
ÁLOMFINOM MAGVAS ÉDESSÉG, AMI HOZZÁJÁRUL A TÉLI VITALIZÁLÁSHOZ IS
Szeretjük a magokat! Roppanósak, finomak. Pirítva még zamatosabbak, s még ropogósabbak! Na, de van ez a lenmag… Persze tudjuk, hogy egy fantasztikus superfood, de a fogyasztása nem is olyan egyszerű. De itt a megoldás!
Eddig én darált formájában kenyérbe, pogácsába, palacsintatésztába, kásákba, turmixba kevertem, és elfogadtam a kis mellékízével együtt. A szuper beltartalmi értékeiért így is megérte, hiszen tele van telítetlen zsírsavakkal, főként Omega-3-ban gazdag, ami értisztító, koleszterinszint-csökkentő hatással bír és a normál agyműködést támogatja, ami a gyermekek agyának fejlődési szakaszában elengedhetetlen. Az is ismert, hogy 1-2 kanál (darált) lenmagot sok folyadékkal elfogyasztva a székrekedésnek is búcsút inthetünk.
De mióta megkaptam az első csomag almás, édeskésen ropogós blnce Lenmag Crunchymat, azóta elválaszthatatlan jóbarátok vagyunk! Fantasztikus fejlesztés mind tudásban, mind ízben. A lenmag amúgy is áldásos hatásait tovább fokozza, hogy bifidus baktériummal dúsított a termék, így elősegíti a normál bélflóra helyreállítását, megőrzését. Továbbá a lenmag csíráztatott állapotában a lehető legjobban tudnak hasznosulni a benne lévő fontos tápanyagok.
Minden reggel szórom, kanalazom… 1-2 teáskanál elég belőle és feldobja a reggelit! Legyen az kása, pirítós vagy smoothie. Sőt! Miért ne turbóznánk fel vele a desszertjeinket is?
Elsőként íme egy köleskása recept télies, karácsonyi ízvilágban lenmag Crunchy-val, amit tetszőlegesen rétegezhetünk – vagy csak a kására halmozzuk – kedvenc lekvárunkkal, olajos magvainkkal. Kellemesen laktató és fedezi legfontosabb tápanyag- és rost-szükségletünket, főként, ha rendszeres fogyasztásnál váltogatjuk a gyümölcsöket és dióféléket. Fontos tudni, hogy a köles egyike a lúgosító hatású gabonáknak, magas a kovasav-tartalma, így a szép haj-bőr-köröm nagy támogatója.
Így készül a tej-, tojás-, szója-, glutén- és hozzáadott cukormentes,
Áfonyás-fahéjas aszalt szilvaszószos köleskása LENMAG CRUNCHY-val:
Köleskása alaprecept:
1 csésze átmosott köles
2 csésze víz
2 csésze növényi tej
csipet só
1/3 csésze kókuszreszelék
(tetszőlegesen adhatunk hozzá vaníliát, reszelt citrom, narancs héjat, fahéjat)
Az átmosott kölest a többi hozzávalóval feltesszük főni egy edényben. Először magasabb, majd forrás után közepes-alacsony lángon fedő alatt addig főzzük, amíg felszívja az összes folyadékot.
Áfonyás-fahéjas aszalt szilva szósz:
1 csésze aszalt szilva átmosva
1/3 csésze aszalt vörösáfonya átmosva
½ tk. fahéj
Az átmosott aszalt gyümölcsöket néhány órára beáztatjuk annyi vízben, hogy 2 ujjnyira ellepje. Ezután lekvár állagúra turmixoljuk a fahéjjal és az áztató lével együtt. Szükség szerint adhatunk hozzá még vizet, esetleg narancs/mandarin kifacsart levét.
Darált mák:
1/2 csésze mák
1 tk. negyedannyi stevia-eritrit édesítőszer
Ezután egy edénybe rétegezzük: köles-szósz-Lenmag Crunchy-köles-darált mák-stb. A tetejére az aszalt szilva szósz kerüljön, amit még meghintünk Lenmag crunchyval.
Tetszett ez a recept? Ha igen, érdemes kipróbálnod Kati karácsonyi sütireceptjeit is:A KÉT LEGFINOMABB EGÉSZSÉGES KARÁCSONYI SÜTIRECEPT
Vissza