhetünk hasznosságukkal (pl. pecsétviasz és tintagomba).

 

A gyógygombák fogyasztása egyszerű, és okosan beilleszthetők a mindennapi gyakorlatba, így télen hatékonyan kiegészítik az alma, a citrusfélék, a káposztafélék, torma, hagymafélék hatásait. Poliszacharidjaik hiánypótlók, és ilyen mennyiségben és összetételben más élelmiszerben nem találhatók meg.

Érdemes a hideg évszakot shiitake és pecsétviasz gombákat tartalmazó készítményekkel erősíteni, amely jó “immunbomba” az immunrendszer erősítésére. Hatóanyagaik általánosan is védik az emésztőrendszert és csökkenthetik a gyomor-bélrendszeri problémák gyakoriságát. Gyerekek számára is adható 6 éves kortól az immunrendszer fokozása érdekében. Hazánkban a pecsétviaszgombából (ganoderma) főzetet is készítenek, amely nem károsítja a hatóanyagokat, bár a nyers kapszulás vagy kivonatos formákat némileg előnyösebbeknek tartják. Egy reggeli ganoderma-forrázat különleges immunrendszeri segítséget adhat a munkahelyen, az irodában és tömegközlekedés „mikrobiális kavalkádja” során, mellé adhatunk C-vitamint is (500mg).

 

Az influenza elleni küzdelemben szintén hatásosnak bizonyult a pecsétviaszgomba és a C-vitamin tartalmú növények (pl. citrusfélék, acerola és káposztafélék) együttes alkalmazása. A pecsétviaszgomba és a shiitake gomba itt is hatékony védelmet támogat, együttesen.

 

A gombák sejtfalában lévő béta-glükánok igen értékes támogatói a légutak nyálkahártyájának, így a béta-glükán készítményeket előszeretettel ajánlja a szakma asztmával, szezonális és egész éven át tartó légzőszervi allergiákkal és gyakori hörghuruttal küzdő gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek.

 

A természetes gyógygomba-készítményekben lévő béta-glükán és más poliszacharidok légúti védelmet segítő hatása emiatt is kiemelendő szakmai adat. Támogatják a légcsőgyulladás (tracheitis), a hörghurut (bronchitis), a tüdőgyulladás (pneumonia) és a mellhártya- gyulladás (pleuritis) megelőzését, természetesen fajtától és hatóanyagtól függően.

 
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza